Kulttuuria kuten haluatte

Lasten omat ideat siivittävät Kulttuurinurkkauksen teemapäiviä.

Kuutena kesäkuun päivänä Kauppakeskus Eloon pompsahtaa Kulttuurinurkkaus. Teatteri Mooria innostaa lapsia ja heidän vanhempiaan kokeilemaan teatterin tekemistä ja luovaa askartelua.

Tänä torstaina on vuorossa Yhteiseloa-teatteripaja. Pöytänuket heräävät eloon, kun teemana on sukupolvien ketju. Nukkekavalkadiin kuuluu ainakin mummoja, äitejä ja lapsia. Osallistujat päättävät, päätyvätkö nuket arkisiin touhuihin, huimiin seikkailuihin vai muistelemaan mummon lapsuuden leikkejä. Yhdessä tehdään pieniä nukke-esityksiä.

Pajoja vetävät kulttuurialan ammattilaiset Anne Hyvärinen ja Lotta Mikkonen. Teatteri Mooria on vapaa ryhmä, ja Hyvärinen määrittelee itsensä sen koollekutsujaksi.

– Olemme laventaneet teatterin tekemisen tapoja ja otamme lapset mukaan toimimaan. Aihetta voi aina käsitellä monella tapaa. Joko ideoidaan yhdessä aihe, josta tehdään esitys, tai valmiin esityksen aihetta työstetään esityksen jälkeen pajoissa, Anne Hyvärinen kertoo.

Kulttuurinurkkauksen työpajoissa harhapolut ovat enemmän kuin sallittuja.

– Jos lapset innostuvat tietystä aihepiiristä, annamme heille tilaa.

Juhannusta edeltävänä torstaina Kulttuurinurkkauksessa on luvassa kierrätysaiheista askartelua ja vaatteidenvaihtotori. Professori Kompostiinin ja Rosmariini Rotan esitys havainnollistaa, mitä metsään heitetylle muoville tapahtuu.

– Kerromme tärkeästä asiasta teatterillisesti, emme opetuksellisesti, Hyvärinen sanoo.

Kulttuurinurkkaus

Kauppakeskus Elossa perhekioskin vieressä tiistaisin ja torstaisin 16.–30.6. Ei pääsymaksua, vain materiaalimaksu. Avoinna pajapäivinä kello 11–14. Ohjattua ja osallistavaa toimintaa kello 12–13.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?