Palvelubussi aloittaa toimintansa Kurussa

Ylöjärvellä on käytössä jo kolme palvelubussia. Nyt myös Kurussa alkaa ajella Ylöjärven kaupungin palvelubussi maanantaina 4. elokuuta alkaen.

Palvelubussi hakee sieltä minne julkinen liikenne ei yllä.
Meno- ja paluumatkan välille on varattu riittävästi aikaa ostosten ja muiden asioiden hoitoon, tosin tarkkaa aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon.

Aikataulu varmentuu syksyn alussa

Päivittäiset aikataulut muodostuvat Kurun Yhtenäiskoulun, palvelukeskuksen päivätoiminnan sekä kotihoidon saunakuljetusten tarpeiden perusteella. On kuitenkin varmaa, että bussi alkaa liikennöidä Kurussa arkisin joka päivä.
Muina aikoina ajetaan kaikille avointa asiointiliikennettä. Avoimen asiointiliikenteen aikataulu tarkentuu toiminnan lähdettyä kunnolla liikkeelle elo-syyskuussa.
Avoin asiointiliikenne toimii pääsääntöisesti kutsuperiaatteella ovelta ovelle. Matkan asiakashinta on kolme euroa per suunta, ja se maksetaan käteisellä kuljettajalle.
Kuljetus tilataan hyvissä ajoin etukäteen soittamalla suoraan auton kuljettajalle numeroon 0400 672 793. Kuljettajalta saa tietoa myös aikatauluista.
Liikennöitsijänä toimii kilpailutuksen voittanut Tmi Harri Painilainen.

Kurun palvelubussin aikataulut varmistuvat elo-syyskuussa.
Kurun palvelubussin aikataulut varmistuvat elo-syyskuussa.

Helpottaa kotona asumista

Bussin tavoitteena on helpottaa lasten koulumatkoja sekä autottomien ja peräkylillä asuvien asiointia esimerkiksi kaupoissa.
Kurussa palvelubussi on herättänyt uteliaisuutta ja kiinnostusta erityisesti iäkkäiden joukossa.
Kurun Eläkkeensaajien puheenjohtaja Erkki Törmä on vakuuttunut siitä, että palvelubussi helpottaa monen ihmisen elämää ja auttaa kotona asumista.
– Linja-autovuoroja menee muutama hassu ja jatkuva taksin käyttö tulisi eläkeläiselle liian kalliiksi. Kotona halutaan asua niin pitkään kuin mahdollista ja tämä mahdollistaa sen!
– Ilman muuta bussista on hyötyä, mutta tästä on tiedotettu vähän huonosti, Törmä toteaa.
Vaikka palvelubussin aikatauluista ei ole tietoa, Törmä kuitenkin arvelee palvelubussista käytyjen keskustelujen perusteella, että käyttäjiä kyllä löytyy.
– Eläkeläisten kerhossa olemme jakaneet tietoa toisillemme, jos olemme saaneet tietää jotain lisää palvelubussista. Nyt kaipaisimme aikatauluja tietoomme!

Bussi poikkeaa asiointitaksista

Palvelubussiliikennöinnin taustalla on joidenkin koulukuljetuksiin käytettyjen bussivuorojen päättyminen Kurussa sekä toisaalta kustannussäästöjen etsiminen keskittämällä kaupungin eri kuljetuksia yhden auton hoidettavaksi.
Kurun asiointitaksiliikenne säilyy toistaiseksi ennallaan. Palvelubussi Harjunen ei sen sijaan liikennöi keskiviikkoisin Kurussa elokuun alusta alkaen.
Toisin kuin palvelubussin käyttäjät, asiointitaksin asiakkaat ovat vakiintuneet.
– Suurin ero on siinä, että palvelubussille soitetaan, jotta se tulee hakemaan. Taksille puolestaan ilmoitetaan, jos ei tarvita kyytiä, Kurun asiointiliikennettä ajava Maire Lampinen kertoo.
Taksi kulkee Ruoveden suuntaan sekä palvelukeskuksen suuntaan tiistaisin ja perjantaisin.
– Asiakaskunta on tosin samankaltaista kuin bussillakin: iäkkäitä, jotka ovat luopuneet auton käytöstä.
Taksilla on selvä reitti, mutta bussin voi siis kutsua hakemaan vaikka kotiovelta asti ja jättämään itselle mieluiseen paikkaan.

Ylöjärven busseilla riittää käyttäjiä

Ylöjärvellä toimii jo kolme palvelubussia, jotka kulkevat kukin omalla reitillään.
Kuljettajat ovat saaneet oikeastaan vain positiivista palautetta esimerkiksi bussien reiteistä ja palvelusta ylipäänsä. Lisäksi busseilla on riittänyt käyttäjiä.
– Koko ajan on ollut hyvin asiakkaita. Nämä ovat todella tarpeellisia ja hyödyllisiä, kertoo yksi palvelubussin kuljettajista.