YPA:n salibandynaisten kausi käyntiin

Ylöjärven Pallon naisten edustusjoukkue aloitti kautensa 2-divisioonan Sisä-Suomen lohkossa voitolla ja tappiolla.
YPA:n naiset avasivat pistetilinsä 2-divisioonassa. (Kuvat: Arto Paananen)

Kauden avausturnaus pelattiin lauantaina Forssassa. Ensimmäisessä kamppailussa YPA sai vastaansa sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvan riihimäkeläisen RSS Panthersin.
Leena Vuoren ottelun ensimmäisellä minuutilla iskemä avausmaali vapautti YPAn peliä. Osuman jälkeen YPA toteutti huolellisesti joukkueen valmentajan Kari Packalenin laatimaa puolustustaktiikkaa.
YPA antoi Panthersille mahdollisuuden hallita hienokseltaan pallollista peliä, mutta silti maalipaikat menivät YPAn eduksi.
YPAn johtomaalin jälkeen ottelua tahkottiin miltei kolme erää maaleitta, kunnes kolmisen minuuttia ennen päätösvihellystä Essi Nurmi lopetti maalillaan RSS Panthersin takaa-ajon.
Lauantain toisessa ottelussa YPA kohtasi Tampereen KooVeen kakkosjoukkueen.
YPAn jaloissa painoi vielä edellinen peli, minkä vuoksi ylöjärveläiset lähtivät mukaan KooVeen kävelyvauhtiin. Vaikka YPA meni ottelussa johtoon ja oli pallollisessa pelissä edellä, ottelun hidas tempo sopi tamperelaisille paremmin kuin ylöjärveläisille.
Erätauolla pidetyt puheet ja kokoonpanomuutoksetkaan eivät auttaneet ylöjärveläisiä, vaan pisteet lähtivät KooVeen mukana Tampereelle maalein 2–5. YPA:n maaleista vastasivat Anu Vuori ja Anu Savukoski.

YPA-04 tyly isäntä

YPAn voittojoukkueessa pelasivat Jalmari Nykänen (ylhäällä vas.), Markus Nurminen, Wille Sistonen, Valtteri Ruohonen, Teemu Jäntti, Mirko Sarso sekä Valtteri Tanila (alhaalla vas.), Jaakko Ytterström, Arttu Ruuhikorpi, Matias Rahko, Jesperi Salonen, Veikko Määttä ja Henrik Mikkola. Edessä on maalivahti Ville Videnoja.

Vuonna 2004 syntyneiden Ylöjärven Pallon poikajunioreiden kausi polkaistiin käyntiin viime viikonloppuna Ylöjärven liikuntakeskuksessa järjestetyllä turnauksella.
Kuuden joukkueen turnauksessa YPA Valkoinen voitti naapurivastustajat Nokian KRP:n lukemin 8–1 ja Tampereen Ilveksen maalein 3–2.
Finaalissa vastaan asettui taitava Pirkkalan Pirkat.
Finaaliin valmistauduttaessa valmentajat Samuli Henriksson, Timo Ruohonen ja Anssi Ruuhikorpi keskittyivät luomaan taistelutahtoa.
Ottelu alkoi YPAn hallinnalla. Ylöjärveläiset siirtyivät nopeasti kahden maalin johtoon. PirPi kuitenkin kavensi tilanteeksi 2–1 ensimmäisen erän lopussa.
Heti toisen erän alussa vieraat tasoittivat ottelun. Tasoitusmaalin jälkeen alkoi hurja taistelu mestaruuspokaalista.
Toisen erän kymmenennellä minuutilla YPA siirtyi 3–2-johtoon läpiajon päätteeksi. Loppupeli oli hurjaa taistelua, jonka aikana PirPi osui kertaalleen ylärimaan ja YPA tolppaan. Lopulta YPA juhli voittoa lukemin 3–2.