Ryhti pani kunnolla kampoihin MesTo:lle

Hyvä taistelukaan ei auttanut Ylöjärven Ryhdin naisia lentopalloilun ykkössarjan kotiottelussa Messukylän Tovereita vastaan.
Eevi Ylä-Vitelin takakenttäpeli oli MesTo-ottelussa varsin hyvää. Kuvassa Eevin vastaanottoa seuraavat libero Minna Sikiö (valkoinen paita) ja passari Outi Munnukka.

Kokenut MesTo takoi myös Ryhdin kotisalin, Kaukajärven vapaa-aikatalon tulostaululle lukemat 3–0 (25–20, 26–24, 25–18) mutta sai hikoilla voittonsa eteen.
Ryhti nousi toisessa erässä tappioasemasta 7–14 peräti eräpallotilanteeseen 24–22, mutta takakentän sijoittumis- ja arviointivirheet käänsivät ratkaisupallot tamperelaisille.
– Vastassa oli ainakin kolme viime vuonna SM-liigaa pelannutta naista, joista yksi tuli vaihtopenkiltä kentälle. Horjutimme silti MesTo:a aika hyvin, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen iloitsi.
Penkiltä kentälle otettu Salla Karhu palkittiin peräti MesTo:n parhaana tämän onnistuttua  hyökkäyspelissä ja syötöissä. Joukkueen henkinen johtaja Johanna Siuro ei käyttänyt ratkaisuissaan voimaa samalla tavalla, mutta järkeä senkin edestä.
– Siuron peipit olivat kerta kaikkiaan liian vaikeita nostettaviksi. Toisen erän lopussa niitä jäi kaksi liikaa kenttäämme, kun pelaajamme eivät tehneet oikeita ratkaisuja, Kosonen harmitteli.

Ylä-Viteli paransi jälleen

Ryhti oli täysin pelissä mukana koko ajan lukuun ottamatta toisen erän alkua, jossa Jenni Tuovilan syötöt kylvivät tuhoa, sekä kolmatta erää, jossa MesTo käänsi 14–15-tappioaseman johdokseen.
– Siinä meiltä taisi jo vähän uskokin loppua, ja meille tuli huolimattomuusvirheitä, Ryhdin yleispelaaja Eevi Ylä-Viteli luonnehti.
– Niitä ei pitäisi tulla, koska niillä vastustaja repii kaulaa, vaikka meidän oma pelimme kulkisi muuten, Ylä-Viteli mietti.
Hän nauttii jokaisesta sekunnista kentällä, koska Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueessa peliaika jäi vähiin. Ryhdissä hän on saanut ison vastuun, ja parantaa ottelu ottelulta.
MesTo-ottelussa Ylä-Vitelin hyökkäystehot jäivät aika vaatimattomiksi, mutta vastaanotossa ja puolustuksessa hän auttoi joukkuettaan merkittävästi.
– Oli tosi hyvä ratkaisu tulla tänne, koska peliaikaa tulee ja koska joukkueessa on erittäin hyvä yhteishenki.
– Vastaanotto sujui vähän paremmin kuin aiemmissa otteluissa, ja varmaan muutenkin rupeaa kulkemaan, vasta 17-vuotias Ylä-Viteli pohti.
Hänen otteensa miellyttivät myös päävalmentaja Kososta, joka löysi parantamisen varaa muun muassa kahdesta yli rajojen menossa olleen pallon nostosta toisessa erässä.
Ne ovat tyypillisiä nuoren pelaajan virheitä, jotka jokaisen lentopalloilijan on vuorollaan tehtävä.

Öhman suuntaa liigakentille

Ryhti oli sunnuntaina tasainen joukkue. Passari Outi Munnukka palkittiin ties monennenko kerran joukkueen parhaana, ja siihen löytyivät perusteet.
Munnukan syötöt olivat jälleen vaikeita, ja hän löysi passeillaan muitakin kuin keskipelaajan Daniela Öhmanin. Mari Kivi mätti muutaman erittäin napakan lyönnin kakkoskulmasta ja kirjautti tehot 9 / +3.
Öhman suuntaa seuraavaksi Kuortaneelle opiskelemaan yhden jakson urheilulukiossa ja pelaamaan liigaa sikäläisessä joukkueessa eli käytännössä EM-kotiturnaukseen valmiustautuvassa tyttöjen maajoukkueessa.
Kosonen laskeskeli, että Öhman ehtii pelata jakson aikana 14 liigaottelua, minkä luulisi näkyvän myös ykkössarjapeleissä Ryhdin riveissä.
– Hän tulee joukkueeseemme aina, kun liigakiireiltä ehtii, Kosonen kertoi.
Hyvin selvisi myös Katri Markkanen, joka pelasi ensimmäisen erän liberona ja loput yleispelaajana Minna Sikiön siirryttyä liberoksi.
Ensi sunnuntaina Ryhti matkaa Huittisiin Vampulan Urheilijoiden vieraaksi. Kolmen pisteen voitto pitäisi vielä teoreettisesti hengissä mahdollisuuksia ylempään jatkosarjaan, mutta 99-prosenttisella varmuudella Ryhdin kausi jatkuu joulutauon jälkeen alemmassa jatkosarjassa.