Jos ei kiinnosta puolueita, niin perustakaa omia valitsijayhdistyksiä

matti_paakirjoitus_320x194pxlTiedätkö oikeasti, miten tärkeä ja vaikutusvaltainen toimielin kirkkovaltuusto on Ylöjärven evankelisluterilaisessa seurakunnassa?
Etenkin jos olet seurakunnan jäsen, suosittelen aktivoitumaan ja ottamaan selvää kotiseurakunnan luottamushenkilön vaikutusmahdollisuuksista.
Näinä supistusten ja leikkausten kulta-aikoina seurakuntien asema ihmisten arjessa konkretisoituu. Ylöjärven seurakunnan kaltainen toimija tuottaa runsaasti hyvinvointipalveluja, joista nauttivat jokaiseen ikäryhmään kuuluvat. Niitä ovat esimerkiksi kerhot.
Marraskuussa pidetään seurakuntavaalit.
Soittokierros perinteisten puolueiden edustajille todistaa laimeuden, jolla vaaliin suhtaudutaan. Esimerkiksi kentän aktivoiminen mukaan ja ehdokkaiden pestaaminen näyttää jäävän viime tippaan.
Toki hiljaisuudelle voi olla laskelmoitukin syy. Kun on vähän ehdokkaita, niin istuvien mahdollisuudet tulla valituiksi uudelleen kohenevat.
Jokaisen äänioikeutetun ylöjärveläisen kannattaa muistaa, että seurakuntavaaleissa voi olla mukana  omalla valitsijayhdistyksellä. Sen perustaminen on erittäin helppoa. Näin voi nostaa päivänvaloon esimerkiksi ajankohtaisia teemoja.
Ylöjärven seurakunta on ottanut haasteekseen nostaa merkittävästi äänestysaktiivisuutta. Lopputulokseen vaikuttavat isosti ehokaslistojen määrä ja niillä olevat kandidaatit.