Ryhti säilyi ilman tuskaa ykkösessä

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ylöjärven Ryhdin naiset pelaavat ensi kaudellakin lentopalloilun ykkössarjassa.

Vaikean kauden ennätysnuorella joukkueella kahlannut Ryhti kaatoi putoamiskarsinnassa odotetusti hämeenlinnalaisen Team Tavast Volleyn voitoin 2 – 0.
– Tasoeroa oli selvästi meidän hyväksemme, mikä korostaa sitä, että pohjoinen jatkosarjalohko oli kokonaisuutenakin kovempi kuin eteläinen, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen tiivisti.
Kamppailu sarjapaikan puolesta alkoi selvällä 3–0 (26–24, 25–16, 25–20) -kotivoitolla tiistaina.
Painetila näkyi selvästi Ryhdin pelissä ensimmäisessä erässä, jossa sille tuli paljon hasseja, muun muassa kuusi syöttövirhettä.
Erävoitto kuitenkin laukaisi pahimmat jännitykset, ja etenkin passari Emmi Jalonen nosti huimasti tasoaan jatkossa. Hän syötti pahoja ja pyöritti hyökkäystä tehokkaasti Sonja Laitisen ja Kuortaneelta apuun saadun Pihla Järvenpään kautta.
Kasvattajaseuraansa kuiville hinannut Laitinen takoi tehot 15/+10 ja Järvenpää 14/+10. Myös Inka Raitala säilytti tasonsa lukemin 13/+9.
Laitinen kunnostautui myös aloituksillaan; viisi ässää oli mainio saldo näin tärkeässä ottelussa.
Noora Honkanen Tiia-Maria Karjalainen ja Paula Vihanto hoitivat keskitonttia hyvin, joten kokonaisuutena Ryhti oli parempi joukkue kuin tehot 18/16 mättäneen Riikka Koivusaaren varassa taistellut TTV.
– Puolustuspeliin jäi kaipaamaan vielä hieman parannusta. Joukkueen fiilis oli kuitenkin jo kotiottelun jälkeen iloinen ja vapautunut, Kosonen iloitsi.

Liiganaiset oikeita vahvistuksia

Voimasuhteet eivät muuttuneet neljässä yössä miksikään, vaan lauantaina Ryhti taputteli Hämeenlinnassa 3–0 (25–22, 25–16, 25–19) -voiton.
Kamppailu vieläpä noudatti hyvin samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Ryhdillä kesti aikansa saada peli kulkemaan, mutta toisesta erästä alkaen voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.
Laitinen ja Järvenpää toivat voimaa hyökkäykseen, mutta myös puolustuksessa he olivat erittäin tärkeässä osassa.
– Pihla haki monta sellaista ykköspalloa, joita nuoremmat eivät vielä välttämättä osaa lähteä hakemaan, jos vastustaja joutuu toimittamaan pallon helppona ja jujuna verkon yli, Kosonen kiitteli.
Kun Jalonen käytti myös keskihyökkäystä, ja vastaanottokin oli kunnossa, TTV:lle ei jätetty mahdollisuuksia.
– Minimitavoite täyttyi, vaikka välillä kautemme oli melkoista takkuamista. Joukkuehenki pysyi tosi hyvänä, ja opimme paljon, joten oli tässä hyvätkin puolensa, Ryhdin kapteeni Noora Honkanen mietti helpottuneena.
Suurin osa Ryhdin pelaajista jatkaa vielä kauttaan nuorten SM-sarjataistoissa, joista kovimmat odotukset kohdistuvat A-tyttöihin.
– Junnupelit ovat aina kivoja – varsinkin, jos on mahdollisuus pärjätä, kuten meillä nyt, B-tytöissä SM-kullan vuonna 2013 napannut Honkanen sanoo.

Entä ensi kausi?

– Toivottavasti meillä on naisten joukkue sekä ykkös- että kakkossarjassa, jotta kaikki saisivat peliaikaa tasonsa mukaisesti, Kosonen toivoo.
– Ensi kaudella emme ota nuoria ”matkapelaajia”, jotka pääsevät vain osaan harjoituksista. Kyllä nuoren joukkueen pitää harjoitella yhdessä, hän jatkoi.
Ryhdin miehille
värikäs kotivoitto
Kauhavan Wisa antoi tiukan vastuksen, mutta lopulta Ryhti taisteli kotivoiton lentopalloilun kakkossarjan alemmassa jatkosarjassa. Ryhdin voittolukemat olivat 3–2 (13–25, 25–20, 25–15, 15–25, 15–7), joilla sarjataulukon kakkossija tukevoitui hieman.
Kummankaan ei tarvinnut pelätä putoamista, mikä näkyi värikkäänä ja laidasta laitaan -ailahdelleena hallintana. Ryhti kokosi huonon ensimmäisen erän jälkeen itsensä kiitettävästi, mutta Wisa puolusti uhrautuvasti.
Joonas Järnvall joutui Sami Mäkisen paikalle hakkuriksi ja onnistui mainiosti, vaikkei ollut sillä tontilla vielä tällä kaudella pelannutkaan.
Myös keskitorjuja Mirza Vehabovic oli tapojensa mukaan tehokas silloin, kun paikka avautui. Seitsemän miehen kokoonpanoon kuuluivat nuorista vain Niilo Nurmi ja Ilari Toimela, jotka pysyivät vankasti tasollaan.
Ryhti päättää sarjakautensa kahden viikon päästä perjantaina vieraissa Aitolahden Rientoa ja sunnuntaina kotona Vaasan Kiistoa vastaan.

B-tytöille aluepronssia

Ryhdin B-tytöt ottivat pronssia Lounaisen alueen mestaruusturnauksessa Salossa kukistettuaan mitalipelissä Vilppulan Tähden 2–1 (14–25, 25–20, 15–5).
Alkulohkossa Ryhti voitti Kalevan Lentopallon 2–1, mutta taipui Oriveden Ponnistukselle 1–2. Mestaruuden korjannut Salon Viesti oli välierässä liian kova erin 2–0 (25–21, 25–15).
B-pojat olivat viidensiä hävittyään alkulohkossaan Vilppulan Tähdelle ja Vammalan Lentopallolle 0–2, mutta voitettuaan sijoitusottelussa Loimaan Jankon 2–0 (25–15, 25–16).
Myös C-poikien sijoitukseksi tuli viides, kun viimeisessä pelissä kaatui raumalainen Narvi-Pallo 2–1 (24–26, 27–25, 15–11). Alkulohkossa oli tullut 0–2-tappiot sekä Raision Loimulle että ValePa:lle.
C-tytöt pelasivat C-finaaleissa joiden jälkeen loppusijoitukseksi tuli 13:s, kun Narvi-Pallo vei loppuottelun 2–0 (25–19, 25–19).
Lohkossa kukistui Maskun Kataja 2 – 0, mutta Lempäälän Kisa oli parempi 2 – 1. Välierissä Ryhti voitti Katajan toisen joukkueen 2 – 0.