Voittamista on vielä opeteltava

Ryhdin lentopallonaiset kaipaavat otteisiinsa sekä rohkeutta että päättäväisyyttä. Vierasvoitto Oriveden Ponnistuksesta oli lauantai-iltana harmittavan lähellä, mutta vastustajan kokeneet kehäketut veivät otteluvoiton lukemin 3–2 (27–29, 25–14, 14–25, 25–22, 15–13).

Voiton lipsahtaminen sormista harmitti Ryhdin päävalmentajaa Heikki Kososta. Peli oli ihan hyvä, mutta kilpaurheilussa se ei riitä.
Torjuntapuolustuspelaaminen ja hyökkäys toimivat, mutta vastaanotto ja laitahyökkäys eivät. Taktisten kuvioiden lisäksi opeteltavien asioiden listalla on voittaminen.
– Toki otteet ailahtelevat nuorella porukalla aina, mutta naisten sarjassa pitäisi pelata naisten lentopalloa, ei tyttöjen. Eikä nuoruuden taakse saa aina mennä, Kosonen manaili.
OrPo aloitti ottelun nuorilla pelaajilla, mutta joutui pärjätäkseen vaihtamaan kentälle kokeneita pelaajia. Kotijoukkueen riveistä löytyikin tuhannen liigapelin verran kokemusta, ja sen turvin Ponnistus pelasi varmempaa ja virheettömämpää peliä.
– Johdimme viidettä erää 11–6 ja 12–8, emmekä silti pystyneet sitä poikkaisemaan. Olemme pelanneet kuusi 3–2-peliä ja hävinneet niistä viisi. Se ei ole sattumaa, ja meidän onkin mietittävä, millä pelit saisi käännettyä voitoiksi, Kosonen pohti.
Ryhdin tärkein pelaaja Sonja Laitinen ei ole edelleenkään täydessä pelikunnossa. Liina Kainulainen puuttui lauantain kokoonpanosta kokonaan. Joukkueen keskitorjuja Emilia Raappana palkittiin parhaana. Myös toinen keskitorjuja Tiia-Maria Karjalainen pelasi hyvän pelin.
– Passari Emmi Jalonen käyttikin heitä enemmän kuin normaalisti. Laitapelaajista Katri Markkanen tuli hyvin peliin mukaan, Kosonen kertoi.
Ryhdin pelit jatkuvat kotisalissa itsenäisyyspäivänä, kun vieraaksi tulee Nurmon Jymy.