Piste nosti hieman Ryhdin joulumieltä

Yksi piste lämmitti Ylöjärven Ryhdin naisten mieliä ykkössarjan alkulohkon päätteeksi, mutta kaikki tiesivät, että enemmänkin oli tarjolla.
Noora Honkanen (vas.), Sonja Laitinen, Emilia Raappana, Emmi Jalonen, Inka Raitala ja Tiia-Maria Karjalainen taistelivat hyvällä ilmeellä yhden sarjapisteen alkusarjan päätteeksi.
Noora Honkanen (vas.), Sonja Laitinen, Emilia Raappana, Emmi Jalonen, Inka Raitala ja Tiia-Maria Karjalainen taistelivat hyvällä ilmeellä yhden sarjapisteen alkusarjan päätteeksi.

Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue kävi hakemassa lähes yhtä nuorella joukkueellaan voiton lukemin 3–2 (20–25, 25–19, 25–11, 20–25, 8–15) jättäen Ryhdin yhteen voittoon alkusarjassa.
– Harmittaa vietävästi, sillä voitto olisi ollut tytöille henkisesti erittäin tärkeä. Pelissä oli paljon hyvää, mutta vieläkään taisteluamme ei palkittu päävalmentaja Heikki Kosonen tiivisti tunteet.
Sunnuntainen peli tarjosikin urheilutalon yleisölle hienoja palloralleja ja mainioita yksilösuorituksia. Parhaimmillaan Ryhti oli kolmannessa erässä, jossa Kuortane ei saanut sen torjuntaa millään hajalleen.
Loppujen lopuksi kuitenkin toteutui vanha tosiasia, että lentopallo-ottelun voittaa se, kumpi tekee vähemmän virheitä.
Ei niitä Ryhdillekään tullut viimeisessä erässä kahta enempää. Puolia vaihdettiin tilanteessa 6 – 8, mutta sitten tyttömaajoukkueissa karaistut vieraat olivat aavistuksen tehokkaampia ja tarkempia.
– Ollaan valmennuskeskuksesta mitä mieltä tahansa, tämäkin ottelu näytti sen, miksi nuoren pelaajan kannattaa hakeutua sinne, jos suinkin mahdollista, Kosonen sanoi.

Karjalaiselta syksyn parasta

Kosonen otti esimerkiksi Kuortaneen Veera Hämäläisen, joka on hänen mukaansa kehittynyt todella paljon yhden syyskauden aikana.
Näkyvimmin Hämäläinen huseerasi syöttövuoroillaan, joilla Ryhtin vastaanotto oli jatkuvasti helisemässä. Niin tosin olivat Kuortaneenkin vastaanottajat Sonja Laitisen, Tiia-Maria Karjalaisen ja Emilia Raappanan syöttöjen kanssa. Huimimman putken paukutti LP Kangasalta lainaan saatu Laitinen, jonka aloituksilla Ryhti karkasi kolmannessa erässä 8–4-johdosta 17–4:ään.
Ryhdin edellinen sarjapiste oli peräisin kotipelistä Koiviston Iskua vastaan, ja kuinka ollakaan: Laitinen pelasi viimeksi juuri siinä ottelussa
Laitisen tehot olivat 19/+5:een, mutta kotijoukkue olisi tarvinnut myös Tiia Virtaa, joka joutui huilaamaan B-tyttöjen peleissä tulleen selkätärähdyksen vuoksi.
Erittäin myönteistä oli kuitenkin ykköshyökkäyksen kulkeminen ajoittain mallikkaasti. Karjalainen takoi muhkeat tehot 18/+14 ja oli itsekin tyytyväinen varsinkin torjuntapeliinsä.
– Enpä muista, milloin olisi näin hyvin kulkenut. Syöttöäni en pidä mitenkään erityisenä, vaan se ailahtelee päivästä toiseen, Karjalainen naurahti.
Lempäälän Kisasta Ryhdiin siirtynyt Karjalainen, 17, käy Tampereen Sammon lukiota ja viihtyy Kososen ja Kati Jalosen vetämissä harjoituksissa.
– Vaatimustaso niissä on koko ajan korkealla, mikä kehittää. Kesän perusvoimakausi ja sen jälkeinen irrottelutyyppinen punttitreeni näkyy selvästi torjuntani kehityksessä.

Uusi vuosi alkaa turnauksella

Ryhdin kausi jatkuu loppiaisen jälkeen alemman jatkosarjan peleillä, joissa vastaan tulevat muut siihen joutuneet ykköslohkon joukkueet eli Alajärven Ankkurit, Oulun Etta, Kuortane ja Koiviston Isku.
Viisikko pelaa kaksinkertaisen sarjan, jonka päätteeksi paras jatkaa ykkkösen pudotuspeleihin ja kaksi heikointa karsintaan. Alkusarjan pisteet nollataan, joten Ryhdillekään ei jää painolastia vain yhden voiton tuoneesta syyskaudesta.
– Hyviä pelejä tulee, vaikka ehkä olisi ollut mukavampaa pelata toisen lohkonkin joukkueita vastaan, Kosonen sanoi.
Joulutauolla ei pelkästään lepäillä, vaan harjoitellaan lujasti ja pelataan tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna turnaus, johon osallistuu 15-vuotiaiden maajoukkuerinki kahteen joukkueeseen jaettuna sekä kakkoslohkosta ylempään kastiin selvinnyt MesTo.
– Hyvä, että sellaisia pelejä on tiedossa. On aina mukavampaa päästä myös pelaamaan sarjatauoilla, sillä jokaisesta ottelusta oppii aina jotain uutta, Tiia-Maria Karjalainen iloitsi.
Todennäköisesti kinkun ja konvehtien sulattelu sujuu ryhdittäriltä ilman ongelmia.
– Pelaajamme ovat kyllä harjoitelleet tunnollisesti, mutta sitoutumisastetta ja laatuakin on edelleen hieman parannettava, Kosonen suunnitteli.