Kuortaneen maajoukkue vei jännitysnäytelmän pisteet

Sunnuntain Ryhdin kotipeli oli mitä jännittävin lentopallonäytelmä. Nopeasti katsoen saattoi näyttää siltä, että Kuortane oli pahasti niskan päällä. Todellisuudessa peli oli hyvinkin aaltoilevaa.
ylöjärven ryhti
Ryhti yritti kaikkensa, mutta se ei pelin joka käänteessä riittänyt.

Ottelu päättyi luvuin 0-3. Kolmen erän pisteet olivat kuitenkin varsin tasaiset; 21-25, 22-25 ja 22-25. Kuortane ei totisesti saanut missään erässä helpolla pisteitä.

–Kuortane on nuorten maajoukkue. Siksi heillä on Suomen puvut päällään. Tämä on vähän outo järjestelmä. Minusta ihan noinkaan ei ehkä saisi olla, kommentoi eräs Ryhdin kannattaja katsomon puolelta.

Teinit veivät

Edellinen kieltämättä näkyi pelissä. Kuortaneen puolustus tuntui pitävän mitä vaikeimmissa paikoissa. Hyökkäys oli teräksenkova. Vieraiden fysiikka ei pettänyt, vaikka koko joukkue koostui noin 16-kesäisistä tytöistä. Hetkittäin Kuortane hallitsikin peliä niin pahoin, että Ryhdin peli näytti, kuin se olisi pelannut sarjaa alempana.

Joitakin hetkellisiä lipsahduksia Kuortaneeltakin nähtiin. Toisinaan vaikutti siltä, kuin jokin käsittämätön musta aukko olisi pudonnut salin toiselle puolelle; kentällinen kuortanelaisia sementoitui. Pallo putosi keskelle kenttää, ja Ryhti napsi pisteet.

Näin kävi itse asiassa useita kertoja.

–Kuortaneen joukkue saa pelata myös SM-liigaa pari peliä. Se toki kehittää entisestään, tiesi puoliajalla peliä kuuluttanut Ryhdin Kati Jalonen.

Kainulainen pistetykkinä

Ryhdin Liina Kainulainen loisti ottelussa. Nainen palkittiin myös parhaana pelaajana; ansiosta. Liinalla oli mm. suhteessa paras vastaanottoprosentti. Pisteitä nainen teki myös eniten; kaikkiaan kahdeksan. Toisaalta myös Tiia-Maria Karjalainen ja aina varma Anni Koivuniemi tähdittivät ottelua lyöden molemmat seitsemän pistettä.

Tilastoja katsomalla selviää, että kun Ryhdin koko joukkue sai melko tasaisesti pisteitä, takoi Kuortaneelta käytännössä pari-kolme avainpelaajaa kaikki joukkueen pisteet. Toisaalta tämä saattoi olla vierailta myös saumatonta yhteispeliä.

Kovempi hyökkäys

Ryhti otti pelin aikana usean aikalisän. Ilmeet kertovat paljon; vastus oli tällä kertaa kova.

Ensimmäisenä tilastoista pistää silmään Kuortaneen kova päälle painaminen. Tämä myös näkyi. Hyökkäysprosentti oli heillä keskimäärin 34, Ryhdillä 23. Suuri ero oli myös pallon vastaanotossa; kun Ryhti sai joka viidennellä vastaanotolla pisteen, napsivat kuortanelaiset pisteen joka kolmannella vastaanotolla. Kuortane olikin yksinkertaisesti tehokkaampi.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä Ylöjärven naiset jaksoivat painaa päälle varsin hyvin. Peli aaltoili toisen joukkueen johdosta toisen takaa-ajoon.

Kolmannessa erässä Kuortane karkasi. Ryhti koetti ottaa vierasta viimeiseen asti kiinni. Jos viimeinen erä olisi kestänyt viisi minuuttia kauemmin, olisi Ryhti saattanut voittaa, niin kova oli loppukiri.

Vaikka kaikkiaankin ottelu oli iloa katsojan silmille, oli varsinkin kaksintaistelua täynnä ollut kolmas erä sitä. Moni pallo oli pitkä ja tasokas kautta ottelun. Ryhdin tytöt tarjosivat mallikkaan pelinautinnon yleisölle.

Tästä ei ole pitkä matka seuraavan ottelun voittoon.