Lentopalloilijoilla pelkkää kaamosta

Viime viikonloppu oli yhtä synkkä kuin kaamossää Ylöjärven Ryhdin lentopalloilijoille. Sekä naisten että miesten saaliina oli pelkkiä tappioita.
Ryhdin passari Emmi Jalonen (2. oik.) valmistautuu Noora Honkasen (etualalla), Inka Raitalan (vas.), Tiia Virran ja Emilia Raappanan kanssa vastaanottoon ja hyökkäykseen.
Ryhdin passari Emmi Jalonen (2. oik.) valmistautuu Noora Honkasen (etualalla), Inka Raitalan (vas.), Tiia Virran ja Emilia Raappanan kanssa vastaanottoon ja hyökkäykseen.

Naisilta odotettiin paljon lauantaina Alajärven Ankkureita vastaan, olihan Ryhti hakenut Alajärveltä vierasvoiton, mutta Ankkurit maksoi samalla mitalla lukemin 1–3 (14–25, 25–21, 15–25, 10–25).
Sunnuntainen vieras Oulun Etta tiedettiin Ankkureita kovemmaksi, ja se poistuikin Ylöjärveltä 3–0 (25–15, 25–17, 25–13) -voitto mukanaan.
– Nämä pelit olivat suuri pettymys, sillä odotin joukkueelta selvästi parempaa peliä. Sen pitäisi pystyä siihen, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen tunnusti.
Paremmasta nähtiin toki välähdyksiä, mutta ne jäivät aivan liian lyhyiksi. Sunnuntainakin Ryhti kammoitteli toisessa erässä tilanteeseen 15–16 saakka ja kolmannessa erässä tilanteeseen 7–9 saakka.
Enimmäkseen kyyti oli kuitenkin liian kylmää. Nuorelta joukkueelta puuttui vaikeiden, jopa ”likaisten” pisteiden tekemisen rutiini, jota vastustajilla oli.
– Etta onnistui hyökkäyksessä huonojen vastaanottojen jälkeen 48-prosenttisesti ja me onnistuimme 18-prosenttisesti. Siinä se ero syntyi; meidän laitahyökkääjillemme jäi paljon parannettavaa, Kosonen tiivisti.
Erän vieminen Ankkureilta oli tietysti positiivinen asia, mutta sen takana oli vieraiden yleispelaajan Essi Hautamäen huilitauko.
Kun Hautamäki palasi kentälle, Ryhtiä vietiin taas lujaa. Etenkin viitos- ja kuutospaikoille suunnatut lyönnit upposivat ryhtiläisten virhearviointien jälkeen.
Etasta Hautamäen tapaan ison roolin otti Milka Koskenkorva, joka takoi hienot tehot 19/+17. Tuollaiseen plus-lukemaan ei pääse, jollei saa palloa kuolemaan hieman tavallista hankalammistakin asennoista.

Jalonen nauttii kovasta koulusta

Ryhdin 15-vuotiaan passarin Emmi Jalosen tehtävä ei ole kadehdittava, mutta hän jaksaa taistella pelistä toiseen. Sunnuntaina Jalonen onnistui myös syötöissään, joilla Ryhti karkasi 12–9-johtoon toisessa erässä. Silloin Noora Honkasenkin aloitukset olivat kohdillaan.
– Vastaanottomme on mennyt syksyn mittaan entistä parempaan suuntaan, mutta vieläkin sitä pitää kehittää paljon, Jalonen myönsi.
Viime pyhänseutuna Ryhti ei varsinaisesti kaatunut vastaanottoon, mutta sen verran se yski, ettei ykköstempohyökkäys kulkenut samalla tavalla kuin viikkoa aiemmin.
Tiia Virta ja Noora Honkanen väläyttelivät lauantaina mutta jäivät sunnuntaina pimentoon, eikä Inka Raitalakaan löytänyt parasta virettään.
Jalonen jaksaa pelata ja nauttii vastuusta, koska tietää jokaisen ottelun opettavan jotain uutta. Se on tärkeää, sillä Jalosen tavoitteet ovat korkealla:
– Haluan pelata liigassa, ja tyttöjen maajoukkueeseen pääseminen on antanut lisää motivaatiota. PM-turnauksessa pelit olivat suunnilleen ykkössarjatasoisia, ehkä jopa hieman kovempia, hän mietti.
Jalonen käy peruskoulun yhdeksättä luokkaa, joten jatkosuunnitelmien teko on nyt erittäin ajankohtaista. Vaihtoehdot ovatkin selvillä:
– Ensisijaisesti haluaisin Tampereelle Sammon urheilulukioon, mutta myös Kuortanetta pitää harkita valmennuskeskuksen vuoksi.
Seuraavaksi Jalonen yrittää keksiä keinoja Nurmon Jymyn päänmenoksi ensi sunnuntaina kello 15 alkaen urheilutalossa.

Miehet hukkasivat etsikkoaikansa

Miesten kakkossarja on ollut Ryhdille kova paikka tänä syksynä, eikä tahti muuttunut perjantainakaan, kun Oriveden Ponnistus takoi voittoluvuikseen 3–0 (25–14, 26–24, 25–12).
Ryhti sai yrittää toisen erän katkaisua eräpallossa mutta hukkasi etsikkoaikansa, ja sen jälkeen turhautuminenkin paistoi pelaajien otteista.
Ensimmäisessä erässä oli tullut liikaa suoria virheitä, joita kasaantui myös kolmanteen erään niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessäkin.
– Hyökkäyspelimme meni laidasta junnaamiseksi, kun nostot yskähtelivät. Silloin kun pallo nousi, Mirza Vehabovic löi tehokkaasti pateria, päävalmentaja Jari Rantanen summaili pelin jälkeen.
Parhaimmillaan puolustaminen toimi, kun niin libero Joonas Järnvall kuin yleispelaajat Ilari Toimela ja Jani Ylen näyttivät taitonsa.
Alkusarja päättyy lauantaina kello 14 urheilutalossa pelattavaan kotiotteluun tamperelaista Aitolahden Rientoa vastaan.
Edellisen kerran joukkueet väänsivät tulikivenkatkuisen koitoksen, joten ryhtiläisiä tuskin tarvitsee motivoida itsenäisyyspäivänä.
– Siinä olisi kurssin kääntämisen paikka joulun jälkeen alkavan alemman jatkosarjan kannalta, Rantanen suunnitteli.

Kommentointi on suljettu.