Kujanpää ponnisti MM-finaaliin

Urho Kujanpää selviytyi hienosti seiväsfinaaliin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa. Finaalissa menestystä ei kuitenkaan enää tullut.
urho kujanpää

Urho Kujanpää edusti erinomaisesti Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Puolassa.

Kujanpää hyppäsi karsinnassa tuloksen 5,20, joka riitti karsinnan kahdeksanteen sijaan.
Finaalissa olosuhteet olivat loistavat, mutta tällä kertaa ei ollut Kujanpään päivä. Aloituskorkeudesta 5,00 Kujanpää meni reippaasti yli. Sen jälkeen ylöjärveläisnuorukaisella oli vaikeuksia vauhtijuoksussa.
Kolmanteen yritykseen 5,10:stä Kujanpää sai hyvän vauhdin. Hän nousi ilmavasti riman päälle, mutta oikea jalka tiputti riman alas.
– Yleisön reagoi valtavalla kohahduksella, mutta se oli sitten siinä. Urholla olisi ollut hieno paikka jatkaa ja yrittää vaikka uutta ennätystä. Toki jo finaaliin pääsy oli iso juttu suurista vaikeuksista kärsineelle pojalle, Urho Kujanpään valmentaja-isä Hannu Kujanpää kommentoi Puolasta.
Uskomattoman korkeatasoisen seiväskisan voitti amerikkalainen Deakin Volz, joka hävisi Kujanpäälle vielä Nuorten Olympiafestivaaleilla Hollannin Utrechtissa kaksi vuotta sitten.
Volz paransi ennätystään peräti 19 senttiä. Hän voitti tuloksella 5,65. Toinen oli australialainen ennakkosuosikki Kurtis Marschall tuloksella 5,55). Kolmas oli ruotsalainen toisen polven seiväshyppääjä Armand Duplantis tuloksella 5,45.
Kujanpäällä oli MM-kisoissa ongelmia takareisien kanssa. Reisiä hoidettiin monta kertaa päivässä muun muassa akupunktiolla.
Jos ja kun Kujanpään terveys kestää, on hänellä vielä edessään loppukesän SM-kisarupeama.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?