Keskinen palasi radalle

Martti Keskisen ajajamestaruus oli Teivon juhlaravien odotetuin urheilullinen kohokohta. Maestro Keskisen johdolla mukana kisasivat muiden muassa jo pitkään Ruotsissa vaikuttaneet Jorma Kontio ja Veijo Heiskanen sekä Italiassa työskennellyt Heikki Korpi.
Teivon ravikeskus, Teivo, ravit, Teivo 40 vuotta
Ravivalmentajalegenda Martti Keskinen (oik.) osallistui pitkästä aikaa nimikkokilpailuunsa Teivon juhlaraveissa. Keskinen sijoittui Don Carlo Birdlandilla seitsemänneksi. Kari Lähdekorpi haastatteli Keskistä (kuva: Paul’s Special / Pauli Impola)

Martti Keskisen ajajamestaruus ratkaistiin tällä kertaa yhdessä lähdössä aiemman kolmen kilpailun sijaan.
Voittajaksi selviytyi vesisateesta huolimatta selväksi pelisuosikiksi luotettu Tapani Huopanan valmentama ja Mika Forssin ohjastama Case Closed.
Se päräytti keulapaikalle heti lähtökiihdytyksessä, eikä hevonen sen jälkeen luopunut piikkipaikasta vaan lasetti voittajana maaliin raskaaksi muuttuneella kaviouralla.
Case Closed kellotti päätöspuolikkaan 13,5-kyytiä ja noteerasi voittotulokseksi kilometriajan 16,1 täyden matkan eli 2 100 metrin ryhmäajossa.
Ohjastaja Mika Forss käytti heti startissa Case Closedin parasta asetta.
– Tiesin, että hevoseni on lähdössä myrkynnopea. Pyrin kuitenkin siihen, ettei avaus menisi ylikovaksi, koska kilpailuolosuhteet ovat nyt vaativat, Forss viittasi sateen runtelemaan kaviouraan.
– Lisäksi Case Closedilla hirttää kaasu kiinni aina silloin tällöin. Siksi yritin lähteä liikkeelle niin hiljaa kuin mahdollista, Forss jatkoi.
Viisivuotias lämminveriruuna on löytänyt oikean sävelen menoonsa.
– Treenari Tapani Huopana on osannut säätää hevosen valmennusta oikeanlaiseksi, joten siksi tulostakin on syntynyt, ohjastaja Forss antoi tunnustusta hevosen valmentajalle.
Martti Keskinen sijoittui omalla ajokillaan Don Carlo Birdlandilla seitsemänneksi.
Maestro harmitteli sitä, ettei saanut ajokillaan riittävän otollisia asemia lähtökiihdytyksessä.
– Jäin startissa vähän turhan kauaksi. Hevonen oli silti tänään ihan hyvä, Keskinen kommentoi.
– Kilvanajo oli ihan mukavaa, hän jatkoi.

Nelkullakolme tonnia

Perjantai-illan Toto4-peli oli anteliaalla päällä. Kaikki neljä voittajaa oikein veikanneet lunastivat reilut
3 000 euroa riihikuivaa. Sateinen keli saattoi myös osaltaan pohjustaa yllätyksiä Toto4:n kohdelähdöissä.
Ehkä kaikkein suurimmasta skräl-
listä vastasi kolmannessa kohteessa kisanneen Olli Koivusen ohjastama Pine Ross.
Se haki Teivosta kilpailu-uransa viidennen voiton. Voittajakerroin 37,06 kuvasti hyvin sitä, että kyseessä oli todellinen yllätysvoittaja.
Ohjastaja Koivusen mielestä hevonen oli koko matkan ajan hyväntuntuinen.
– Suurin jännitys oli lähinnä siinä, aukeaako hevoselleni tiloja sisäratajuoksun jälkeen, Koivunen sanoi voittajahaastattelussa.
Muut Toto4-pelin voittajat olivat Bluehill’s Eagle, Pireus ja Outlaw Merci.