Hulinaa koko poppoolle

Koko perheen syyslomahulinat Seitsemisessä kannustavat koodinmetsästykseen ja luonnosta lumoutumiseen.

Syyslomaviikon kunniaksi Seitsemisen kansallispuistossa järjestetään paljon puuhaa koko perheelle. Keskiviikkona starttaa opastettu luontoretki. Retkelle lähdetään luontokeskuksen pihasta kello 11, ja retki kestää noin kaksi tuntia.

Sen aikana kierretään kahden kilometrin pituinen Runokangas. Reitin varrelle osuu seitsemän eri aihepiirien runoa Kurun graniittiin kaiverrettuna. Matkan aikana opas kertoo osallistujille Seitsemisen luonnosta.

Luontokeskuksen näyttelyt ovat syyslomaviikon aikana avoinna, ja auditoriossa pyörii luontoelokuvia. Tuomo Virtasen Pihapiirin pienimmät -valokuvanäyttelyssä hyönteiset ja hämähäkit koreilevat lähikuvissa.

Tällä viikolla luontokeskuksen pysyviin luonto- ja retkeilyaiheisiin näyttelyihin pääsee tutustumaan hauskalla tavalla – nimittäin valokuvasuunnistuksen keinoin. Valokuvatut kohteet pitää etsiä luontokeskuksesta, ja kuvioon kuuluu myös vastata niihin liittyviin kysymyksiin. Osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Lapsia saattaa kiehtoa Rosan koodi -koodinmetsästyspeli. Seitsemisen luontokeskus on mukana YLEn tuottamassa pelissä, ja pelaamaan pääsee luontokeskuksen liepeillä.

Rosan koodi -peliin voi törmätä paitsi sosiaalisessa mediassa myös ei-digitaalisissa ympäristöissä, kuten kirjastoissa, museoissa ja luonnossa. Pelaajat ratkaisevat koodeja ja seuraavat koodeihin liittyvien tehtävien avulla päähenkilö Rosan seikkailua.