Euromaster Areenalla ei tuprutella

Ylöjärven jäähalli eli Euromaster Areena muuttui vuodenvaihteessa täysin savuttomaksi. Tällä ratkaisulla Euromaster Areena haluaa vahvistaa kuvaansa erityisesti lasten ja nuorten terveellisenä liikuntapaikkana.

Tupakointi kielletty! Ylöjärven jäähallilla lapsille halutaan tuoda esiin liikunnan ja urheilun kaikki terveelliset puolet.
Tupakointi kielletty! Ylöjärven jäähallilla lapsille halutaan tuoda esiin liikunnan ja urheilun kaikki terveelliset puolet.

Vaikka tupakointia ei voi lain mukaan jäähallin läheisyydessä kieltää, Euromaster Areenan ja Uplakersin henkilökunta toivovat, että tupakoitsijat jättävät savukkeensa sytyttämättä vieraillessaan Areenalla.
Alunperin jäähallin ja Uplakersin johtohenkilöiden oli tarkoitus siirtää pääoven edessä ollut tupakointipaikka sivummalle.
– Mietimme toista paikkaa, mutta emme löytäneet. Pääovelta vasemmalle on roskalaatikkojen alue ja sen jälkeen parkkipaikka. Oikealla taas meidän tontilla on ilmastointikoneisto. Emme siis voineet osoittaa toista tupakointipaikkaa, joten päätimme kieltää tupruttelun koko jäähallin alueella, Ylöjärven Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Rami Honkala kertoo.
Monen mielestä tupakan savu on se, mistä sivulliset yleensä kärsivät eniten. Honkala näkee kuitenkin asiassa myös toisen puolen.
– Mielestäni isoin asia on esimerkin antaminen. Lasten vanhempien ja kaikkien muidenkin on otettava vastuu tupakoinnistaan, eikä polttaa nuorten liikuntapaikan läheisyydessä. Tupakoivienkin pitäisi näyttää esimerkkiä hyvistä elämäntavoista käydessään jäähallilla. Parhaiten tämä onnistuu, kun poistetaan tupakointi kokonaan urheilun lähettyviltä, Honkala sanoo.
Tupakoinnin lisäksi Euromaster Areenalla askarruttaa jääkiekkopiireihin yllättävän syvälle juurtunut nuuskaaminen. Ylöjärven jäähallilla nuuskan käyttö on aina ollut kielletty, mutta sitä ei ole kuitenkaan pystytty koskaan täysin estämään.
– Emme voi vahtia kenenkään suuta. Kyllä meillä on tiedossa, että täällä käytetään nuuskaa. Näemme sen jo pelkästään roskakoreista, Honkala sanoo.
Hänen mukaansa muutaman kerran joitakin joukkueita on jouduttu huomauttamaan nuuskan käytöstä.
– Olemme kertoneet olevamme huolestuneita siitä, että nuuskaa ovat käyttäneet joskus myös sellaiset, jotka eivät saisi sitä ikänsä puolesta edes käyttää. Kyllä nuuskan käyttö valitettavasti näkyy edelleen jääkiekkojoukkueissa.
Kenties tupakointikiellon myötä myös nuuskaaminen vähenee tulevaisuudessa.
– Toistaiseksi olemme saaneet ainoastaan myönteistä palautetta jäähallin savuttomuudesta. Myös jäähallin uusi pääsponsori on savuttomuudesta erittäin mielissään, Honkala toteaa.

Uplakersilta kausijulkaisu

Jo lähes viiden vuoden ajan ylöjärveläisenä jääurheilun yleisseurana toiminut Ylöjärven Uplakers on tuottanut jälleen uuden kausijulkaisun. 17 500 kappaleen painosta jaetaan muun muassa Euromaster Areenalla.
Uplakers ry:n puheenjohtaja Erkki Kekkonen sanoo kausijulkaisussa, että Uplakersin tavoitteena on ollut koko ajan seuran toiminnan määrätietoinen kehittäminen pienin ja vakain askelin.
Erityisen haasteen toiminnan pysyvyydelle ja sen turvaamiselle luo Kekkosen mukaan Pirkanmaalla jääurheilua tarjoavien seurojen suuri määrä sekä erityisen kova ja jossain määrin jopa vääristynyt kilpailu nuorista harrastajista.
– Harrastajien saaminen jääurheilun pariin on haaste, johon on joka hetki pystyttävä seurassamme vastaamaan, Kekkonen kirjoittaa kausijulkaisussa.
Kekkosen mukaan voidaan tyytyväisenä todeta, että Uplakersissa on tehty oikeita päätöksiä jo heti seuran alkuaikoina.
– Tarjoamme nuorille mahdollisuuden harrastaa jääurheilua jääkiekossa, ringetessä ja taitoluistelussa.