Salibandykausi saatiin pakettiin

Ylöjärven Pallon salibandykausi sai arvoisensa päätöksen, kun seuran kuusi joukkuetta esiintyivät mukavasti Tampereella pelatussa Särkänniemi-cupissa.
YPAn E04-poikien Markus Nurminen hyökkää vastustajan maalille. (Kuva: Arto Paananen)
YPAn E04-poikien Markus Nurminen hyökkää vastustajan maalille. (Kuva: Arto Paananen)

YPAsta turnauksessa mukana olivat vuonna 2000 syntyneiden poikien kaksi joukkuetta, vuonna 2004 syntyneiden poikien kaksi joukkuetta sekä vuonna 2005 syntyneiden poikien kaksi joukkuetta.
Turnauksessa pelasi kaikkiaan peräti lähes 300 juniorijoukkuetta.
YPAn vuonna 2000 syntyneiden C2-poikien joukkue YPA Lightning sijoittui alkulohkossaan toiseksi. Puolivälierissä joukkue hävisi oululaiselle PoPolle mutta voitti sijoitusottelussa, Porvoon Salibandyseuran 6–2. YPA Lightning oli lopulta viides.
Samassa sarjassa pelannut YPA Thunder oli alkulohkossaan kolmas ja hävisi sijoitusottelussa sijoista 11–12 SC Läsimäelle maalein 2–12.
Vuonna 2005 syntyneiden F1-poikien sarjassa YPA oli alkulohkossa kolmas ja pelasi sen jälkeen sijoista 13–18. Sijoitusotteluissa YPA voitti KooVee Kerhon murskaavasti 3–19 ja hävisi Tapanilan Erä Siniselle 4–5.
F1-poikien haastajasarjassa YPA oli alkulohkossa neljäs. Lopulta joukkue pelasi sijoista 11–12 ottelussa, jossa se voitti Tampereen Ilveksen 1–4.
Vuonna 2004 syntyneiden E2-poikien haastajasarjassa YPA Valkoinen oli alkulohkon kolmas. Joukkue pelasi sen jälkeen sijoista 13–19. Sijoitusotteluissa YPA hävisi Pirkkalan Pirkoille 1–7 ja voitti espoolaisen Indians Blackin 6–2.

Hyvä sijoitus kovassa seurassa

Parhaiten turnauksessa YPAn joukkueista menestyi vuonna 2004 syntyneiden E2-poikien sarjaan osallistunut YPA Sininen.
Joukkueen alkusarjan pelit alkoivat lauantaina Tampereen Tenniskeskuksella, jossa ensimmäisenä vastassa oli kuopiolainen Welhot Starts. Savolaiset joutuivat ylöjärveläiseen pyörremyrskyyn. Peliä pelattiin lähes jatkuvasti Welhojen maalilla ja lopulta YPA vei voiton ylivoimaisesti maalein 12–1.
YPA sai ottelusta myös huonoja uutisia, kun yksi keskushyökkääjä loukkasi jalkansa ja yksi laitahyökkääjä joutui lopettamaan pelaamisen flunssan vuoksi.
Toisessa ottelussa YPA sai vastaansa keravalaisen Blackbirds Mustat. BlackBirds aloitti maalinteon, ja YPAn peli oli tahmeaa. Valmennus joutuikin käyttämään ääntä ylöjärveläisjoukkueen herättämiseen.
Kun YPA heräsi niin maaleja alkoi tulla roppakaupalla. Lopulta YPA marssi 9–1-voittoon. Varsinkin ensimmäisen erän jälkimmäisen kymmenminuuttisen aikana  pallo vaihtoi omistajaa vauhdikkaasti ja laukaukset olivat murhaavan tarkkoja.
YPA Sinisen pelit jatkuivat sunnuntaina oululaista Merikoski Mohikaaneja vastaan. Pelin tempo oli aivan eri tasoa kuin kahdessa aikaisemmassa YPAn ottelussa.
Kamppailusta muodostui tiukka vääntö, josta YPA kuitenkin kampesi 4–2-voiton. Ottelun jälkeen YPAn toisen maalivahdin urakka päättyi vatsatautiin.
Puolivälierässä YPA Sinistä vastaan tuli porvoolainen PSS Kelta-Musta. YPA sai peliin loistavan alun ja karkasi nopeasti 6–0-johtoon. Tästä vastustaja ei toipunut, ja YPA eteni välieriin 8–0-voitolla.
Välieräväännössä YPA kohtasi tamperelaisen KooVee Mustan. Naapuri oli selvästi YPA valmiimpi peliin. Paremmalla liikkeellään KooVee murjoi YPA Sinisen maalein 6–2.
Pronssipelissä YPA sai vastaansa jälleen Merikoski Mohikaanit, joka hävisi oman välieräpelinsä Tampereen Classicille. Ottelussa nähtiin kahden väsyneen joukkueen hienoa taistelua.
YPA siirtyi nopeasti 2–0-johtoon, mutta Mohikaanit nousi maalin päähän ennen ensimmäistä erätaukoa.
YPA hallitsi ottelua avauserän jälkeenkin, mutta ylöjärveläiset eivät onnistuneet käyttämään hyviä maalipaikkoja hyväkseen. Mohikaanit napautti maaleja omista paikoistaan kovalla prosentilla ja saalisti lopulta pronssin lukemin 2–4.
YPA Sininen voi kuitenkin kulkea pää pystyssä. Joukkue osallistui kauden aikana neljään kovatasoiseen turnaukseen ja selviytyi aina neljän parhaan joukkoon.