Vuosi 2016 toi mitalisadetta Ylöjärvelle

Moni ylöjärveläisurheilija keräsi tänä vuonna menestystä roppakaupalla. Keräsimme suurimmat onnistumiset koosteeseen, johon kaikki menestyshetket eivät toki mahtuneet.

Leo Pirttiniemi nappasi MM-kultaa avantouinnissa. (Arkistokuva)

Kansainvälisillä kentillä mestaruuksia juhlivat ensimmäisenä Venla Niemenmaa ja Emmi Nikkilä, jotka voittivat joukkuevoimistelun EM-kultaa sekä MM-hopeaa tamperelaisen Minetit-joukkueen mukana.
Ylöjärven Avantouimareiden Leo Pirttiniemi nappasi avantouinnin MM-kultaa Venäjällä. Antero Kauranen voitti puolestaan kultaa klassisen penkkipunnerruksen MM-kisoissa. Samoissa kisoissa Voitto Ahopelto otti hopeaa. Vuokko Viitasaari nappasi sen sijaan MM-kultaa veteraanien varustevoimanostossa.

Erityisen huomionarvon ansaitsee muun muassa Jaakko Laakso Kalevan kisojen 800 metrin SM-hopeallaan. Laakso voitti jo aiemmin nuorten SM-hallikultaa samalla matkalla. Antti Ojansivu sivakoi hopealle 23-vuotiaiden SM-kisojen 10 kilometrillä. Urho Kujanpää juhli SM-kultaa 22-vuotiaiden seiväshypyssä. Jeremy Hakala kahmi puolestaan kolme SM-kultaa melonnan SM-kisoissa Kaukajärvellä. Teemu Hällfors nosti PM-kultaa voimanostossa ja Jutta Selin painonnostossa. Timo Savolainen puolestaa kiihdytti PM-hopeaa drag racingin pro stock motorcycle -ryhmässä. Teppo Syrjälä juoksi taas hopeaa 3 000 metrillä aikuisurheilijoiden yleisurheilun MM-kisoissa Australiassa.

Suomen mestareiksi ylsivät vuoden aikana myös muun muassa Ronnie Pääsky ITF-taekwon-dossa, Voitto Ahopelto ja Teemu Hällfors varustepenkkipunnerruksesssa, Hällfors voimanostossa, Arttu Korkeasalo kuulantyönnössä, Urho Kujanpää halliseiväshypyssä, Miska Salonen karatessa, Emmi Merelä ja Hanna Ovaska ringetessä, Ville Koivuniemi tractor pullingissa, Jutta Selin painnonostossa, Inka Sairiala ja Linnea Kuusela beach volleyssa, Olivia Mäkinen, Oona Hietala, Jessi Landström ja Jaakko Laakso viestijuoksussa, Nea Lento pituushypyssä, Tarmo Ollila rallisprintissä sekä Joonas Helin nyrkkeilyssä.

Vuoden ajalta esiin voidaan nostaa myös muun muassa Aino Pihlavan hopeamitali Hopeasompahiihtojen 14-vuotiaiden kolmella kilometrillä. Jere Haavisto kaasutteli SM-pronssia motocrossissa ja Aki Karttunen SM-hopeaa rallicrossissa. Tanja Petman nosti puoletaan voimanoston SM-pronssia alle 63-kiloisten naisten sarjassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?