”Olemme tienneet, että osaamme pelata hyvää lentistä”

Ylöjärven Ryhti urakoi kotihallissaan hienon viikonlopun. Lauantaina joukkue venytti ottelun Rantaperkiön Iskua vastaan viiteen erään, mutta hävisi 2–3 (22–25, 21–25, 25–23, 25–17, 12–15) nukahtaessaan viidennessä erässä. Sunnuntaina Kuortane sai tuntea Ryhdin voitontahdon, kun se hävisi lukemin 3–1 (25–20, 15–25, 25–23, 25–20).
Se on siinä. Neljännen erän alku oli Ryhdiltä niin vahva, että Kuortaneesta ei ollut edes niskaanhengittäjäksi. Ryhdin riveissä ”isoa voittoa” oli osattu odottaa koko alkukausi.
Se on siinä. Neljännen erän alku oli Ryhdiltä niin vahva, että Kuortaneesta ei ollut edes niskaanhengittäjäksi. Ryhdin riveissä ”isoa voittoa” oli osattu odottaa koko alkukausi.

Pitkän lauantaisen ottelun olisi voinut luulla painavan pelaajien jaloissa, mutta Ylöjärven Ryhdin kapteeni Laura Malmivuori oli eri mieltä.
– Ainakaan eilinen ei näyttänyt painavan. Kun sen vain unohtaa, niin pystyy kyllä pelaamaan, Malmivuori vakuutti sunnuntain ottelun jälkeen.
Päävalmentaja Heikki Kososenkin mukaan tuplaviikonloput ovat juhlahetkiä, joita varten töitä on tehty. Juhlaan Ryhdillä olikin aihetta, sillä viikonlopusta jäi plakkariin mukavasti sarjapisteitä.
– Olemme tienneet koko ajan, että osaamme pelata hyvää lentistä ja voittaa pelejä. Kaikki osa-alueet toimivat, ja tämä on koko joukkueen voitto, Kosonen summasi sunnuntaina.

Voiton siemen kylvettiin lauantaina

Viikonlopun ottelut erosivat toisistaan kuin yö ja päivä. Lauantaina sekä Ryhti että Isku iskivät varsinaista vuoristoratapalloa, joka kääntyi vieraiden eduksi heidän ollessaan viidennessä erässä emäntiä terävämpiä.
– Kaksi ensimmäistä erää hävisimme. Sitten laitoin Malmivuoren hakkurin paikalle ja Sylvelinin Kiian ja Virran Tiian yleispelaajiksi. Tiia ei flunssaisena jaksanut oikein pelata, ja tilalle meni Markkasen Katri, joka olikin tosi hyvä. Pelasimme hirmu ehjän neljännen erän, Kosonen kuvaili lauantain ottelua.
Kolmannessa erässä Ryhti oli ollut kolmen pisteen tappiolla ja vaarassa ottaa takkiin suoraan kolmessa erässä. Kääntäessään sitä erää voitoksi joukkue saattoi tulla kylväneeksi sunnuntain voiton siemenen – niin ainakin Kosonen epäili.
– Torjunta- ja puolustuspelaamisen ja tasaisuuden kannalta lauantain peli ei ollut mikään huippupeli. Heikkoja hetkiä tuli enemmän kuin hyviä.

Kosonen herätteli tiukoilla puheilla

Sunnuntaina voiton Ryhdille ratkaisi kapteenin mukaan joukkueen halu voittaa.
– Fiilis oli hyvä, mutta koko joukkueen suorituksetkin paranivat eilisestä, Malmivuori kuvaili.
Ryhti aloitti ottelun Kuortanetta vastaan vaisusti. Kosonen käytti ensimmäisen erän ensimmäisen aikalisän jo 1–4-tappiotilanteessa ja toisen vieraiden johtaessa erää 6–12.
– Aika tiukkaakin kieltä käytin. Meidän piti ymmärtää, että vastassa on eilistä parempi, vaikkakin nuorempi joukkue.
Kuortaneen joukkueen vanhin pelaaja on syntynyt vuonna 1998. Vuonna 2000 syntyneitä oli aloituksessa peräti kolme. Tosin Kuortane joutui heittelemään kentälle vakiokuusikon pelaajia, kun Ryhti preppasi otteissaan.
– Ottelun alkua ja toista erää lukuun ottamatta pelasimme hyvän ja keskittyneen pelin. Taktisia virheitäkään emme tehneet kuten eilen, Kosonen kertasi.
Toisen erän riitti pilaamaan ”viiden prosentin herpaantuminen”, jonka aikana Kuortane pinkaisi saavuttamattomaan johtoon. Siitä Ryhti toipui pitkällä erätauolla, ja Emilia Raappanan ja Kiia Sylvelinin johdolla joukkue teki kentällä sen, mitä voittoon tarvittiinkin. Myös Sonja Laitinen sai peliaikaa jokaisessa erässä.
– Sonja ei ole vielä kunnossa, mutta pelkkä hänen läsnäolonsa vaikuttaa positiivisesti kaikkeen, Kosonen totesi.