Varasto- ja teollisuustarvikkeita myyvä Niparmi Sisälogistiikka tähtää asiakkaidensa kumppaniksi

”Ylöjärvellä on tekemisen meininki”

Osa lasinvalmistaja Pilkingtonin entisistä tiloista on saanut uutta kuhinaa, kun esimerkiksi varasto-, arkisto- ja teollisuuskalusteita myyvä Niparmi Sisälogistiikka on asettunut taloksi Huurretien halleihin. Yritys on kasvanut kahdeksan vuoden aikana huimaa vauhtia, mutta se haluaa säilyä lähellä asiakkaitaan ja tarjota yksilöityjä ratkaisuja sekä palveluja.
Niparmi Sisälogistiikka, Tiina Turunen, logistiikka, yritys, yrittäjyys

Tiina Turunen luotsaa yrittäjävetoista Niparmi Sisälogistiikka oy:tä. Työntekijät ponnistelevat sen eteen, että firman laaja asiakaskunta täydentyisi erityisesti pienillä ja keskisuurilla yrityksillä.

Kun yritys muuttaa uusiin tiloihin tai aloittaa toimintansa uudessa kohteessa, se tarvitsee monesti tukea sopivien kalusteiden, työtasojen ja varastointiratkaisujen kanssa. Tällaisia tilanteita varten on olemassa esimerkiksi ylöjärveläinen Niparmi Sisälogistiikka oy.
– Suunnittelemme, asennamme ja korjaamme varasto- ja arkistohyllyjä sekä muita tavaran säilyttämiseen ja käsittelyyn tarkoitettuja tiloja, toimitusjohtaja Tiina Turunen kiteyttää.
Myös monenlaiset teollisuus- ja toimistokalusteet kuuluvat Niparmin repertuaariin. Yrityksen periaatteena on, että työ- ja varastointitiloista on saatava selkeitä, tiiviitä, ergonomisia ja taloudellisia. Näillä ominaisuuksilla on suuri merkitys niin työn miellyttävyyden kuin myös kustannustehokkuuden kannalta.
– Muun muassa pakkasvarastoissa tiiviys ja looginen suunnittelu vähentävät kylmähukkaa, mikä näkyy heti lämmityskulujen pienenemisenä, myös teknisestä myynnistä vastaava Turunen mainitsee.
Jos asiakas tietää etukäteen tarkkaan, mitä tarvitsee ja kuinka paljon, Niparmi toimittaa tavarat perille muitta mutkitta. Useimmat asiakkaat tarvitsevat kuitenkin apua tilaratkaisuissaan.
– Haluankin yrityksen menevän siihen suuntaan, että se olisi enemmänkin kumppani kuin tavarantoimittaja, Turunen toteaa.
– Verkkokaupoista huolimatta uskon vakaasti, että ihmiset arvostavat jatkossakin kasvokkaista kanssakäymistä, hän lisää.
Niparmi Sisälogistiikka on mukana kaikissa kaupanteon vaiheissa.
– Selvitämme asiakkaan tarpeen ja suunnittelemme hänen tiloihinsa ja tarpeisiinsa sopivat systeemit. Toimituksista ja asennuksista vastaa omistamamme Pirmek Asennus oy, ellei asiakas halua hoitaa näitä itse, Turunen selittää.
Lisäksi Niparmi huoltaa kalusteita ja tekee säännöllisesti turvatarkastuksia.
– Järjestämme asiakkaillemme myös turvallisuus- ja käyttäjäkoulutuksia, Turunen summaa.
Ammattitaitoisen henkilökunnan lisäksi laaja tuotevalikoima ja lukuisat referenssikohteet avittavat kaikkien alojen kaikenkokoisia yrityksiä näiden tilasuunnittelussaan.
– Tykkäämme linkittää asiakkaita keskenään, koska monesti he saavat toisiltaan ideoita.

Hyvä paikka yrittää

Niparmi Sisälogistiikka on perustettu vuonna 2008. Tuolloin yritys sijaitsi Teivon yrityspuistossa.
– Se aika oli monella tavalla kipuilua. Myös monella asiakkaallamme näkyi vaikeat ajat, Tiina Turunen muistelee.
Niparmissa on kuitenkin uskottu vahvasti omaan tekemiseen, mistä osoituksena on, että kahdeksassa vuodessa yrityksen liikevaihto on kolminkertaistunut.
– Kasvu on toki lisännyt kulujakin, mutta olemme saaneet vakiinnutettua asemamme Pirkanmaalla.
Turusen mielestä Ylöjärvi on hyvä paikka yrittää, sillä yhteisöllisyys on vahvaa niin yrittäjien keskuudessa kuin kaupungin kanssa.
– Ylöjärvellä on tekemisen meininki. Tällaisina aikoina olisi niin helppo vajota epätoivoon, mutta sen sijaan täällä jaksetaan vahvasti uskoa tulevaan, Turunen kiittelee.
Noin vuosi sitten Niparmi muutti nykyisiin tiloihinsa Huurretielle Avant Tecno oy:n vuokralaiseksi.
– Oli todella onnellinen sattuma, että pääsimme tähän paikkaan. Täällä on huomattavasti enemmän tilaa kuin edellisessä paikassamme, mikä mahdollistaa esimerkiksi sen, että voimme väliaikaisesti varastoida asiakkaidemme kalusteita, Turunen kiittelee.
Toimitusjohtaja pitää tulevaisuudennäkymiä orastavan hyvinä ja toivoo, että vähitellen yleistyneet myönteiset uutiset koko maan taloudesta jatkuisivat.
– Toisaalta nämä hankalat ajat ovat edistäneet myös tällä alalla suuresti kestävää kehitystä, jossa haluamme ehdottomasti olla mukana, Turunen painottaa.
Käytettyjen sisälogistiikkatuotteiden huolto ja myynti on kasvanut voimakkaasti.
– Vaikka käytettyjä kalusteita ostaessa pitäisi muistaa niiden jäljellä oleva käyttöikä, on tärkeää, ettei toimivia tuotteita heitetä pois. Ne voivat sopia vaikkapa johonkin toiseen tarkoitukseen, tai ne voidaan kunnostaa uudelleenmyyntiä varten, Turunen alleviivaa.
Hiljattain Niparmi toimi näin esimerkiksi suunnitellessaan Tampereen pääkirjaston arkistotiloja.
– Vanhat siirtohyllyt olivat hyväkuntoisia, joten vaihdoimme ainoastaan niiden kiskot uudenaikaisiin malleihin. Näin hyllyistä tuli aiempaa helppokäyttöisempiä mutta tavaraa säästyi, Turunen valaisee.
Ajan hermolla olevan Niparmi Sisälogistiikan asiakaskunta on laaja. Se kattaa esimerkiksi leipomoita, vaatemyymälöitä ja raskasta teollisuutta. Toimitusjohtaja näkisi mieluusti, että asiakkaissa olisi entistä enemmän varsinkin pieniä ja keskisuuria yrityksiä.
– Heidän asiansa ja huolenaiheensa ovat tietysti lähellä sydäntämme, Turunen korostaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?