Ryhdin C-pojat tyttöjen seuraksi SM-finaaleihin

Ylöjärven Ryhdin C-pojat ja -tytöt pelaavat lentopalloilun SM-lopputurnauksessa Kuortaneella huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

Tytöillä oli SM-finaalipaikka taskussaan ennen Raisiossa pelattua A-poolin välieräturnausta, ja pojat tekivät heille seuraa sijoituttuaan välierissään Pielavedellä toiseksi.
Kotijoukkue Sampo ei antanut Ryhdille mahdollisuuksia kuin aivan ottelun alkuvaiheissa. Sampo murjoi taululle lukemat 2–0 (25–18, 25–13).
Sammon joukkue ei ole erityisen pitkä, mutta se pelaa erittäin varmaa peruslentistä.
Toisessa erässä isännät eivät säästelleet yhtään, eivätkä hävinneet muissakaan otteluissaan erääkään.
Lempäälän Jyry oli ollut ennen Pielaveden turnausta Ryhdille tällä kaudella liian kova vastus, mutta nyt Ryhti otti erittäin maukkaan 2–0 (26–24, 25–19)-voiton.
– Olemme harjoitelleet kolme kuukautta erittäin paljon vastaanottoa ja aloitusta, ja nyt se näkyi. Kiitokset myös Rientolan naisten kakkossarjajoukkueelle, joka sparrasi meitä harjoitusottelussa torjumaan metrin keskihyökkäyksiä, Ryhdin valmentaja Olli Kainulainen myhäili.
Ryhti kukisti myös rovaniemeläisen Napapiirin Palloketut monivaiheisessa pelissä 2–1 (25–15, 23–25, 15–13).
Kun Ryhdin pojat kuulivat Sammon voittaneen Jyryn 2–0, ensimmäisen erän voittokin riitti finaalipaikkaan. Se herpaannutti keskittymisen hetkeksi, kunnes kiri löytyi jo toisen erän loppuun sekä koko kolmoserään.
– Yritimme pimittää sarjatilannetta, mutta tottahan pojat sen osasivat itse laskea. Piti oikein huomauttaa, että keskitytään vain omaan peliimme, Kainulainen naurahti.
– Finaaleissa ei varmasti tule sitä ongelmaa. Meillä ei ole Kuortaneella kuin voitettavaa, ja lähdemme sinne suosikkeja kiusaamaan, hän lupasi
Ollin poika Ville Kainulainen passasi erinomaisen turnauksen, ja varsinkin Aleksi Rantanen löi miehekkäästi palloa parkettiin.
Niilo Nurmi puolusti todella uhrautuvasti, vaikka keskitorjuja onkin.
– Koko joukkueemme pelasi ehjän turnauksen lukuun ottamatta NaPa-ottelun toista erää, jossa nähtiin turhia riskinottoja ja sooloiluja. Sekin on nuorille pelaajille inhimillistä, Kainulainen myönsi.

Tytöillä vain kolmieräisiä

Tytöille oli Raisiossa siis tarjolla kovia ja siten finaaleihin erinomaisesti valmistaneita kamppailuita ilman paineita.
Ryhti kohtasi ensin helsinkiläisen PuMa:n ja hävisi 1–2 (17–25, 25–10, 6–15). Ryhti sortui liian suureen virhemäärään muun muassa vastaanotossa ja hyökkäyksissä.
Samat ongelmat vaivasivat aluksi Euran Raikua vastaan, mutta ote koheni koko ajan ottelun edetessä. Lopulta Ryhdin voitto merkattiin numeroin 2–1 (19–25, 25–23, 15–13).
Ryhdin hyökkäys oli turhan varovaista Raision Loimua vastaan, ja tuloksena oli 1–2 (15–25, 25–16, 15–17) -tappio.
Väläyksittäin Kati Jalosen suojatit löysivät etenkin puolustukseen ja torjuntaan kunnon otteen. Erittäin tasaisen turnauksen pelit menivät sen verran ristiin, että tappio-otteluistakin nipistetyt erät nostivat Ryhdin kakkoseksi.
Passari Emmi Jalonen sai pelipaitansa selkämyksen märäksi hakiessaan vastaanotosta hieman hankalasti pomppineita palloja. Hän syötteli vaikeita aloituksia yhdessä Emilia Hännisen kanssa.
Salli Joutsenvirta ja Kiia Sylvelin paransivat päivän kuluessa hyökkäystehojaan, mutta aivan valmista Ryhdin peli ei vielä ollut kolme viikkoa ennen kauden huipentumaa.
– Tästä meidän pitää vain saada pelimme vieläkin varmemmaksi ja vastaanotto kohdilleen. Hyökkäyksiin on lisättävä lujuutta, jotta SM-finaaleissa saamme hyvän taistelut aikaan, Jalonen sanoi.
– Peli lähti hitaasti liikkeelle, eikä rentoutta juuri ensimmäisissä erissä näkynyt. Onneksi peli kuitenkin parani loppua kohti, ja viimeisessä ottelussa koko joukkue taisteli hienosti pitkiäkin palloralleja, valmentaja summasi.