Urheilijoita tukeva J-Sport Team rikkoo rajoja

14.05.2014 08:50

Ylöjärveläisten Juha Vankan ja Jarkko Bambergin J-Sport Team on lähtenyt ennakkoluulottomasti rikkomaan keinotekoisia rajoja urheilumuotojen välillä.
Juha-Matti Mikkolainen otti kännykkäkamerallaan itsestään maljannostokuvan, mikä nauratti Ilkka Tuomistoa ja Sanni Alataloa J-Sportin kauden päättäjäisissä.
Juha-Matti Mikkolainen otti kännykkäkamerallaan itsestään maljannostokuvan, mikä nauratti Ilkka Tuomistoa ja Sanni Alataloa J-Sportin kauden päättäjäisissä.

J-Sport on myynyt ja huoltanut Elovainiolla urheiluvälineitä kahden vuoden ajan, mutta toiminta on laajentunut niin, että nykyään J-Sport Teamia voidaan kutsua vaikkapa urheilun konsultointipalveluksi.
Rajojen rikkomisen huomasi konkreettisesti J-Sportin talvikauden päättäjäisissä viime perjantaina. Juhlimassa oli niin vammattomien kuin vammaistenkin arvokilpailuissa menestyneitä hiihtäjiä, triahtlonisti ja salibandymaalivahti.
Tallin listalla on myös meloja, suunnistaja ja pari nyrkkeilijää, joten kyse on hyvin poikkitieteellisestä porukasta.
– Suomalaista urheiluelämää vaivaa laput silmillä kulkeminen. Me emme aseta rajoja vaan tarjoamme apuamme urheilijoille, jotka haluavat tehdä kaikki asiat mahdollisimman hyvin.
– Kaikentasoisille urheilijoille tärkeimpiä asioita ovat määrätietoisuus, kunnianhimo ja valmius vastaanottaa oppia. Heidän ajatusmaailmansa on kaikin tavoin eteenpäin suuntautunut, Juha Vankka painotti.
J-Sport ei ole haalinut riveihinsä ketään, vaan sana on kiertänyt kentällä ja halukkaita  urheilijoita on riittänyt. Useimmat heistä Vankka ja Bamberg tunsivat etukäteen varsinkin hiihtopiireistä.
– Haluamme nostaa urheilijat esille pienillä mutta tärkeillä asioilla, joilla sponsoritkin saadaan herätettyä. Siihen ei tarvita puolentoista tunnin elokuvia, vaan korkeintaan minuutin pituinen esittelyvideokin riittää, Bamberg tiivisti J-Sportin maanläheisen ideologian.

Aamutreeneistä uutta virtaa

Koska J-Sportin ryhmässä on  monen urheilumuodon atleetteja, varsinainen harjoittelu  on urheilijoiden välillä hyvinkin erilaista. J-Sport kokosi kuitenkin tiiminsä viime talvikaudella kahdesti viikossa aamuseitsemältä yhteiseen treeniin.
– Treeneissä on opetettu muun muassa kehonhallintaa ja lajitekniikoita. Emme päästä urheilijoita helpolla vaan pistämme heidät miettimään, mitä asioita he voivat tehdä entistä paremmin, Vankka kertoi.
Tampereen Classicissa naisten salibandyn SM-hopeaa maalivahtina saavuttanut Pauliina Hietanen loisti tyytyväisyyttä saamaansa apuun.
– Kiitos J-Sportin, treenimääräni kasvoivat paljon, ja nyt tiedän, että haluan pelata salibandya vielä todella pitkään! Hietanen kiitteli.
– Pystymme varmasti tarjoamaan kokeneillekin urheilijoille jotain uutta. Esimerkiksi raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Jarno Rosberg joutui tiukalle aamujumpassa nuorten kanssa. Kysyinkin suoraan, että miten noin hidas mies voi olla nyrkkeilijä, Vankka velmuili.
Tiimissä ovat tiiviisti mukana myös monen lajin taitaja, valmentaja Seppo Toriseva sekä urheiluhieroja, hiihtouraltaan vähitellen valmentajaksi suuntautuva Ville Pirttijoki.
Kokeneet vetäjät myös tuntevat valtavasti eri alojen spesialisteja ja osaavat ohjata urheilijoita näiden pakeille, kun tarvetta ilmenee.
Vankka ja Bamberg eivät ole koonneet ryhmäänsä eurojen kuvat silmissään, vaikka luonnollisesti myöntävätkin ryhmän kuuluvan osana firmansa markkinointiin.
– Viime talvi oli hiihtovälineiden myyjän kannalta vaikea. Onneksi alkutalvi sujui niin hyvin, että ylsimme nollatulokseen, Vankka myönsi.
– Olen kovasti huolissani hämäläisen hiihdon tulevaisuudesta, sillä taso on pudonnut selvästi. Nyt voi olla nuorten ryhmiä, jotka eivät päässeet viime talvena hiihtämään ollenkaan, hän jatkoi.

Tulokset puhuvat puolestaan

Mitä ilmeisimmin J-Sportin miekkoset ovat osanneet vetää oikeasta narusta, sillä Vankka kuvasi ryhmän urheilijoiden kehityskäyrää yläviistoon sojottaneella kädellään.
Mainio esimerkki onnistumisista on Ylöjärven Urheilijoiden hiihtäjä Sanni Alatalo, joka nappasi 17-vuotiaissa SM-hopeaa ja -pronssia. Alatalon kuulumisista kerromme tarkemmin kesäkuussa ilmestyvässä Ylöjärven Suvi -lehdessä.
Hänen seurakaverinsa Ilkka Tuomisto hiihti Suomen ainoan mitalin, 20 kilometrin perinteisen hopean, Sotšin paralympiakisoissa. Aiemmilta vuosilta Tuomistolla oli pronsseja niin paralympia- kuin MM-ladulta.
– En tiedä, jatkanko neljää vuotta eteenpäin, mutta ensi talven MM-kilpailuissa USA:ssa aion olla mukana, Tuomisto lupasi.
Sotšissa Tuomiston ja koko joukkueenkin hierojana toimi Pirttijoki, jonka suunnitelmiin kuuluu ammattivalmentajaksi kouluttautuminen.
– Paralympiaurheilijoiden taustat ja erityistarpeet piti tietysti selvittää hyvin etukäteen, mutta muuten toiminta oli hyvin samanlaista kuin vammattomien kilpailuissakin, Sotšin-keikkaansa hyvin tyytyväinen Pirttijoki kertoi.
Ryhdin nuorisorintaman perinteitä jatkoi Veera Leppänen, joka hiihti 14-vuotiaiden Hopeasompa-pronssia.
– Sain ryhmältä paljon neuvoja ja apuja niin varusteisiin kuin fyysiselle ja henkiselle puolellekin. Tavoitteeni ovat joka osa-alueella todella korkealla, myös melontaa harrastava Leppänen sanoi.

Mikkolaisen mielessä MM-Falun

Korkealla tähtää myös Valkeakosken Hakaa edustava Juha-Matti Mikkolainen, joka hiihti parisprintin SM-pronssia.
Hän tavoittelee paikkaa Suomen joukkueessa Falunin MM-hiihdoissa.
Tampereen Pyrinnön Ville Mäntynen otti kaksi Suomen mestaruutta vammaisurheilijoiden SM-hiihdoista ja antoi oivan esimerkin asenteesta.
– Vaikka reenit ovat välillä tuskaa, porukka innostaa. Pitäähän reeneissä hapottaakin, Mäntynen sanoi.
Nokialainen triathlonin EM-edustaja Venla Koivula tuli J-Sportin tiimiin lähes suoraan äitiyslomalta. Hän harjoittelee kovaa, tavoitteenaan osallistuminen Havaijin Ironman -klassikkokilpailuun ensi vuonna.
Valkeakoskelainen Jere Hara on 14-vuotias hiihdon ja maastopyöräilyn lupaus, ja tamperelaisen Olivia Malisen tavoitteena on tulla maailman parhaaksi naismelojaksi.
Hämeenkyröläinen Tero Linnainmaa oli viime talvena EM-hiihtosuunnistuksessa pitkän matkan 19:s.
J-Sportilla on koossa siis erittäin mielenkiintoinen joukko tavoitteellisia urheilijoita, jotka haluavat toteuttaa jääkiekkovalmentaja Curt Lindströmin lite bättre -ideologiaa.

Kommentointi on suljettu.