Ryhdin tiukka taistelu ei riittänyt

Ryhdin naisten lentopallon ykkössarjajoukkueen viime aikojen nouseva peliesitystrendi sai jatkoa viime sunnuntaina, kun vastaan asettui Supi-Volley. Kotijoukkue Ryhti onnistui nousemaan kuilun partaalta viidenteen erään, mutta joutui silti kärsimään 2–3 (22–25, 23–25, 26–24, 25–22, 15–17) -tappion.
lentis
Ryhti nousi vielä taistelemana voitosta, mutta vastustajan etumatka oli lopulta liian pitkä. (Arkistokuva)

Vaikka erälukemat olivat tasaisia, Ryhti oli paikoittain pahasti helisemässä kahdessa ensimmäisessä erässä. Ryhdin päävalmentaja Petri Saari myöntää, että nihkeä alku otti hermoille.

– Nyt kävi kyllä tunteisiin, vaikka tytöille sanoinkin, että kyllä sieltä positiivistakin löytyi.

Kaiken kaikkiaan Ryhdillä oli erilaisia ongelmia läpi ottelun. Varsinkin hakkuripeli ja keskihyökkäykset eivät ottaneet sujuakseen. Osasyy ongelmiin päävalmentaja Saaren mukaan oli osan pelaajista vähän vajaaksi jääneellä valmistautumisella.

Ottelu oli ennalta arvioiden yksi peli alustavasti heikompaa vastustajaa vastaan. Tamperelaisjoukkue otti ottelussa kauden avausvoittonsa ja pisteiden valuminen päävastustajiin kuuluvan joukkueen laariin harmittaa Ryhtiä.

Kolmannesta erästä eteenpäin Ryhti sai pahasti takkuillutta peliään toimimaan aiempaa paremmin, varsinkin hyökkäyspelin osalta. Pallot alkoivat jäädä paremmin kenttään ja häilyvä itseluottamus sai kohotusta.

Päävalmentaja Saari nostaa onnistujien leiriin tutun osa-alueen: vaihtopelaajat. Penkiltä saatiin jälleen kerran lisäapuja ratkaisuhetkille ja tällä kertaa Ryhti sai aikaan myös erävoittoja.

– On positiivista, että penkiltä tulee apuja, kun toisilla ei kulje peli. Kentälle tultiin sillä asenteella, että tullaan tekemään pisteitä. Nämä ovat niitä pieniä hienoja hetkiä, vaikka ei niillä ihan ottelua vielä kokonaan voiteta, mies kehuu.

Onnistujiin Saari haluaa erityisesti nostaa kapteeni Tiia Virran, jonka esityksessä nähtiin potkua vaikean alkukauden jälkeen. Lisäksi muun muassa Sonja Hakkarainen oli vahvassa iskussa.

Saavutettu piste auttaa Ryhtiä sarjatilanteessa,  mutta seitsemättä sijaa halutaan ehdottomasti vielä kohentaa ennen pudotuspelejä.

Ryhdin joukkue on sarjan nuorin ja päävalmentaja Saari toteaa, että tekemisen tason säilyttäminen on joukkueelle haaste tällä hetkellä.

Supi-Volleylle kärsittyä tappiota ei Ryhti-leirissä kauaa murehdita. Ensi sunnuntaina ylöjärveläiset kohtaavat Puijo Wolley vieraissa ja taas on pisteitä jaossa.

– Tämä on oppimistie. Valmistautumisen merkitys nähtiin tässä pelissä, päävalmentaja Saari toteaa.