Ryhdille leveä voitto Vaasasta

Ylöjärven Ryhdin miesten lentopallojoukkueen kausi jatkui komealla vierasvoitolla Vaasan Kiistosta.

Alemman jatkosarjan pisteet lähtivät lukemin 3–0 (25–18, 25–23, 25–18), vaikka Ryhti pelasi tavanomaisesta selvästi poikenneella miehityksellä.
Flunssa kaatoi muutaman miehen petipotilaaksi, ja abiristelykin vei osansa. Kenttäjärjestystä jouduttiin muokkaamaan niin, että Sami Mäkinen ja Joonas Järnvall pelasivat keskitorjujina.
Liberon tontilla poikien maajoukkueleiritykseen kutsun saanut Niilo Nurmi puolestaan touhusi yleispelaajana Ilari Toimelan kanssa, ja Toni Nyman takoi hakkurina.
Homma hoitui varsin hyvin niinkin lukuunottamatta ajoittaisia vaikeuksia vastaanotossa. Nuorekas Kiisto joukkue innostui toisessa erässä syöttelemään pahoja, mutta lopulta siitäkin selvittiin.
– Passarit Lauri Mäkinen ja Verneri Halttula olivat erinomaisella pelipäällä ja taikoivat vaikeistakin asennoista pallon hyökkääjille, valmentaja Jouko Rantala kiitteli.
Kiisto puolusti takakentällä uhrautuvasti, muttei mahtanut verkolla mitään. Keskipelaajien lisäksi Toimela piti torjunnoillaan kotijoukkueen hyökkääjät tehokkaasti kurissa.
Toimela väläytteli kolmen metrin hyökkäyksillään, ja pinnoja ropisi myös Nurmen ja Nymanin iskuilla.
Ryhti on voittanut neljästä kevätkauden pelistään kolme, ja vain Aitolahden Riento tuntuu menevän menojaan jatkosarjan ykköslohkossa.
Seuraavat kaksi otteluaan Ryhti saa pelata kotikentällään.
Maaliskuun ensimmäisenä päivänä urheilutalolle tulee vieraaksi Nurmon Jymy ja seuraavana sunnuntaina Kauhavan Wisa.

Naisilla karsinnat edessään

Ryhdin naiset huilasivat viime viikonlopun, mutta ensi sunnuntaina kello 17.30 vastaan tulee kotiottelussa Alajärven Ankkurit.
Voitto nostaisi Ryhdin todennäköisesti lohkon jumbopaikalta viimeistä edelliseksi ja takaisi paremmat asetelmat karsintoihin.
Vastaan tulisi silloin toisesta lohkosta Helsinki Volleyn ja Espoon Lentiksen tyttöjoukkue, ja Ryhti saisi määrätä ottelujärjestyksen.
Karsinnoissa pelataan kaksi ottelua, joiden voitettujen erien yhteistulos ratkaisee säilyjän. Mikäli erävoitot ovat tasan, pelataan ylimääräinen erä 15 pisteeseen.
Ankkureita Ryhti ei enää tavoita, sillä sekä eräsuhde että -pisteet ovat selvästi sen puolella, ja Ankkurit voitti kotonaan keskinäisen pelin 3–0.