Uplakers aloitti nousukarsinnat vahvasti

Jääkiekon III-divisioonassa Hämeen ylemmän jatkosarjalohkon voittanut Ylöjärven Uplakers aloitti kipuamisen kohti II-divisioonaa.

Uplakers isännöi viime lauantaina Suolahden Urhoa ja sunnuntaina mänttäläistä Koillis-Pirkan Kiekkoa.
Lauantaina Uplakers sai mukavan revanssin, kun ylöjärveläiset kaatoivat Euromaster Areenalla Urhon maalein 6–1. Urho oli ennen lauantaita ainut joukkue, joka oli kyennyt lyömään  Uplakersin tällä kaudella.
Uplakers oli latautunut otteluun erinomaisesti. Urho jäi kotijoukkueen jalkoihin avauserässä, ja valotaululla komeilivat lukemat 3–0 jo vajaan 11 peliminuutin jälkeen.
Isäntien maaleista vastasivat Ilari Konttinen, Mika Kalliomäki ja Tommi Antila.
Urhon maalivahti Jussi Pinoniemi joutui torjumaan avauserässä peräti 30 kertaa. Koko ottelussa hänelle kertyi huikeat 57 torjuntaa.
Toinen erä oli ensimmäistä erää tasaisempi. Uplakers kasvatti kuitenkin johtoaan Tommi Antilan toisella osumalla.
Kolmannessa erässä Urho pääsi rikkomaan uplakers-veskari Eemeli Selinin nollapelin. Kavennuksen jälkeen Uplakers iski nopeasti kaksi maalia, eikä Urhon kiri päässyt kunnolla edes alkamaan.
Ylöjärveläisistä osuivat vielä Eetu Kalliomäki ja Turo Ristolainen. Eemeli Selinille kirjattiin ottelun aikana 43 torjuntaa.
Sunnuntaina Uplakersia vastaan asettui tämän kauden II-divisioonaa pelannut KPK. Uplakers johti tasaista ottelua vielä kolmannen erän alussa, kun Mika Kalliomäki vei isännät 3–2-johtoon.
KPK nousi kuitenkin tasoihin vain vajaa kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Tasoitus syntyi kahden miehen ylivoimalla, kun Uplakersin Heikki Soipio ja Mika Kuukasjärvi istuivat rangaistusaitiossa.
Lopulta ratkaisua haettiin jatkoajan jälkeen voittomaalikilpailusta, jossa KPK oli vahvempi. Ratkaisevan osuman ampui mänttäläisten Matias Huhtala. Uplakers joutui siis tyytymään yhteen sarjapisteeseen.
Uplakers jatkaa nousutaistelua seuraavaksi perjantaina Jämsänkosken Ilveksen vieraana. Sunnuntaina ylöjärveläisryhmä kohtaa kaikki kolme karsintaotteluaan voittaneen VaPS Hockeyn Sastamalassa.
Karsintasarjan yhdeksästä joukkueesta neljä parasta pelaa ensi kaudella II-divisioonassa.