Ylöjärveläisillä vaikeaa Alastarossa

Sade ja tekniikkamurheet pilasivat ylöjärveläiskuljettajien Tero Vainion ja Timo Savolaisen Drag Racing -kilpailut Alastarossa.

Drag racingin kotimaisen päätapahtuman, Alastaron moottoriradalla ajetun Nitro Nationals -kilpailun pääosan vei sade. Lajittelut eli aika-ajot saatiin vietyä läpi hyvässä säässä ja ylöjärveläiset olivat erinomaisissa asemissa pudotuslähtöjä silmällä pitäen. Sunnuntain ukkoskuurot kuitenkin keskeyttivät kilpailun jo ennen kuin pudotusajot pääsivät kunnolla käyntiin.

Pro Street -ryhmän hallitsevan Pohjoismaiden ja Suomen mestarin Tero Vainion kausi on ollut vaikea ja vaikeudet jatkuivat myös Nitro Nationalsissa. Kesäkuun alussa Ruotsin Tierpissä tapahtuneen moottoririkon vuoksi Vainio-Racingillä oli kova työ saada auto kuntoon Alastaron kilpailuun. Tästä johtuen Vainio ehti lajitteluihin mukaan vasta neljännelle kierrokselle. Siinä hän kiskaisi komean ajan ja oli lopulta lajittelujen kolmas. Se jäi kuitenkin hänen ainoaksi lähdökseen, sillä Celican tekniikka petti jälleen.

– Kyllä nyt koettelee. Meillä on vain neljä täyttä lähtöä takana tällä kaudella ja jo nyt kolme moottorituhoa! Olemme siis ajaneet tänä vuonna kilpaa alle kaksi kilometriä. Nyt on otettava aikalisä ja tutkittava tarkkaan, mistä tämä johtuu, Vainio kommentoi.

Pro Stock Motorcycles -ryhmässä Timo Savolainen lajitteli kovatasoisessa kilpailussa myös hienosti kolmanneksi, mutta sade keskeytti kilpailun ennen kuin hänen ryhmässään päästiin ajamaan yhtään pudotuslähtöä.

– Uskon, että meillä olisi ollut loistavat mahdollisuudet finaaliin tai jopa voittoon asti, jos pudotuskierrokset olisi ajettu, Savolainen sanoi.

Alastarolla ajettiin myös SM-sarjan osakilpailu ja ylöjärveläiskuskeista Henry Korpela ajoi bensiinikäyttöisellä dragsterillaan Super Pro ET -ryhmässä. Korpela lajitteli itsensä viidennelle sijalle ajalla 8,905s ja otti lisäksi ensimmäisellä pudotuskierroksella komean voiton varaslähtöön sortuneesta Toni Nyströmistä.