Ryhdin matalalento ei loppunut

Ryhdin naisten lentopallon Ykkössarjajoukkue kohtasi viime lauantaina Kuortaneen. Ryhdin viime aikojen heikko vire ei vielä kohentunut, vaan vierastappio tuli lukemin 3–1 (26–24, 26–24, 22–25, 25–8).

Ryhti esiintyi lauantain ottelussa ryhdikkäästi. Vaikka kaksi ensimmäistä erää kääntyivätkin tappioiksi, ne venyivät kuitenkin jatkopalloille, eikä erävoittokaan ollut kaukana.

Varsinkin toisen erän tappio oli todella niukka. Ryhdin päävalmentaja Petri Saari harmittelikin erätappioon johtaneita virheitä.

– Toisessa erässä tuli taas tiukassa tilanteessa kaksi syöttövirhettä. Olisimme voineet napata erän. Ne ovat niitä asioita, joita ei saisi tulla.

Kolmannen erän Ryhti sai käännettyä niukasti itselleen ja ennusmerkit seuraavaan erään olivat hyvät. Neljännestä erästä tuli kuitenkin täydellinen pannukakku. Kuortane pyyhki vieraillaan parkettia ja hurjasteli 17 pisteen erävoiton.

Päävalmentaja Saari totesi pelin jälkeen, että ottelun lopetus kismittää, mutta ei pidä myöskään jättää huomioimatta hienoja kolmea ensimmäistä erää.

– Viimeisen erän notkahdus harmittaa ihan suunnattomasti. Kolme ensimmäistä erää olivat todella hyvää peliä. Todella tiukkaa ja hyvää vääntöä oli, mies totesi.

Neljännen erän romahdukselle oli nähtävissä selkeät syyt. Kuortane on tunnetusti hyvä syöttöjoukkue ja nyt se sai hyödynnettyä vahvaa asettaan murskaavan tehokkaasti. Ryhdin vastaanotto ei päätöserän pommitusta kestänyt, vaan sortui paineen alla.

Positiivisilla mielin tulevaan

Ryhti kokeili uutta taktiikkaa Kuortane-pelissä. Joukkue heitti kehiin kaksi pelaavaa liberoa vastaanotossa ja puolustuksessa. Kokeilu oli alkuun onnistunut, muttei kestänyt loppuun saakka.

Uuden kokeilun lisäksi positiivisiin asioihin lukeutuivat Salli Joutsenvirran sisäänajo joukkueeseen, Emmi Jalosen masinoima pelin vaihtelevuuden lisääntyminen sekä pelirohkeuden paraneminen. Pelin tason kohentuminen miellytti päävalmentajaa.

– Nyt pääsimme pelaamaan monipuolisesti. Se oli oikeasti hyvä juttu.

Myös roimasti viime aikoina peliään parantanut Tiia Virta jatkoi viime pelistä alkanutta virettään. Nuoren joukkueen kapteeni alkaa ottaa sellaista roolia kuin kapteenin kuuluukin.

Ryhdin kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina kotiottelulla Nurmon Jymyä vastaan. Odotettavissa on tiukka kamppailu.

– Jymy on monipuolinen ja kokenut joukkue. Odotan silti pisteitä ottelusta. Palaset alkavat olla kohdillaan, päävalmentaja Saari päätti.