Ylöjärven Ryhti palasi arkeen Alajärvellä

Ylöjärven Ryhdin naiset palasivat arkeen, kun Alajärven Ankkurit murjoi kotisalinsa tulostaululle ankarat lukemat 3–0 (25–11, 25–12, 25–20) sunnuntai-iltana.
Emmi Jalonen (7) ja Emilia Putkisaari loistivat B-tyttöjen alueiden SM-lopputurnauksessa. Inka Raitala (edessä) sairastui siellä, mutta kuului Lounaan ykkösen mestariryhmään.
Emmi Jalonen (7) ja Emilia Putkisaari loistivat B-tyttöjen alueiden SM-lopputurnauksessa. Inka Raitala (edessä) sairastui siellä, mutta kuului Lounaan ykkösen mestariryhmään.

Ryhti törmäsi arkeen sikälikin, että peräti viisi sen pelaajista oli kamppaillut lauantaina ja sunnuntaina Nurmossa B-tyttöjen alueiden SM-lopputurnauksessa.
Yleispelaaja Inka Raitala tosin ei kyennyt sairastumisensa vuoksi pelaamaan Nurmossa kaikkia pelejä ja pysyi sivussa myös Ankkurit-kamppailusta.
Raitala on ollut koko kauden Ryhdin ennätysnuoren ykkössarjajoukkueen johtava laitahyökkääjä, joten hänen puuttumisensa heijastui tehoihin väistämättä.
Hänen oiva aisaparinsa Tiia Virta urakoi Nurmossa kuusi ottelua, ja sama koski passari Emmi Jalosta, keskitorjuja Paula Vihantoa ja libero Emilia Putkisaartakin.
– Olisimme halunneet siirtää ottelun, joka olisi kaiken lisäksi ollut oikeasti kotipelimme. Ankkurit ei suostunut siirtoon arki-illalle, emmekä halunneet tehdä enempää kiusaa, vaan suostuimme pelaamaan vieraissa, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen kertoi kuvion.
Nollille jääminen alleviivasi entisestään ensi viikonlopun kahden kotiottelun merkitystä. Jos Ryhti mielii alemman jatkosarjan lohkovoittajaksi ja pudotuspeleihin, Oulun Ettalta ja Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueelta olisi otettava 5–6 sarjapinnaa.
– Ankkurit on suurin suosikki lohkoykköseksi, ja veikkaan, että se voi edetä pleijareissa pitkällekin, Kosonen tunnusti.

Olga Niemi näytti mallia

Ankkurien kaikki kaikessa oli keskipelaaja Olga Niemi, joka muistetaan moninkertaisena Suomen mestarina Salon LP Viestistä.
Niemi ei tietenkään ole enää huippuvuosiensa fyysisessä kunnossa, mutta tekee ykkössarjassa edelleen kovaa jälkeä pituudellaan, taidoillaan ja pelisilmällään.
– Niemi tuli hyökkäykseen kahdella askeleella kolme ja puoli metriä ja oli lähes virheettömänä torjujana todella vaikea ohitettava, Kosonen kehui.
Ankkurien ukrainalaispassari Olga Lezhenkina ruokki Niemeä niin, että tämä pystyi lyömäään nopeasti ja korkealta.
Ryhdin illan valopilkut olivat libero Ella Kantola ja yleispelaaja Kiia Sylvelin. Molemmat puolustivat ja nostivat aloituksia hyvin, eikä Sylvelin arastellut hyökkäyksessä.
Raati piti kuitenkin Tiia Virran suoritusta palkinnon arvoisena, mikä on osoitus hänen korkeasta perustasostaan. Virta ei nimittäin voinut olla terävimmillään moisen ottelurupeaman päätteeksi.

Nurmosta kuusi SM-mitalistia

Kiia Sylvelin (oik.) ja Ella Kantola (kesk.) pääsivät näyttämään osaamistaan Alajärvellä, vaikka Noora Honkasen kipparoima Ryhti hävisi selvästi.
Kiia Sylvelin (oik.) ja Ella Kantola (kesk.) pääsivät näyttämään osaamistaan Alajärvellä, vaikka Noora Honkasen kipparoima Ryhti hävisi selvästi.

Kaikki Nurmossa pelanneet kuusi ryhtiläistä palasivat kotiin alueiden SM-mitalisteina.
Alkulohkonsa puhtaalla pelillä voittaneessa tyttöjen Lounaan ykkösjoukkueessa pelasivat Virta, Raitala ja Vihanto.
Lohkossaan yhden tappion kärsineen, mutta silti ykköseksi selvinneen Lounaan kakkosen peliä rakensi Jalonen, ja liberona touhusi Putkisaari.
Harri Raitalan sekä Virpi Ollilan valmentama ykkönen voitti loppuottelussa Lännen ykkösen 2–0, ja kakkonen kumosi pronssitaistossa Etelän ykkösen 2–1.
Jalonen valittiin turnauksen tähdistökentälliseen, mutta myös Putkisaari pelasi loistavan turnauksen.
– Emilia on kehittynyt syksyn aikana kovasti. Kunhan hän saa hieman lisää nopeutta, maajoukkuekutsukin on mahdollinen, Heikki Kosonen arvioi.
Tähdistöjoukkueeseen valittu Ilari Toimela pelasi Lounaan poikien ykkösjoukkueessa, joka voitti alkulohkonsa otettuaan kahdeksasta ottelusta kuusi pistettä.
Puolivälierissä Lounas kukisti Idän kakkosen 2–0 ja välierissä Idän ykkösen samoin numeroin.
Finaalissa vastaan asettui Pohjoisen ykkönen, joka osoittautui liian kovaksi vastustajaksi erin 2–1.

C-pojille hieno pooliturnaus

C-pojat aloittivat kevätkautensa vakuuttavasti Lempäälän Jyryn isännöimässä D-pooliturnauksessa voittamalla kaikki kolme otteluaan.
Ryhti kumosi isäntäjoukkueen 2–0 (25–19, 25–15), Virtain Veikot 2–0 (25–22, 25–18) ja Janakkalan Janan 2–0 )25–13, 25–11).
Passari Ville Kainulainen pyöritti tehokasta paterihyökkäystä, jota Roope Keskinen päätti täysin pitelemättömästi. Daniel Kososen syötöillä tuli myös paljon pisteitä.
Sen sijaan C-tytöille riitti kotiturnauksessa vain yksi voitto, jonka se otti kukistettuaan Lempäälän Kisan 01 -joukkueen 2–1 (25–18, 16–25, 15–12).
LeKi 00:n kukisti Ryhdin 2–0 (25–12, 25–8) ja Vilppulan Tähti 2–1 (25–15, 25–17).
D-tytöt voittivat aluesarjansa A-poolissa Salossa yhden ottelun ja hävisivät kaksi.
Ryhti kukisti raumalaiset Narvi-Pallon 2–0 (25–19, 25–23) ja hävisivät Salon Viestille 0–2 (22–25, 19–25) sekä Euran Raikulle 0–2 (19–25, 16–25).
– Viestiä vastaan tytöt pelasivat kauden parasta peliään, mutta viimeisessä ottelussa oli takki jo tyhjä, valmentaja Harri Matilainen myönsi.
Venla Raittinen urakoi rajusti vastaanotossa ja puolustuksessa. Myös passari Ilona Matilainen näytti monipuolista osaamistaan.