Uplakers kirvelevästi pronssiotteluun

Ylöjärven Uplakersin taistelu ei riittänyt jääkiekon II-divisioonan Hämeen lohkon välierissä. Kangasalan Kisa-Eagles kaatoi ylöjärveläiset kahdesti ja eteni finaaleihin.
Uplakersin ja Kisa-Eaglesin välillä käytiin viime keskiviikkona tuima vääntö välieräkamppailussa. (Kuva: Video Kalliala)

Uplakers oli äärimmäisen lähellä voittoa viime keskiviikkona pelatussa ensimmäisessä välieräkamppailussa.
Kisa-Eagles karkasi avauserässä 1–3-johtoon, mutta Uplakers ei luovuttanut. Toisen erän lopussa tullut Kalle Niemenmaan kavennus nosti kotijoukkueen fiilistä.
Kolmannessa erässä Uplakers iski kaksi maalia ja karkasi 4–3-johtoon. Osumista vastasivat Joel Linnas ja ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä iskenyt Henri Lintulaakso.
Uplakersin puolustus- ja maalivahtipeli pitivät kangasalalaiset pitkään kurissa, mutta vain reilu minuutti ennen päätössummeria vieraiden Eetu Alhainen pääsi napauttamaan tasoituksen. Kisa-Eagles pelasi maalin syntyhetkellä ilman veskaria.
Jatkoajalla osumia ei nähty, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä ainoa onnistuja oli vieraiden Teemu Kraneis, joten Kisa-Eagles vei voiton äärimmäisen niukasti maalein 4–5. Jiri Kumpuvaara torjui kotijoukkueen verkolla kaikkiaan 38 laukausta.

RuoSkA vastassa pronssipelissä

Lauantaina Kangasalla pelattu toinen välierävääntö päättyi Kisa-Eaglesin 4–1-voittoon. Uplakers pelasi hyvin, mutta viimeistelystä puuttui teho. Kotijoukkueen maalivahti Niklas Myllynen pysäytti 38 ylöjärveläiskutia. Uplakersin ainoan osuman ampui Turo Mikkola ottelun puolivälissä. Jiri Kumpuvaara torjui vieraiden tolppien välissä 41 laukausta.
Uplakersin haave finaalipaikasta kariutui siis kahteen välierätappioon. Toisessa välieräparissa runkosarjavoittaja Hoki Klupi Hyvinkää teki kahdessa ottelussa selvää Ruoveden Seurakunnan Atleeteista.
Uplakers puolustaa siis viimevuotista pronssiaan Ruoveden RuoSkAa vastaan. Pronssiottelu pelataan ensi lauantaina Ylöjärven jäähallissa kello 18.30.