Sointu Kaikkonen teki merkittävän työrupeaman seurakunnassa

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärven evankelisluterilaisen seurakunnan pitkäaikainen talousjohtaja Sointu Kaikkonen on luopunut tehtävästään. Hän vastasi kasvuseurakunnan taloudellisista voimavaroista 14 vuoden ajan.
Sointu Kaikkosen nimi jää paikallisseurakunnan historiaan, sillä hän toimi vastuullisessa tehtävässään luoden ja varmistaen toimintaedellytykset harvinaisen monipuoliselle palvelutarjonnalle.
Evankelisluterilaiset seurakunnat ovat huomattavan erilaisia eri puolilla Suomea. Ylöjärven paikallisseurakunta on jäsenmäärältään suuri, eivätkä kirkostaeroamisaallot  ole kohdelleet sitä rankasti. Seurakunta on rakentanut kolmen viime vuosikymmenen aikana toimintatarjottimen, jolta jokaisen ikäryhmän ihmiset löytävät omat osallistumismahdollisuutensa. Lapset ja nuoret ovat olleet vuosikaudet erityisessä huomassa.
Moni seurakunta painiskelee talouden kurimuksessa. Eurojen vähyys on johtanut esimerkiksi siihen, ettei kiinteistöistä ole voitu pitää hyvää huolta. Ylöjärven seurakunnassa kirkot, muut toimitilat sekä hautausmaat ovat mallikkaassa kunnossa.
Sointu Kaikkosen mielestä Ylöjärven seurakunnan tulevaisuus on varsin valoisa. Hänen mukaansa seurakunta pystyy huolehtimaan valtavasta kiinteistömassastaan sekä runsaasta palvelutarjonnastaan, jos seurakunnan verotulot säilyvät nykyisellä tasolla.
Talousjohtaja lähtee niin sanottuun jäähdyttelytyöhön eli osa-aikaiseksi lähetyssihteeriksi Kangasalan seurakuntaan. Kaikkonen haluaa antaa panoksensa työmuodolle, jolla on ollut vuosikymmenet erityinen sija hänen omassa elämässään. Ruohonjuuritasolla toimiminen on juuri nyt hänen juttunsa. Vuoden 2017 keväällä Kaikkonen jää eläkkeelle.

Comments are closed.