Karppinen toiseksi Päijänteellä

Ylöjärveläinen Reijo Karppinen kaasutteli upeasti toiseksi Päijänteen ympäriajon V50-luokassa.
Reijo Karppinen jaksoi pitää kovaa vauhtia kahden pitkän päivän ajan Päijänteellä. (Kuva: Tero Katila)
Reijo Karppinen jaksoi pitää kovaa vauhtia kahden pitkän päivän ajan Päijänteellä. (Kuva: Tero Katila)

Karppinen jäi lauantaina luokkavoittaja Juha Punkista yli neljä minuuttia, mutta sunnuntaina Dynasetin toimitusjohtaja pystyi kuromaan eron vain minuuttiin ja 25 sekuntiin. Ylöjärveläinen Pekka Hoikkala sijoittui samassa luokassa viidenneksi.
Päijänteellä oli maastossa ajettavia erikoiskokeita 29. Reitti oli 850 kilometriä pitkä. Lauantain 18 maastokoetta kuluttavat kuskista energiaa enemmän kuin kaksi maratonia, noin
10 000 kilokaloria 16 tuntisen ajopäivän aikana.
Yöpakkasten ansiosta reitti kesti hyvin 170 motoristin ajopelien piikkirenkaat. Maastokokeilla oli yllättäviä vesireikiä ja liukkaita kivikoita. Välillä kuljettajat pääsivät ajamaan spoorin sivussa hankikannolla.
Karppinen kilpaili ”Päitsillä” luotettavuusajon perinteitä kunnioittaen ilman haalarivarustelua. Karppinen ajoi koko 20 tunnin kisan tarkkaa ajoa samoilla ajovarusteilla ja renkailla eikä tarvinnut yhtään varaosaa. Lisäksi Karppinen selvitti koko kisan ihanneaikataulussa kaikilla 66 aikatarkastusasemalla.
– Enduro on paras kuntoiluharrastus ja kisat ovat hyviä safareja, joissa on kiva merkitty reitti ja ajanotto kaupan päälle, Karppinen tuumasi 80. kerran ajetun Päijänteen ympäriajon maalissa.
Dynaset Hydraulics Areenan -joukkueessa V40-luokassa ajanut ylöjärveläinen Jukka Pylväs ja Motokeidas-tiimissä ajanut Ilkka Mäki joutuivat keskeyttämään oman urakkansa.
Pääkilpailun voittajalle luovutettavan Päijänne-kilven nappasi tänä vuonna Marko Tarkkala.