Ryhdin otteet ailahtelevat raastavasti

Ryhdin naiset jatkoivat lentopallon ykkösessä ailahtelevia otteitaan. Itä-Suomen vieraat Nice Team Joensuusta ja PuWo Kuopiosta hakivat viikonloppuna Ylöjärveltä täydet pisteet ottelulukemin 1–3  (17–25, 14–25, 28–26, 21–25) ja 0–3 (23–25, 15–25, 18–25).
Kontaten tai taistellen. Hyvää vastaanottoa seurasi huono, ja ässäsyötön jälkeen pallo napsahti verkkoon. Ryhdin nuorten naisten otteet menivät ylä- ja alamäkeä läpi viikonlopun.
Kontaten tai taistellen. Hyvää vastaanottoa seurasi huono, ja ässäsyötön jälkeen pallo napsahti verkkoon. Ryhdin nuorten naisten otteet menivät ylä- ja alamäkeä läpi viikonlopun.

Ryhti sijoittui kymmenellä pisteellä runkosarjassa lohkonsa seitsemänneksi ja jatkaa pelejä alemmassa jatkosarjassa. Sonja Laitisen paluusta pelikentille ei ole tietoa.
Sunnuntainen ottelu Puijo Wolleyta vastaan oli hermoja raastavaa katsottavaa. Ryhti onnistui pariin otteeseen kirimään umpeen viiden pisteen takamatkan, mutta ohi siitä ei ollut puristamaan. Ylöjärveläiset johtivat ottelua vieraita vastaan yhden kerran, kun Emilia Raappana ja Emmi Jalonen onnistuivat torjumaan PuWon hyökkäyksen kenttään ja siirtämään joukkueen ensimmäisessä erässä 21–20-johtoon.
PuWon riveistä löytyi Anni Sorvojan, Tilda Oikarin ja Hanna Anttilan kaltaisia kokeneita kehäkettuja. Lisäksi joukkue oli vahvistunut Elina Salomäellä.
Ryhdin pääkäskyttäjän Heikki Kososen selitys sunnuntain ottelun tulokseen oli yksinkertaisesti se, että vierasjoukkue pystyi pelaamaan korkealla tasolla varmasti.
– Sunnuntainen peli oli kokonaisuudessaan meiltä kuitenkin lauantaista parempi. Eilen kahdessa ensimmäisessä erässä meidän torjuntapuolustuspelaamisemme oli heikkoa. Kolmanteen erään se parani. Neljättä erää oltiin viemässä, mutta sitten tuli taas nuoren joukkueen notkahdus, Kosonen kertasi sunnuntaina.

Jokainen mokaa vuorollaan

Ryhdin parhaana palkittiin sunnuntaina keskitorjuja Emilia Raappana, joka sai kiitosta myös Kososelta.
– Emilian fysiikka kehittyy koko ajan. Keskivartalon hallinta paranee, ja hän hyökkää tehokkaasti sekä lyö kovaa. Tänään hän torjui ensimmäisen kerran oikein laskematta käsiä.
Raappana tunnusti itsekin joukkueen ailahtelevaisuuden, mutta totesi mustien hetkien jäävän koko ajan lyhyemmiksi.
– Kun peli lähtee menemään huonosti, meistä jokainen tekee virheen vuorollaan. Peli paranee kuitenkin koko ajan. Olemme kasvaneet joukkueena tämänkin viikonlopun aikana, Raappana iloitsi.
– Tiia-Maria Karjalainen tuo ulottuvuutta meidän torjuntaamme. Yleispelaajat pelaavat plussalla koko ajan, mutta ristipaikalta emme saaneet palloa kuolemaan. Kainulaisen Liinalla oli molemmissa peleissä samat lukemat
(5/–2). Hyökkäysvirheitä tulee liikaa, mutta hän joutuu myös lyömään vaikeista paikoista, Kosonen sanoi.

Jatkosarjassa voi pärjätä

Jos Ryhdin torjuntapuolustus pysyy samanlaisena kuin sunnuntaina, joukkueella on Kososen mukaan kaikki mahdollisuudet menestyä alemmassa jatkosarjassa. Intensiteetin on kuitenkin pysyttävä korkealla paitsi peleissä myös harjoituksissa.
– Joukkue ei osaa vielä harjoitella. Pitää harjoitella, jotta osaa harjoitella. Peleihin porukka syttyy hyvin, Kosonen totesi.
Myös Emilia Raappana sanoi joukkueen jatkavan hyvällä fiiliksellä loppukevääseen.
– Tämä viikonloppu vain lisäsi hyvää fiilistä. Lauantaina oli hävitty kaksi erää pystyyn, ja sen jälkeen pystyimme pelaamaan hyvän erän. Omat virheet on vain saatava pois, keskitorjuja muistutti.