Ryhdin A-tytöillä voitokas lentisreissu Kuusamoon

Ryhdin A-tytöt tekivät pitkän, mutta tuloksellisen matkan lentopalloilun SM-sarjan A-pooliturnaukseen Kuusamoon viime lauantaina.

Koska tuloksena oli kaksi voittoa ja yksi tappio, Ryhti jatkaa A-poolissa.
Ensin Ryhti kohtasi Salon Viestin, jonka kanssa matkaa pohjoiseen oli tehty kimppakyydillä. Kuten niin monesti ennenkin, peli meni tiukaksi, mutta Ryhti pystyi kääntämään sen edukseen luvuin 2–1 (20–25, 27–25, 16–14).
Paikka A-poolissa varmistui jo toisessa ottelussa, kun Ryhti vei  joensuulaista Joen Jujua selvin lukemin 2–0 (25–12, 25–16).
Turnausvoiton puhtaalla pelillä vienyt Pallo-Karhut oli niukasti Ryhtiä parempi kolmijakoisessa ottelussa, joka päättyi numeroihin 2–1 (25–14, 22–25, 15–12).
Ryhti sai apua kasvateiltaan, nykyisin liigaa pelaavilta Sonja Laitiselta ja Jessica Kososelta, jotka hyökkäsivät tehokkaasti saatuaan paljon passeja Oona Yli-Pekkalalta.
Myös Tiia Virran, Noora Honkasen ja Kiia Sylvelinin laitahyökkäyksissä oli ruutia. Emilia Raappana on taas pelikunnossa ja hoiti Tiia-Maria Karjalaisen kanssa keskitontteja hyvin menestyen.
Kun myös libero Ella Kantola hoiti puolustus- ja nostovastuunsa luotettavasti, reissu kirjattiin kaikin puolin onnistuneeksi, ja antoi uskoa siihen, että Ryhdillä on mahdollisuus taistella vaikka kuinka korkeista sijoista keväällä.
Joukkueen valmentaja Heikki Kosonen pitää A-tyttöjen pelejä erittäin hyvinä ja tarpeellisina sekä yksittäisten pelaajien että koko seuran kannalta.
– On hienoa, että kasvattamamme, muualle siirtyneet tytöt saavat tulla pelaamaan taas Ryhdissä. A-pooli on kova sarja, koska vastassa jo jopa naisten maajoukkuepelaajia ja paljon tyttömaajoukkueista tuttuja, Kosonen kiitteli.
Nuorten ottelut ovat erityisen tärkeitä Laitiselle ja Yli-Pekkalalle. He ovat jääneet liigajoukkueissaan vähälle peliajalle.
– Kyllä me mitaleista pelaamme. Aika lailla tällä porukalla mennään, mutta mahdollista on saada esimerkiksi Tiia Pohjonen passariksi, Kosonen sanoi.

Comments are closed.