Kujanpää kv-kisan ykkönen

Tampereen Pyrintöä edustava ylöjärveläinen Urho Kujanpää saalisti ykkössijan 19-vuotiaiden pohjoismaisessa nelimaaottelussa viime viikonloppuna. Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa käydyn kisan voitto irtosi tuloksella 530.
Tommi Holttinen, Urho Kujanpää, yleisurheilu, Tampereen Pyrintö, seiväshyppy

Tuoreet mitalistit Urho Kujanpää (vas.) ja Tommi Holttinen. (Kuva: Hannu Kujanpää)

Kisakaupunkia riepotelleen myrskyn vuoksi sekä miesten että naisten seiväskilpailut käytiin sisätiloissa. Sunnuntaina kisannut Kujanpää oli kisassa omaa luokkaansa – yhdessä joukkuetoverinsa Tommi Holttisen kanssa.

Tanskan ja Islannin yhdistelmäjoukkueen hyppääjät putosivat kilpailusta jo 450:n korkeuksissa. Norjan miehet laittoivat Kujanpäälle ja Holttiselle kampoihin, mutta vain viiden metrin korkeuteen saakka.
Loppujen lopuksi Kujanpää voitti Holttisen viidellä sentillä. Voittotulos 530 sivuaa nuoren ylöjärveläisen ennätystä.

Suomi juhli Reykjavikin kisoissa voittoa sekä miesten että naisten kokonaiskilpailussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?