Avant Tecno hyppäsi mukaan kilparatsastukseen

Ylöjärveläisen elinkeinoelämän kiintotähti Avant Tecno ei lakkaa yllättämästä. Viime viikolla pienkuormaajien ja niiden työlaitteiden valmistaja kertoi toteuttavansa yhdessä kauppaketju Agrimarketin kanssa Suomessa huipputason esteratsastuksen kilpailusarjan.
Avant Tecnon pienkuormaajat ovat varsin suosittuja hevostalleilla. Myös uuden esteratsastuksen kilpailusarjan kaikki alustat kunnostetaan ratsastuskuntoon Avant-pienkuormaajilla. Osakilpailuja on kaikkiaan kahdeksan. (Kuva: Avant Tecno)
Avant Tecnon pienkuormaajat ovat varsin suosittuja hevostalleilla. Myös uuden esteratsastuksen kilpailusarjan kaikki alustat kunnostetaan ratsastuskuntoon Avant-pienkuormaajilla. Osakilpailuja on kaikkiaan kahdeksan. (Kuva: Avant Tecno)

Avant Gold Cup presented by Agrimarket -kilpailusarja täydentää suomalaisen esteratsastuksen korkeatasoista Grand Prix -sarjaa.
Kilpailusarjan käytännön järjestelyistä vastaa ratsastuskilpailujen järjestämiseen erikoistunut Team Eurohorses ry.
Vahvasti mukana toiminnassa on myös Suomen Ratsastajainliitto.
– Ratsastuksen sponsorointi osuu Avantin liiketoiminnan ytimeen. Hevoset ja ratsastus kuuluvat tärkeään asiakassegmenttiimme sekä Suomessa että maailmalla, Avant Tecnon toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Risto Käkelä kommentoi ylöjärveläisyrityksen uutta aluevaltausta.
Hän myöntää, että vuonna 1991 perustettu Avant Tecno satsaa taloudellisesti poikkeuksellisen runsaasti nyt julkaistuun kilpailusarjaan.
– Satsaus on merkittävä verrattuna meidän mainosbudjettimme kokonaisuuteen. Satsaamme tähän sarjaan myös työn muodossa, sillä jokaisessa kilpailutapahtumassa meillä on oma osastomme, jossa koneemme ovat esillä ja henkilökuntamme paikalla, Käkelä kertoo.

Avant käytössä monella tallilla

Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall (vas.) pursusi tyytyväisyyttä kuullessaan uudesta esteratsastuksen kilpailusarjasta. Agrimarketin tuotepäällikkö Heikki Kankainen on puolestaan tehnyt jo vuosia työtä suomalaisen esteratsastuksen eteen.
Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall (vas.) pursusi tyytyväisyyttä kuullessaan uudesta esteratsastuksen kilpailusarjasta. Agrimarketin tuotepäällikkö Heikki Kankainen on puolestaan tehnyt jo vuosia työtä suomalaisen esteratsastuksen eteen.

Uuteen Avant Gold Cup -kilpailusarjaan kuuluu seitsemän osakilpailua ja finaali. Sarjan kilpailut ratsastetaan 140–145-senttisellä estekorkeustasolla. Finaalissa esteet ovat korkeudeltaan 145–150 senttimetriä.
Kilpailusarjan voittaja ratkeaa syyskuussa Suomen hevospitäjässä Ypäjällä. Kilpailijat keräävät pisteitä maaliskuun ensimmäisestä päivästä lähtien osakilpailuissa ympäri Suomen. Jokaiseen osakilpailuun pitää ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen kilpailupäivää.
Lopputulokseen lasketaan viiden parhaiten suoritetun osakilpailun sekä finaalin rat-
sukkokohtaiset yhteispisteet. Finaali ratkaisee paljon, sillä siinä pisteitä suoristuksesta kertyy kaksinkertainen määrä. Finaaliin pääsevät parhaat ratsukot.
Kilpailusarjan voittaja saa Avant 218 -kuormaajan.
– Palkintona oleva Avant on tunnetusti ja taatusti toimiva ratkaisu kaikenlaisissa tallitöissä. Avantia voi käyttää esimerkiksi paalien ja kuivikkeiden kuskaamiseen, suorituspaikkojen kunnossapitoon, tallin siivoamiseen, tallin ympäristön siistimiseen, lumitöihin sekä tallin rakennustöihin, Risto Käkelä lupaa.
Käkelän mukaan Avant-pienkuormaajia on myyty hevostalleille runsaasti etenkin pohjoismaissa.
– Lisäksi Avantit ovat kovassa käytössä muun muassa Belgian, Hollannin, Luxemburgin, Saksan, Sveitsin ja Itävallan hevostalleilla. Esimerkiksi Belgiassa myytiin erään vuonna kolmannes kaikista Avanteista hevostalleille.

Täysin uusi innovaatio

Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall on erittäin iloinen siitä, että Suomeen on nyt kehitetty aivan uusi esteratsastuksen kilpailusarja.
– Tämä on todellinen innovaatio, enkä yhtään ihmettele, kun huomaan ketkä ovat tämän kaiken takana, Sundwall viittaa Käkelään, Agrimarketin tuotepäällikköön Heikki Kankaiseen sekä Team Eurohorsesin puheenjohtajaan Pekka Larseniin.
Sundwallin mukaan uusi kilpailusarja palvelee äärimmäisen hyvin suomalaisia ratsastajia.
– Nyt meillä on koko vuoden kestävä sarja, joka yhdistää kevään ja syksyn. On aivan upeaa, että tällainen on saatu aikaiseksi.

Tasaisuus on valttia

Avant Tecnon toimitusjohtaja Risto Käkelä (vas.) on innoissaan, kun ylöjärveläisyritys pääsee mukaan huippuratsastukseen. Team Eurohorsesin puheenjohtaja Pekka Larsen lupaa, että uudessa kilpailusarjassa on mukana monta huippuratsukkoa.
Avant Tecnon toimitusjohtaja Risto Käkelä (vas.) on innoissaan, kun ylöjärveläisyritys pääsee mukaan huippuratsastukseen. Team Eurohorsesin puheenjohtaja Pekka Larsen lupaa, että uudessa kilpailusarjassa on mukana monta huippuratsukkoa.

Avant Tecnon kanssa uutta kilpasarjaa tukevan, maatalous-, kone-, rauta- ja puutarhakauppaa harjoittavan Agrimarketin tuotepäällikkö Heikki Kankainen sanoo toivovansa, että uusi esteratsastussarja nostaisi esiin uusia ratsastajatähtiä.
– Toivon mukaan mahdollisimman moni uusi kilparatsastaja lähtee mukaan kokeilemaan osaamistaan. Siten saisimme uusia nimiä Suomen ratsastuskartalle, Kankainen toteaa.
Team Eurohorsesin Pekka Larsen lupaa, että kilpailusarjaan osallistuvat Suomen esteratsastuksen huippunimet.
– Olen aika vakuuttunut, että meidän kärkiratsastajista ainakin Sanna Backlund sekä Marina Ehrnrooth ovat mukana.
Backlund voitti viime vuonna Grand Prix -sarjan, ja Ehrnrooth valloitti puolestaan Volkswagen Leading Rider -kilpailun.
Larsen arvioi, että Avant Gold Cupissa nähdään kauden aikana 20–40 ratsukkoa. Menestyminen pitkässä sarjassa vaatii ratsastajalta ja hänen hevoseltaan useita onnistumisia.
– Kilpailuissa ratsastetaan sisällä, ulkona, hiekalla ja nurmella. Kyseessä on pitkä sarja, jossa ei pärjää satunnaisella onnistumisella. Ratsukon on tehtävä tasaista tulosta ja menestyttävä vielä finaalissa, jos ratsukko meinaa voittaa kokonaiskilpailun, Larsen luettelee.
Larsenin johtama Team Eurohorses on järjestänyt huippukilpailuja Suomessa noin seitsemän vuoden ajan. Nyt julkaistu uusi kilpailusarja nostaa Larsenin mukaan ratsastuksen Suomessa uudelle tasolle.
– Ainakin pystymme nostamaan kilpailujen yleisilmeen aiempaa korkeammalle ja kykenemme myös korottamaan kilpailujen palkintotasoa. On mahtavaa, että taloudellisesti tiukkoinakin aikoina ihmisiltä ja yrityksiltä löytyy uskallusta tehdä tällaisia asioita.