Haavisto kiinni SM-mitalissa

Lakialalainen motocrosskuljettaja Jere Haavisto on mukana kärkitaistelussa, kun motocrossin SM-sarja kaartaa loppusuoralleen. Kauden viidennestä kisaviikonlopusta nuorukainen nappasi kaksi kakkossijaa.
motocross, Jere Haavisto, moottoriurheilu

Alavuden SM-motocrossissa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita.(Kuva: Marko Panula)

MX2-luokassa ajava Haavisto saapui viime viikonloppuna ajettuun Alavuden osakilpailuun kolme edellistä voittoa taskussaan. 17-vuotias suurlupaus on keskittynyt pääasiassa motocrossin EM-sarjaan, mutta SM-radoillakin nuorukainen on nähty säännöllisesti.

Aamuauringon paistaessa ajetussa aika-ajossa nopeinta vauhtia piti Miro Sihvonen ennen Haavistoa ja Kim Savastetta. Ensimmäisessä varsinaisessa kisaerässä Haavisto kaasutteli parhaimmillaan yhdeksän sekunnin johdossa, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella tehty ajovirhe pudotti hänet toiseksi.

Kakkossija plakkarissaan Haavisto starttasi toiveikkaana toiseen lähtöön. Siinä häntä kiusasivat vatsakrampit, jotka pudottivat nuorukaisen aluksi kauaksi kärjestä. Miehekkäällä ajolla lakialalainen onnistui kuitenkin nousemaan tämänkin erän toiseksi.

SM- sarjassa kärjessä jatkaa Savaste ennen Juuso Matikaista ja Husqvarnalla ajavaa Haavistoa.

Kauden viimeinen MX-kilpailu kaasutellaan Hyvinkäällä syyskuun alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?