Kurikka nopein Nokialla

Ylöjärveltä kotoisin oleva ja puutarhakaupungissa putkiurakointiyritystään pyörittävä Jonne Kurikka voitti Finnish Crosskart Challenge -sarjan osakilpailun Nokialla.
Jonne Kurikka kaasutteli Speedweekend-tallin crosskartillaan komeaan voittoon Nokialla. (Kuva: Mika Auvinen)
Jonne Kurikka kaasutteli Speedweekend-tallin crosskartillaan komeaan voittoon Nokialla. (Kuva: Mika Auvinen)

Voitto oli Kurikalle ensimmäinen kyseisessä sarjassa.
Yhdeksän osakilpailua sisältävässä Finnish Crosskart Challenge -sarjassa ajetaan rallicrossia, rallipätkiä sekä asfalttikisoja.
– Monipuolisuus on ehdottomasti tämän lajin suola. Ollaan sitten millä alustalla tahansa, niin auto kulkee todella hienosti ja kovaa, Kurikka sanoo.
Kurikka nousi sarjassa nyt jaetulle kuudennelle sijalle, ja hän odottaa innolla seuraavaa Alastarossa ajettavaa osakilpailua.
– Tykkään ajaa asfaltilla, ja Alastaro on tietenkin kokonaan asfalttia. Kilpailu ajetaan Formula ykkösistä tunnetuksi tulleella lähtöjärjestyksellä. Kaikki autot ovat samaan aikaan radalla, Kurikka kertoo ja kehottaa ihmisiä tulemaan katsomaan kisoja.
– Tämä kausi on ollut hiukan haastelliinen, kun ihmeellinen bensapumppuongelma on vaivannut useassa kisassa. Nyt kuitenkin on hyvä fiilis, ja taistelen Alastarollakin voitosta, ylöjärveläiskuljettaja lisää.