Vuosi 2014 toi huippumenestystä monella rintamalla

Ylöjärveläiset urheiluihmiset ovat  saaneet nauttia monesta menestyksen hetkestä tänä vuonna. Etenkin yksilöurheilijat ovat onnistuneet laajalla rintamalla.
Sanni Alatalo nappasi uransa ensimmäisen SM-mitalin helmikuussa (Kuva: Antti-Pekka Sonninen)

Jo tammikuun alkupäivinä Ylöjärvelle saatiin maailmanmestaruus, kun Tapparan hyökkääjä Otto Rauhala voitti Suomen maajoukkueessa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kullan Malmössä. Rauhala on mukana myös tänä vuonna pelattavassa nuorten MM-turnauksessa.
Hanna Ovaska puolestaan toi tammikuussa kultaa ringeten alle 19-vuotiaiden MM-kisoista Kanadasta.
Helmikuussa otsikoihin nousi Ylöjärven Urheilijoiden hiihtäjä Sanni Alatalo, joka voitti uransa ensimmäisen SM-mitalin. Alatalo otti pronssia perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä 17-vuotiaiden 15 kilometrin kisassa Lahdessa. Hieman myöhemmin maaliskuussa Alatalo voitti SM-hopeaa viidellä kilometrillä Ristijärvellä.
Helmikuussa menestyivät myös taekwondokat. Ylöjärven Taekwon-Do Centerin Ronnie Pääsky voitti SM-kultaa junioreiden liikesarjassa Torniossa. Samoissa kisoissa SM-kultaa nappasivat myös Jere Pohjonen ja Joel Into junioreiden ottelussa. Pohjonen sai mukaansa myös pronssin erikoistekniikkakilpailusta.
Maaliskuun alussa Ylöjärven Ryhdin Teemu Hällfors kävi voittamassa penkkipunnerruksen SM-pronssia SE-tuloksella Salossa. Hieman myöhemmin Hällfors nappasi klassisen penkkipunnerruksen SM-kullan Lopella.

Arvokisamitali avasi kevään

Maaliskuussa Ylöjärvelle tuli myös paralympiamitali, kun Ylöjärven Urheilijoiden Ilkka Tuomisto voitti hopeaa Sotšin paralympialaisten vapaalla hiihtotavalla hiihdetyssä miesten 15 kilometrin kilpailussa.
Hiihtomenestystä toi myös Antti Ojansivu, joka sivakoi SM-pronssille 23-vuotiaiden vapaan tyylin 15 kilometrin kisassa Ristijärvellä.
Ylöjärven Urheilijoiden yleisurheilija Oona Hietala nousi puolestaan korkeimmalle korokkeelle juniori-ikäluokkien epävirallisissa SM-kisoissa Tampereella. Hietala voitti 14-vuotiaiden pituushypyn.

Oona Hietala onnistui nousemaan palkintopallille kahdessa kovatasoisessa kilpailussa. (Kuva: Antti-Pekka Sonninen)

Myöhemmin Hietala nappasi virallisen SM-hopean pituushypyssä Raisiossa.
Menestyksekkään maaliskuun täydensi Uplakersin miesten edustusjoukkue, joka nousi jääkiekon II-divisioonaan.
Huhtikuun alussa Ylöjärven Shotokan karateseuran Jimi Helin haki kaksi Suomen mestaruutta Tampereelta. Martti Tyrkkö toi samoista kisoista yhden SM-kullan. Helin jatkoi menestystä myöhemmin kesällä, jolloin mukaan tarttui yksi SM-kulta. Silloin myös Helinin seurakaveri Miska Salonen ylsi SM-tasolla kirkkaimpaan mitaliin.
Toukokuussa ylöjärveläinen Venla Niemenmaa voitti SM-kultaa Tampereen voimistelijoiden Minetit-joukkueen mukana joukkuevoimistelun SM-kisoissa Jyväskylässä. Myöhemmin samassa kuussa Niemenmaa juhli MM-hopeaa Moskovassa.
Toukokuun lopussa Ylöjärven Ryhdin kasvatti Tiia Pohjonen teki ylöjärveläistä lentopallohistoriaa. Passari Pohjonen valittiin Suomen vuoden parhaaksi naisjunioriksi.

Yleisurheilijat vauhdissa syksyllä

Hiljaisen kesäkuun jälkeen heinäkuu toi taas runsaasti menestystä. Meloja Jeremy Hakala saalisti peräti kaksi SM-kultaa ja kaksi SM-hopeaa melonnan SM-kisoista Lahdesta. Myöhemmin syksyllä Hakala haki vielä neljä SM-kultaa lisää Kangasalta kajakkineliköiden kisoista.
Ylöjärven Ryhdin Vuokko Viitasaari toi heinäkuun lopussa kultaa klassisen voimanoston MM-kisoista Etelä-Afrikasta. Viitasaari voitti 60-vuotiaiden alle 52,5-kiloisten sarjan. Jo aiemmin keväällä Viitasaari saavutti hopeaa veteraanien penkkipunnerruksen MM-kisoissa Englannissa.
Elokuun alussa Lakialan 15-vuotias motocrosslupaus Jere Haavisto varmisti EMX150-luokan EM-hopean. Loukkaantumisista kauden aikana kärsinyt Haavisto hävisi mestaruuden vain kahdella pisteellä.
Ylöjärven Urheilijoiden Joni Karvinen voitti elokuussa Suomen mestaruuden alle 22-vuotiaiden keihäänheitossa Seinäjoella.

Jeremy Hakala (edessä) kahmi SM-mitaleita yhdessä Niklas Vettasen kanssa. (Kuva: Marja Hakala)

Tero Vainio varmisti elokuussa puolestaan kiihdytysautojen Outlaw-luokan SM-hopean.
Yleisurheilussa Tampereen Pyrintöä edustava Jessi Landström voitti sekä 100 metrillä että 100 metrin aidoissa 17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruuden Kotkassa. Urho Kujanpää otti samoissa kisoissa 17-vuotiaiden seiväshypyn SM-hopeaa.
Syyskuussa Kujanpää voitti SM-kultaa 17-vuotiaiden kymmenottelussa Pietarsaaressa.
Moniotteluissa pärjäsi myös Ylöjärven Urheilijoiden Olivia Mäkinen, joka voitti 14-vuotiaiden viisiottelussa SM-pronssia.
Lokakuussa päättyi Ylöjärven Ilveksen naisten historian ensimmäinen kausi jalkapallon Ykkösessä. Taso osoittautui tällä kertaa ylöjärveläisille liian kovaksi, ja YIlves tippui takaisin Kakkoseen.
Hiljaisessa marraskuussa Ylöjärven Urheilijat juhli 70-vuotiasta taivaltaan.
Joulukuussa menestyksekkään vuoden täydensi 12-vuotias Anssi Lampinen, joka voitti Vaasassa vapaapainin SM-kisoissa hopeaa 12-vuotiaiden alle 42-kiloisten sarjassa.