Ryhti taisteli hyvin Itä-Suomessa

Savo-Karjalan-reissu ei tuottanut Ylöjärven Ryhdin naisille kuin yhden erävoiton lentopalloilun ykkössarjan kahdesta ottelusta.
Keskipelaaja Emilia Raappana (6) pelasi vahvan viikonlopun, kuten Inka Raitala (9) ja Emmi Jalonenkin.
Keskipelaaja Emilia Raappana (6) pelasi vahvan viikonlopun, kuten Inka Raitala (9) ja Emmi Jalonenkin.

Puijo Wolley ei antanut lauantaina Kuopiossa juuri mahdollisuuksia, vaan latoi taululle 3–0 (25–12 , 25–21, 25–17) -lukemat.
Sunnuntaina Ryhti oli Joensuussa ensimmäisessä erässä iskussa, mutta kotijoukkue Nice vyöryi sen jälkeen 3–1 (22–25, 25–15, 25–18, 25–10) -voittoon.
Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen myönsi, että tappiot jäivät harmittamaan, koska joukkue ei toteuttanut koko aikaa sovittua taktiikkaa.
– Tytöt eivät malttaneet pelata tarpeeksi kärsivällisesti ja yrittää ratkaisua vasta sitten, kun ratkaisun paikka oikeasti on. Hätäilyä oli liikaa etenkin laitahyökkäyksissä.
– Olen kuitenkin ylpeä joukkueesta, joka pelasi kuusi hyvää erää, joista puolitoista erää erinomaisesti, Kosonen mietiskeli.
Joensuussa ryhdittäret tylsyttivät jopa Nicen entisen ammattilaispelaajan Taru Alhon hyökkäykset ensimmäisessä erässä niin, että Alho otettiin vaihtoon.
Toisessakin vire kesti pitkään, mutta lopulta Alhon, Saara Tikan ja Hanna Härkäsen rutiini oli liikaa.
– Eiväthän sen tasoiset konkarit osaakaan vain pelailla, tai jos pelailevatkin, taso on korkea. Kuitenkin menimme pari pykälää eteenpäin, mikä antaa kaikille uskoa, että vielä tämä porukka voittaa otteluita tässä sarjassa, Kosonen sanoi.
Lauantain eristä paras oli toinen, jossa Ryhti kammoitteli 19–19-tilanteeseen asti, kunnes nuoret pelaajat yrittivät hakea liian nopeita ratkaisuja.

Putkisaari ja Raappana vedossa

Kuopiossa Ryhdistä palkittiin Tiia Virta, joka merkkautti tehot 9/+2. Joensuussa oli Inka Raitalan vuoro saada kotiinviemisiä.
Viikonlopun suurimmat ilonaiheet löytyivät kuitenkin alkusyksystä vähemmän esillä olleista pelaajista. Emilia Putkisaari teki liberona mainiota työtä nostaen ja puolustaen varmasti sekä käyttäen ääntään, mikä rauhoitti takakentän työskentelyä.
Selkävaivoistaan toipunut keskipelaaja Emilia Raappana kokosi Kuopiossa tehot 10/+6, kun hän otti neljä torjuntaa.
Myös passari Emmi Jalonen selvisi raskaasta reissusta varsin korkealla arvosanalla.
– Meidän teemanamme oli ykköstempohyökkäys, jota Emmi pyöritti hyvin. Sillä linjalla jatkammekin, Kosonen lupasi.
Vastaanotto pätki pahimmin sunnuntain neljännessä erässä, jossa Nice karkasi 8–0-johtoon. Ryhdin oma syöttö ei ollut ihan parhaassa terässään missään vaiheessa otteluita, mutta siihenkin Kososen mukaan on olemassa yksi tehokas lääke: perustekniikan harjoittelu.
– Kaikkien syöttö ei ole teknisesti vielä kunnossa, sillä palloon osuvat sormenpäät eikä kämmen.
Sarjaohjelman erikoisuuksiin kuuluu, että edellisen kerran 12. lokakuuta kotiottelun pelannut Ryhti huilaa taas ensi viikonlopun ja kohtaa seuraavana pyhänseutuna Ylöjärven urheilutalossa sekä Alajärven Ankkurit että Oulun Ettan.

C-tytöillä passariongelmia

Ryhdin C-tytöt pelasivat lauantaina Lapinlahdella, jossa kyyti SM-sarjan D-pooliturnauksessa oli koleaa.
Ryhti hävisi vammalalaiselle Foresterille 0–2 (15–25, 14–25), Joensuun Jujulle 0–2 (18–25, 11–25) sekä kotijoukkue Vedolle 0–2 (11–25, 8–25).
Ryhdin peliä haittasivat passarien loukkaantumiset. Venla Nikkilä puuttui matkasta, ja Venla Oksala pelasi kaksi ottelua selkävaivaisena.
– Kolmanteen oli pakko vaihtaa hakkuri Elina Toimela peliä rakentamaan, mutta hänelläkin oli käsi kipeänä. Vastustajat hyökkäsivät selvästi tehokkaammin, emmekä saaneet lyöntejä kiinni, valmentaja Virpi Oksala myönsi.
Onnistujiakin Ryhdistä toki löytyi Heli Haanpää puolusti sähäkästi, ja Kaisa Hilden teki hakkurina erinomaisen vähän virheitä.