Ryhdin miehet vaihteeksi voittoputkessa

Ylöjärven Ryhdin miesten lentopallomaajoukkue on jälleen juuttunut putkeen – tällä kertaa voittoisaan.
Maajoukkuetytöt Jessica Kosonen (vas.) ja Tiia Pohjonen tahdittivat Ryhdin A-tytöt SM-sarjan A-poolin kakkoseksi Nurmossa.
Maajoukkuetytöt Jessica Kosonen (vas.) ja Tiia Pohjonen tahdittivat Ryhdin A-tytöt SM-sarjan A-poolin kakkoseksi Nurmossa.

Sunnuntaina Ryhti kävi hakemassa kakkossarjan alemman jatkosarjan pisteet Nurmon Jymyn kotisalista selvin 3–0
(25–17, 25–18, 25–21) -numeroin. Jymy oli liikkeellä junioripitoisella joukkueella, mutta se ei himmennä Ryhdin voiton arvoa. Ylöjärveläisilläkin nimittäin riitti nuoria miehiä.
Vasta 16-vuotias Verneri Halttula sai tulikasteensa kakkossarjassa ja teki sen mallikkaasti. Häntä käytettiin vaihtopelaajana syöttämässä, ja tulosta tuli useiden pisteiden edestä.
– Hyvä, että uusia nuoria tulee miesten rinkiin, sillä heitä todennäköisesti tarvitaan ensi kaudellakin. Verneri tuo meille vaihtoehdon passarin tontille, päävalmentaja Jari Rantanen iloitsi.
Ryhdin hyökkäyksessä loisti tuttuun tapaansa Mirza Vehabovic, joka takoi pateria lattiaan tehokkaasti. Myös Ilari Toimelan käsi kävi napakasti, kuten poikien maajoukkuepelaajalle kuuluukin.
– Voitot tekevät tietysti hyvää peli-ilollemme. Pitää muistaa, että alkulohkomme oli vaikea, Rantanen muistutti viitaten syyskauden nollasaldoon.
Ensi sunnuntaina kello 12 Ryhti kohtaa urheilutalossa tamperelaisen Aitolahden Riennon.

A-tytöt taistellen kakkoseksi

A-tyttöjen SM-sarjan A-pooliturneella Nurmossa Ryhti kukisti kotijoukkue Jymyn 2–0 (25–21, 25–16) ja LP-Vampulan
2–0 (25–21, 25–18), mutta hävisi Salon Viestille 0–2 (13–25, 18–25).
Tulokset tiesivät Ryhdille kakkossijaa Viestin jälkeen ja varmaa lopputurnauspaikkaa. Valmentaja Heikki Kosonen piti sitä loistosaavutuksena paristakin syystä:
– Esimerkiksi Viestissä pelasi kolme liiganaista, ja ykkössarjapelaajiahan turnauksessa oli paljon. Meiltä puuttuivat sormensa loukannut Salli Joutsenvirta sekä polvivamman saaanut Emilia Raappana.
– Olimme matkassa kuudella tytöllä, ja tavallisesti liberona pelaava Ella Kantolakin nähtiin etukentällä. Toisaalta tämä oli kasvattava tilanne, Kosonen perusteli.
Olihan Ryhdilläkin kovia vahvistuksia, sillä Kuortaneelta tulivat riveihin omat kasvatit Jessica Kosonen ja Tiia Pohjonen, joiden yhteispeli tuottikin komeasti tulosta.
Myös Tiia Virran laitahyökkäyksillä tuli paljon pisteitä. Koko joukkueelta tosin loppui jo energia viimeisessä ottelussa kivikovaa Viestiä vastaan.

C-ikäisillä vaikeaa

Ryhdin C-pojat hakivat yhden voiton C-poolireissultaan Loimaalta, mikä tiesi putoamista D-Pooliin.
Ryhti hävisi helsinkiläiselle Keimolan Kaiulle 0–2 (15–25, 10–25), Vammalan Lentopallolle 0–2 (10–25, 8–25) ja kotijoukkue Jankolle 0–2 (17–25, 17–27).
Päivä päättyi kuitenkin paremmin, kun Nurmon Jymy kukistui 2–1 (25–23, 15–25, 15–10).
Ryhti joutui muuttamaan kokoonpanoaan keskipelaaja Roope Keskisen nilkkavamman vuoksi.
Tavallisesti yleispelaajina urakoivat Riku Peltonen ja Aleksi Savolainen päätyivät nyt keskelle ja selvisivät vieraalla pelipaikallaan hyvin.
Yksi voitto ja putoaminen oli saldona myös C-tytöillä Jyväskylän Korpilahdella pelatussa G-poolissa.
Kotijoukkue Pyrintö voitti Ryhdin 2–0 (25–22, 25–21), ja Ähtärin Urhelijat oli Ryhtiä parempi luvuin 2–0 (25–18, 25–19), mutta Virtain Veikoista tuli voitto 2–1 (25–18, 20–25, 15–13).
Ryhdin ongelmana oli liiankin tasainen joukkue, joka olisi kovasti kaivannut koko porukan sytyttäjää.
Kiia Lampinen teki paljon pisteitä kovilla ja järkevillä lyönneillään, mutta käden yliliikkuvuusongelmista kärsivän Elina Toimelan piti sananmukaisesti pelata käsijarru päällä.