Uplakers juhlisti sarjanousua voitolla

Ylöjärven Uplakersin edustusjoukkue voitti myös kauden viimeisen ottelunsa. Ensi kaudeksi jääkiekon III-divisioonasta II-divisioonaan palaava ylöjärveläisryhmä löi nousukarsintojen viimeisessä pelissään Kankaapään Jääkotkat maalein 5–3.

13 Urheilu 5Kauden toiseksi viimeisessä ottelussa lauantaina Uplakers hävisi vieraissa merkityksettömässä pelissä Oriveden Fortunalle luvuin 6–4. Tässä ottelussa ylöjärveläisten tehokkain oli maalin ja maalisyötön saalistanut Heikki Soipio.
Viimeisessä ottelussa Uplakers pyöritti KJK:ta välillä melko hurjasti. Vieraiden maalivahti Toni Huida joutui torjumaan yhteensä huikeat 66 laukausta.
Voittomaalin ampui Khelil Gort reilut yhdeksän minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Eemeli Selin torjui Uplakersin maalilla 33 kutia.

Voitto Hokkareista jäi mieleen

Uplakersin päävalmentaja Tero Näsiaho pitää pelattua kautta mielenkiintoisena.
– Joukkueen rungosta vaihtui puolet, emmekä vielä alkusarjan jälkeen tienneet, mihin eväämme voivat riittää. Alkusarjassa tasoerot olivat isoja ja mukaan mahtui muutama läpsyttelypeli. Pelaajillakin oli välillä haasteita intoutua tekemiseen, Näsiaho sanoo.
Uplakers kuului kuitenkin sarjan ennakkosuosikkeihin, ja etenkin joukkueen nuorilla pelaajilla oli Näsiahon mukaan selvä halu päästä takaisin II-divisioonaan.
– Itse tiesin, ettemme nouse ihan helposti. Lähtökohta oli kuitenkin yrittää voittaa kaikki pelit ja katsoa mihin yritys sitten riittää, Näsiaho kertoo.
Uplakers eteni alkusarjasta suvereenisti ylempään jatkosarjaan. Siinä joukkueen oli sijoituttava kahden parhaan joukkoon, jotta tie veisi nousukarsintoihin. Paikka karsinnoissa ratkesi vasta jatkosarjan viimeisessä ottelussa Hämeenkyrön Hokkareita vastaan.
– Lopetin peliurani Hokkareiden kapteenina, kun joukkue nousi II-divisioonaan. Hokkareista kyseltiin minua valmentajaksi tälle kaudelle, joten ratkaisevassa ottelussa oli aika paljon latausta, Näsiaho muistelee.
Näsiaho sai kuulla Hämeenkyrön suunnalta myös leikkimielistä uhoa.
– Hokkareissa on tuttu kakkosvalmentaja, joka mainosti, että heidän joukkue on kovassa kunnossa. Itse en lähtenyt mediapeliin mukaan, vaan ajattelin, että eiköhän peli sitten näytä kumpi on kovempi.
Uplakers vei huipputärkeän ottelun nimiinsä maalein 3–5 ja eteni Hokkareiden nenän edestä nousukarsintoihin.
– Se ottelu kuvasti tämän kauden pelaamistamme. Meillä oli hyvä maalivahti, joka ei ailahdellut. Lisäksi meillä oli leveä materiaali. Hokkareiden ykkösketju teki joukkueensa kaikki maalit. Meillä neljä vitjaa teki maaleja, Näsiaho kertoo.
Materiaalin leveys todellakin osoittautui kauden aikana Uplakersin vahvuudeksi.
– Minua ei jännittänyt laittaa mitään ketjua jäälle. Ei tarvinnut tiukoissakaan peleissä juurikaan tiivistää peluutusta, päävalmentaja sanoo.
Yksi asia Näsiahoa jäi kuitenkin hieman kaivelemaan.
– Jälkikäteen kun ajattelen, niin olisimme voineet harjoitella ylivoimaa alkusarjan selvissä peleissä enemmän. Ylivoima ei toiminut oikeastaan koko kaudella kunnolla, vaikka muutama ratkaisumaali ylivoimalla tehtiinkin.

Valta vaihtuu penkin takana

Näsiaho aikoo jättää Uplakersin luotsaamisen, vaikka kausi olikin menestyksekäs.
– On aika siirtyä syrjään. Todistin Uplakersissa kahta sarjanousua ja yhtä ranskalaista visiittiä. Jatkossa keskityn perhe-elämään ja omiin harrastuksiini.
Näsiaho toivoo, että ylöjärveläisjoukkue saa ensi kaudeksi pätevän päävalmentajan.
– Uplakersilla on hyvä nuori runko kasassa. Nyt tarvittaisiin piirun minua iäkkäämpi ja kokeneempi kaveri puikkoihin. Hallilla liikkuu kaikenlaisia huhuja, ja pari nimeä on noussut esiin. Jos heistä jompi kumpi lähtee valmentajaksi niin uskon, että joukkue on valmennuksellisesti parempi kuin tällä kaudella, Näsiaho sanoo.
Hänen mukaansa Uplakersilla on hyvä mahdollisuus menestyä ensi kaudella kovien joukkueiden seassa II-divisioonassa, vaikka muutama vanhan kaartin pelaaja saattaakin jättäytyä sivuun.
– Toisaalta parista muusta Pirkanmaan seurasta saattaa tulla jokunen nuori pelaaja vahvistamaan porukkaa. Jos joukkue saa syksyllä hyvän startin niin tämä ryhmä pystyy kyllä pelaamaan II-divisioonassa. Erittäin hyviä porukoita jäi taakse tälläkin kaudella.

Comments are closed.