Ryhdin peli parani, mutta ei riittävästi

Ylöjärven Ryhdin naisten Ykkössarjajoukkueen isänpäiväviikonloppu huipentui kotiotteluun JyväsLentistä vastaan. Ryhti esitti kotiyleisölle pirteää peliä, mutta vieraat veivät silti kolme pistettä mennessään erälukemin 1–3 (23–25, 25–23, 23–25, 20–25).
lentopallo
Ryhti taisteli kotisalissaan hyvin, mutta silti ylöjärveläisille jäi edelleen parannettavaa peliinsä.

Ottelu oli kauttaaltaan hyvin tasaväkistä kamppailua kuten erälukemat todistavat. Peli aaltoili äärilaidasta toiseen erien sisällä ja kummaltakin joukkueelta nähtiin sekä huikeita onnistumisia että täydellisiä hasardeja.

Ryhdin päävalmentaja Petri Saari halusi nostaa erityisesti yhden pelaajan vastustajalta esiin. Suomea arvokisoissakin edustaneen Emilia Nyströmin. Nyströmin panoksella oli miehen mukaan valtaisa vaikutus.

– Nyt täytyy sanoa, että olihan tämä tällainen Nyström-show. Kokemus näkyi. Hän sai suurimman osan passeista ja takoi pisteitä oikein urakalla.

Ryhti oli joka erässä vahvasti pelissä mukana ja oli usein joko rinnalla, tuntumassa tai jopa johdossa. Toista erää lukuun ottamatta se ei kuitenkaan riittänyt.

Kotijoukkue jäi selkeimmin JyLeä jälkeen syöttöpelissä. JyLe pääsi hyökkäämään hyvien nostojensa voimin monipuolisesti, kun taas Ryhti joutui pelaamaan paljon roskapasseja. Päävalmentaja Saari nosti tämän yhdeksi keskeiseksi teemaksi illan tappiolle.

– Vastustaja syötti meitä nurin. Emme saaneet palloa passarille, emmekä päässeet käyttämään koko hyökkäysarsenaaliamme.

Saari löysi Ryhdin pelistä myös paljon positiivista. Vaihtopelaajat ottivat taas suurta roolia aloituspelaajien pelin tökkiessä. Esimerkiksi Linnea Kuusela ja Emilia Hänninen esiintyivät edukseen. Myös kokonaissuoritus jäi plussan puolelle.

– Saimme pitkästä aikaa aiempaa ehjemmän pelin, mutta se ei ollut vielä riittävän ehjä. Silti onnistuimme haastamaan hyvin, Saari totesi.

Ryhdin kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina vierasottelulla Puijoa vastaan. Pitkä matka itään tuo omat haasteensa, mutta matkaan lähdetään mielenkiinnolla. Haasteita tuo keskitorjuja Anni Koivuniemen puuttuminen riveistä työkiireiden vuoksi.

Koivuniemen poissaoloa paikataan 14-vuotiaalla maajoukkuepelaajalla Sanni Rantasella, joka on myös keskitorjuja. Nuori pelaaja saa hienon näyttöpaikan.

– Mielenkiintoinen reissu on tulossa. Toki Rantanen ei ole näin isoissa peleissä ollut. On ihan kiva nähdä, kuinka tyttö pärjää. Antaa meille itsellekin vähän haastetta. Se on hienoa ja ainakin itse nautin siitä, sillä se on työtämme. Haasteet kehittävät, Saari päätti.

Kotikentällään Ryhti pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 27. marraskuuta, jolloin ylöjärveläisiä vastaan asettuu tamperelainen Supi-Volley.