Ennätysmäärä Avanteja viikossa

Vihreitä kuormaajia valmistui ennätysmäärä viime viikolla Avan Tecno Oy:n tuotannossa Ylöjärvellä. Toimitusjohtaja Risto Käkelä pitää 101 Avantin tuotantovauhtia kiitettävänä saavutuksena. Teollisuusneuvoksen mielestä tavoitteiden ylittäminen antaa oikean aiheen työnteon juhlistamiseen.
Viikolla 16 Avant Tecno valmisti 101 kuormaajaa. Toimitusjohtaja Risto Käkelä pitää tehtaansa työtahtia kiitettävänä. – Meillä on aito aihe työnteon juhlistamiseen, teollisuusneuvos hehkuttaa.
Viikolla 16 Avant Tecno valmisti 101 kuormaajaa. Toimitusjohtaja Risto Käkelä pitää tehtaansa työtahtia kiitettävänä. – Meillä on aito aihe työnteon juhlistamiseen, teollisuusneuvos hehkuttaa.

Teollisuusneuvos Risto Käkelä kuittaa, että vappu on vain yksi päivä muiden joukossa.
Tämän viikon maanantaina Avant Tecnossa porisi aikaisempaa isompi kahvipannu, kun toimitusjohtaja tarjosi kaikille työntekijöille  juotavaa kastettavan kera.
– Viime viikolla teimme historiaa. Tuotantolinjaltamme matkasi maailmalle peräti 101 erilaista kuormaajaa. Jokaisen Avantin ohjauspyörässä oli ostajan tiedot. Emme tee tuotteitamme varastoja varten, teollisuusneuvos myhäilee.
– 101 Avantin viikoittainen valmistustahti antaa oikean aiheen juhlimiseen, Käkelä napauttaa.
Lauantaina eli vappuna hän muistelee nuoruutensa opiskeluvuosia Tampereella.

Aamumessu kotona

Risto Käkelä myöntää saarnanneensa maanantaiaamuna kodissaan. Kuulijana oli Noora-vaimo.
– Pikkuleijonat eli alle 18-vuotiaat jääkiekkolupaukset voittivat maailmanmestaruuskultaa. Saavutus luo uskoa siihen, että maallamme on vielä tulevaisuutta, vaikka valtion kone yskiikin sairaalloisesti, mies perustelee messunsa aihetta.
– Kultamitalin varmistuttua mielessäni vahvistui tunne sekä käsitys, ettemme me suomalaiset ole niin huonoja kuin esimerkiksi valtion asioiden hoitaminen antaa ymmärtää, Käkelä päättelee.
Teollisuusneuvos muistuttaa myös äskettäisestä nuorten leijonien maailmanmestaruusmenestyksestä.
– Molemmat voitokkaat jääkiekkoturnaukset todistavat, että suomalaiset tekevät, kun heille suodaan mahdollisuudet, hän korostaa.
– Tärkeintä on, että alavireinen kansakuntamme saa tuntea onnistumisen viboja, Käkelä hymyilee.

Työ on terveellistä

Koko elämänsä ahkerasti työtä paiskinut Risto Käkelä tietää, että ahkeruus palkitaan aina.
– Mistä helkatista meidän yhteiskuntaamme on juurtunut ajatustapa, jonka mukaan hommien paiskiminen olisi epäterveellistä? teollisuusneuvos perää.
Vuosikymmenet menestyksellisesti yritystään luotsannut Pohjanmaan lahja luottaa kansalaisten maalaisjärkeen.
– Jos jossakin yrityksessä on sellainen tilanne, että työntekijöiden olisi tehtävä vähän enemmän kuin tavallisesti liiketoiminnan turvaamiseksi ja tervehdyttämiseksi, niin uskon, että ihmiset lähtisivät talkoisiin, Käkelä luottaa.
Teollisuusneuvos tietää, että suomalaiset naiset ja miehet haluavat turvata perheidensä elannon.
– Ongelmat, jotka tällä hetkellä liittyvät esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen yhteiskuntasopimuksen syntymiseen, johtuvat pääasiassa hallintokoneiston jäykkyydestä, Käkelä sanoo.
Yrityspomo arvelee, että maan vastuunkantajat ovat karismattomia.
– Juuri nyt yhteiskunnallamme ei ole varaa puoluepolitiikan vääntämiseen, hän neuvoo.

”Näinkö pienellä tästä selvittäisiin?”

Wärtsilä ilmoitti viime viikolla aikeensa vähentää 270 työntekijää Suomessa.
Risto Käkelä sanoo, että hänen johtamansa pienkuormaintehdas on kasvanut liki kolmessa vuosikymmenessä runsaat 200 henkilöä työllistäväksi bisnekseksi.
– Jokaisen suomalaisen kannattaisi ajatella sitä, miten vaikeaa nykyoloissa on luoda korvaavat työpaikat, hän herättelee.
Teollisuusneuvos korostaa, että Suomi tarvitsisi työpaikkoja nimenomaan vientiä harjoittaviin yrityksiin.
– Ei kauppa voi työllistää kaikkia työttömiä, Käkelä huokaisee.
Avant Tecnon luoja linjaa, että pysyvät työpaikat syntyvät firmoihin, jotka valmistavat huipputuotteita kilpailukykyisin hinnoin.
– Meidän tehtaassamme kaikki työntekijät ovat oivaltaneet pärjäämisreseptin. Jokaisen osaston on tehtävä parhaansa, hän tiivistää.