Hyvä aika-ajo oli laiha lohtu Haavistolle

Ylöjärveläisellä suurlupauksella Jere Haavistolla oli vaikeuksia motocrossin EMX250-luokan EM-sarjan viidennessä osakilpailussa Saksassa. Haaviston vauhti näytti vielä aika-ajossa lupaavalta.

Saksan Teutschenthalissa ajetun kilpailun aika-ajossa Haavisto kaasutteli omassa ryhmässään sijalle 13 ja pääsi valitsemaan lähtöpaikkansa lähtöpuomin ulkoreunasta.
Lakialalainen kuitenkin epäonnistui ensimmäisen erän lähdössä ja tippui heti alussa sijalle 38.
Nuorukainen nousi nopeasti sijalle 30, mutta sitten ylöjärveläisen ajorytmi hukkui eikä vauhti riittänyt hyville sijoituksille. Maalissa Haavisto oli sijalla 28.
– Erä ei ollut minulta hyvä. Koko kauden ollaan puhuttu tasaisista kuljettajista ja lähdön merkityksestä. Nyt otin huonon lähdön ja en ollut edes riittävän nopea, pettynyt Haavisto kommentoi.
Toisessa erässä Haavisto lähti päättäväisenä matkaan. Hän ajoi startin jälkeen sijalla 21. Erän alku oli kuitenkin hankala eikä Haavisto löytänyt vieläkään kunnollista ajorytmiä. Lopulta ylöjärveläinen ajoi ruutulipulle sijalla 33.
– Aika-ajossa kaikki näytti hyvältä ja ero oli vain 0,5 sekuntia kärkikymmenikköön, mutta kilpailuerissä en nyt onnistunut, Haavisto kommentoi.
Ylöjärveläinen on kerännyt viidessä EM-osakilpailussa kahdeksan pistettä. Ne oikeuttavat EM-sarjassa sijalle 39. Jäljellä on kolme osakilpailua.
Haaviston kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna Raumalla SM-motocrossin merkeissä.