YPA kärsi kirvelevän tappion

Ylöjärven Pallon miesten edustusjoukkue hävisi tamperelaiselle Soittorasia III:lle salibandyn nelosdivisioonassa.
YPAn miesten joukkueen Santeri Tervonen laukoo vapaalyönnin, ja Joona Toivanen (6) odottaa irtopalloa. (Kuva: Arto Paananen)

Ensimmäisen erän alkupuolisko sujui YPAn hallitessa. Pallo liikkui, ja peli vaikutti YPAn kannalta hyvältä. Muutamasta kohtuullisesta maalipaikasta huolimatta YPA ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.
Avauserän loppupuolella pelin hallinta kääntyi Soittorasialle, joka karkasi kahden maalin johtoon.
Toisessa erässä YPAn pelaajat sortuivat yrittämään ratkaisua yksilösuorituksilla. Se ei tuottanut tulosta tiukasti puolustanutta vastustajaa vastaan. YPAn oma maali puolestaan pysyi puhtaana maalivahti Joonas Nihdin ansiosta.
Kolmannen erän lopussa maalihanat aukesivat. Soittorasia siirtyi ensin kolmen maalin johtoon. Tämän jälkeen YPA tiivisti pelaavaa kokoonpanoa.
Viisi minuuttia ennen loppua muutos tuotti joukkueelle ensimmäisen varsinaisen maalipaikan, josta Henri Mattila ei erehtynyt.
Mattila iski YPAlle vielä toisen maalin kaksi minuuttia ennen loppua. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt tasoitukseen asti, vaan Soittorasia iski loppunumeroiksi 2–5.

O4-pojat iskussa

YPAn vuonna 2004 syntyneet pojat ottivat täydet pisteet eliittisarjan kotiturnauksessaan.
Ensimmäisessä pelissä Porin Karhuja vastaan YPAn peli ei kuitenkaan lähtenyt rullaamaan halutulla tavalla. Karvauspeli oli passiivista, ja YPAlaiset valahtivat keskikentälle odottelemaan.
Karhut teki vaarallisia vastaiskuja ja pystyi ajoittain luomaan myllytyksiä YPAn kenttäpäätyyn. Karhut johti ottelua jo 0–2 ennen kuin YPA heräsi. Lopulta kotijoukkueen peli alkoi kulkea, ja YPA karkasi 6–2-johtoon. Lopussa Karhut kavensi numeroiksi 6–4.
Turun Palloseuraa vastaan YPA hallitsi peliä alusta loppuun. Maalivahtivalmentaja Janne Isomäki totesi ottelun puolivälissä, ettei YPAn maalivahdilla ollut vielä yhtään torjuntaa. Tilastoista löytyi kuitenkin yksi TPS:n tolppalaukaus. Vielä kolmannen erän alussa YPA johti vain 1–0. Lopulta TPS:n selkäranka katkesi ja YPA juoksi 6–0-voittoon.