All Laid Out on uusi lämminveristen avoimien lähtöjen väriläiskä

Tähen Toivomus säväytti

Vuoden kolmanneksi viimeinen Toto76-kierros ravattiin lauantaina Teivossa.  Urheilullisesti tasokkaan raviveikkauskierroksen lisäksi radalla ratkaistiin totopelien Suomen mestari. Tittelin voitti Risto Lampinen Keuruulta.Toiseksi ylsi Arto Kärnä Joensuusta ja kolmanneksi Kari Linna Oulusta.
ravit, Teivon ravikeskus, Tähen Toivomus, Henri Bollström

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus hallitsi kylmäveristen tähtidivisioonafinaalia lähdöstä maaliin. (Kuva: Paul’s Special/Pauli Impola)

Toto76-kierroksen kylmäveristen tähtidivisioonafinaalin voitto matkasi Hankasalmelle, sillä lähdön paras oli Henri Bollströmin ohjastama ja Pauli Raivion valmentama Tähen Toivomus.
Se hallitsi kilpailua lähdöstä maaliin, vaikka matkavauhti kiristyikin talviolosuhteisiin nähden kovaksi.
Tähen Toivomus kellotti avauspuolikkaan kesäistä kyytiä, peräti 20,5-tempoa. Kierroksen väliajan se kiiti 24,5- ja kolmannen puolikkaan 23,5-kyytiä.
Päätöspuolikkaan alkaessa takarivin suosikkihevoset Juntti-Jussi ja Polara yrittivät parhaan kykynsä mukaan haastaa keulahevosta.
Tähen Toivomus kesti kaikki paineet eikä taipunut keulapaikalta vaan piti lopulta vakuuttavaksi ykköseksi kilometriajalla 24,1 täyden matkan (2 100 metriä) ryhmälähdössä.
Ohjastaja Henri Bollström antoi ansaitun tunnustuksen ajokilleen.
– Tähen Toivomuksella oli veriarvoissa sanomista jokin aika sitten. Tänään oli todella hienoa nähdä, kun se palasi omalle tasolleen.
Pieni varustekikkailu saattoi tuoda tarvittavan edun loppusuoran voittokamppailuun.
– Mikään ei tullut tänään ilmaiseksi. Viimeinen tonni ajettiin se mikä jaloista päästiin.
– Vedin hevoselta ensimmäistä kertaa korvat auki loppusuoran alussa. Siinä kohdassa hevonen vaihtoi vielä hyvin rytmiä, ja se kesti lopulta varmaksi voittajaksi.
Tähen Toivomuksen valmentaja Pauli Raivio oli luonnollisesti myös tyytyväinen suojattinsa urhoolliseen esitykseen.
– Hevonen oli vielä parempi kuin  mitä ajattelin sen olevan. En voi kuin kehua hevosta, hän hykerteli.

Tarkalla reissulla

Lämminveristen kultadivisioonafinaalissa nähtiin varsin mielenkiintoinen ottelu, kun keulassa juossut Bret Boko yritti pitää asemansa maaliin saakka.
Jorma Kontion ohjaksiinsa saanut Bret Boko joutui lopulta taipumaan, kun niukaksi pelisuosikiksi luotettu Jukka Torvisen ohjastama ja Timo Salmelan valmentama All Laid Out kiri loppusuoraa tuulispäänä ja ehti maalitikulla niukasti ykköseksi.
Kuusivuotiaalla All Laid Outilla edetään maltillisesti kohti vaativampia tehtäviä.
– Olisin voinut ajaa lähdön rohkeamminkin, mutta hevosta on tarkoitus rakentaa pikku hiljaa eteenpäin.
– Se oli kuitenkin pitkän aikaa kilpailematta. Nyt työ kantaa hedelmää, Jukka Torvinen fiilisteli voittajakehässä.
Toto76-pelin avauskohteen paras oli odotetusti jättisuosikiksi (peliprosentti 83,5) luotettu Mika Forssin ohjastama ja Ville Mäkelän treenaama Wilhelm Nash.
Hevonen on esittänyt viime aikoina erittäin vakuuttavia otteita. Ainoa kysymysmerkki Wilhelm Nashin kohdalla on ollut kaarrejuoksu. Se on haparoinut usein tässä osassa kilpailua. Kykyruuna piti tällä kertaa ravirytminsä kasassa koko mittelön ajan.
– Tänään ei ollut isoja ongelmia, koska pääsimme aikaisessa vaiheessa keulapaikalle, Mika Forss kommentoi lauantai-iltapäivän kilpailusuoritusta.
Loppusuoran alussa näytti, että suursuosikin perässä väijynyt Sacramento S vyöryy ohitse. Hämeenkyröläisohjastajan mukaan tilanne oli kuitenkin hallinnassa.
– Huikkasin loppusuoran alussa Kylliäisen Tommille, että älä ota ajosakkoja – minä voitan.
– Otin Wilhelm Nashilta vauhtia kurvissa pois.
– Loppusuoralla siihen tuli taas kolme sekuntia lisää spiidiä, Forss vertaili.

Tempaisu kesti kaiken

Kylmäveristen All-Out-Cupin finaalin vei Hannu Huttusen omistama, valmentama ja ohjastama Tempaisu.
Hevonen punnersi ykköseksi lyhyestä alkulaukasta ja kuolemanpaikkajuoksusta huolimatta.
Kyvyt esiin -divisioonafinaalin voitti nimiinsä Pekka Korven ohjastama ja valmentama kolmevuotias tamma Astrodome.
Se teki täyden matkan ryhmässä repivätempoisessa juoksussa hienon voittotuloksen 14,2.
Toto76-pelissä seitsemän oikein veikanneet lunastivat kukin 781,90 euroa. Kuutosilla sai kahvirahaa reilut kymmenen euroa.
Teivon Toto76-ravien yhteydessä ratkaistiin myös totopelien Suomen mestaruus. Tittelin korkkasi Risto Lampinen.
Ehkä hienointa Lampisen voitossa oli se, että hän ponnisti Suomen mestariksi viimeisessä lähdössä pelaamalla 60 eurolla suoraa kaksariparia Umberto Croft–M. T. Kitty.
Kyseisellä kaksarilla Lampinen lunasti reilut 4 400 euroa ja kiipesi kalkkiviivoilla mestariksi 9 552,71 euron suuruisella kokonaislunastuksellaan. Kilpailussa hopealle kipusi Arto Kärnä. Pronssille totopelien SM-finaalissa ponnisti Kari Linna.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?