Sirkusta ja hyvää mieltä Uplakersin taitoluistelijoiden kevätnäytöksessä

Riesa-Pellen viime lauantai ei sujunut ihan suunnitellusti, mutta se onnistui sitäkin hauskemmin.
Riesa otti mukaansa kairan, kun sai keikkatilauksen Ylöjärveltä. Jäätä toki löytyi, mutta pilkkipuuhat vaihtuivat Uplakersin taitoluistelijoiden Circus on Ice -kevätnäytöksen juontotehtäviin.
Kilparyhmä 1:n vannetaiteilijat esittivät värikkään ja vauhdikkaan ohjelman.
Kilparyhmä 1:n vannetaiteilijat esittivät värikkään ja vauhdikkaan ohjelman., uplakers

Niissä merkeissä Riesa-Pellellä vierähtikin hyvä tovi, sillä näytöksiä oli kaksi, jotta kaikki halukkaat mahtuivat seuraamaan taitoluistelijoita jäähallin yläparvelle.
Uplakersin taitoluistelutoiminta on kasvanut niin voimakkaasti, että luistelijoita on jo 230. Kaikki seuran taitoluistelijat pääsivät näyttämään taitojaan kevätnäytöksessä. Toiminnanjohtaja ja päävalmentaja Niina Laurikka arvioi, että vielä on jonkin verran kasvunvaraakin nykyresursseilla.
– Tavoitteenamme on, että vuonna 2015 meillä olisi 250 luistelijaa. Hyvältä näyttää, sillä lopettaneita ei  juuri ole, vaan niin nuoret kuin aikuisluistelijatkin jatkavat innokkaasti harrastustaan, Laurikka kiittelee.
Riesa-Pellelle juontotehtävä oli varmasti mieluisa, sillä näytöksen teemana oli sirkus. Jäällä nähtiin vaikka minkälaista sirkusväkeä: eläimiä, taikureita, nuorallatanssijoita, vanteenpyörittäjiä, pikkupellejä ja niin edelleen.
Kaikki saivat näyttää taitonsa, ja kaikilla oli hauskaa. Välillä joku pyllähti muutamaksi sekunniksi nurin, mutta sehän kuuluu asiaan niin sirkuksessa, taitoluistelussa kuin elämässä yleensäkin.

Kaikin puolin hyvä kausi

Jäällä nähtiin myös liuta taitavia ja värikkäästi pukeutuneita pikkupellejä.
Jäällä nähtiin myös liuta taitavia ja värikkäästi pukeutuneita pikkupellejä.

Kerrassaan mainiosti sujunut taitoluistelukausi sai arvoisensa päätöksen, ja nyt on aika hieman hengähtää ennen uutta sesonkia.
– Kilpailullista menestystäkin tuli, ja saimme tällä kaudella kokoon sekä lasten että aikuisten muodostelmajoukkueet. Hyvä kausi siis kaikin puolin! Laurikka tiivistää.
Luistelijamääriin vaikutti suotuisasti paitsi laadukas valmennus, myös kustannusten kurissa pitäminen. Kaupunki tuli jo pari vuotta sitten vastaan jäävuorojen hinnoissa, ja apua saatiin nyt myös kulttuuri- ja opetusministeriöltä. Ylöjärvellä on myös etuna aina koko kauden kattavat vakioharjoitteluvuorot.
– Saimme Taitoluisteluliiton suosituksesta ministeriöltä
30 000 euroa kolmevuotisen tukijakson ensimmäiselle vuodelle. Se oli iso tunnustus, jonka taloudellinen merkitys heijastui koko toimintaamme, Laurikka sanoo.
Kevätkaudella harjoittelu jatkuu jatkoryhmillä ja kesäkuussa Uplakersin omalla taitoluisteluleirillä. Syksyllä muodostetaan taas uusia kilpa-, kehitys- ja harrastajaryhmiä, mikä tietää monelle luistelijalle myös harjoitusmäärien nousua.
Kesä kuluu liiankin nopeasti, ja pian on edessä syyskuun 20. päivä, jolloin uudet taitoluistelukoulut aloittavat tarjoten opastusta hienon lajin ensimmäisiin askeleisiin.
Jos siis ajatus kevätnäytökseen osallistumisesta vuoden päästä kiehtoo, ei muuta kuin kouluun mukaan.