Uplakers päätti hienon kauden pronssijuhliin

Ylöjärven Uplakers voitti komeasti miesten jääkiekon II-divisioonan Hämeen lohkon pronssia.
Jiri Kumpuvaara pelasi tasapainoisen kauden Uplakersin verkolla. (Lauri Kalliala/Video Kalliala

Uplakers kukisti viime lauantaina pelatussa pronssiottelussa ruoveteläisen RuoSkAn yllättävän selvästi vieraskentällä maalein 3–7.
Avauserän jälkeen Uplakers johti Ruovedellä PHPOY Areenalla pelattua ottelua lukemin 1–2.
Turo Mikkola aloitti maalinteon, ja Otto Hentunen vei vieraat uudelleen johtoon, kun kotijoukkue oli ensin onnistunut tasoituksessaan.
Toisessa erässä tahti jatkui samana kuin avauserässä: Uplakers osui kahdesti ja RuoSkA vain kerran. Ylöjärveläisten maaleista vastasivat hienoilla suorituksilla Jani Kalliomäki ja Kalle Haukipää.
Kolmannen erän alussa isännät nousivat maalin päähän, joten taistelu pronssista kiihtyi entisestään.
Uplakersin hahmoksi nousi lopulta Turo Mikkola, joka iski kaksi komeaa ylivoimamaalia ennen viimeisen erän puoliväliä. Kun Otto Hentunenkin osui vielä kerran kotijoukkueen maaliin, oli RuoSkA lyöty.
Mikkola keräsi ottelussa tehopisteet 3+1.
Kalle Niemenmaa syötti molemmat Mikkolan kolmannessa erässä tekemät maalit.
Otto Hentunen saalisti saldon 2+1 ja Joel Linnas  syötti Niemenmaan tapaan kaksi tärkeää osumaa.
Jiri Kumpuvaara pysäytti Uplakersin maalin suulla 16 laukausta. Kumpuvaara pelasi eleettömän varmasti, kuten hän teki koko kevätkauden ajan.
Nyt Uplakers pääsee kesän viettoon mitalit kaulassa. Ensi kaudella ylöjärveläisjoukkueelta voidaan taas odottaa isoja tekoja, sillä paikka II-divisioonassa on esitysten perusteella sementoitu.