Ryhdin jatkosarjapaikka jo kiven alla

Ylöjärven Ryhdin naisten haaveet pääsystä lentopalloilun ykkössarjan ylempään jatkosarjaan kärsivät kovan kolauksen, kun Raision Urheilijat oli aivan liian kova pala kotonaan.
Päävalmentaja Heikki Kososen aikalisäneuvotkaan eivät tuottaneet toivottua tulosta Ryhdin naisten vierailulla Raision Urheilijoiden kotisalissa.
Päävalmentaja Heikki Kososen aikalisäneuvotkaan eivät tuottaneet toivottua tulosta Ryhdin naisten vierailulla Raision Urheilijoiden kotisalissa.

RaisU paukutti voittolukemikseen 3–0 (25–21, 25–23, 25–12)  ja  nousi neljänneksi ohi Ryhdin. Kaiken lisäksi muut kamppailut menivät niin, että Ryhti on ylemmän jatkosarjan viimeisestä paikasta jo seitsemän pisteen päässä, kun sillä on jäljellä neljä ottelua.
Ensi sunnuntaina Ryhti pelaa Tampereen Kaukajärvellä Messukylän Tovereita vastaan.  MesTo on lohkokolmosena tasapisteissä Vampulan Urheilijoiden kanssa. VU:n Ryhti kohtaa kahden viikon päästä. Ainakin yksi kolmen pisteen potti tarvittaisiin näistä kahdesta kamppailusta.
Tehtävä vaikuttaa erittäin vaikealta, sillä aiemmissa syksyn otteluissa Ryhti ei onnistunut ottamaan kummaltakaan erääkään. Lisäksi Ryhti pelaa vielä Kausalan Yritystä ja sarjan kärjessä neljän pisteen etumatkalla jyräävää Helsinki Volleyta vastaan.
Pudotuspeleihin toki pääsee alemman jatkosarjankin voittaja, eivätkä ylöjärveläiset aio tuijottaa sarjataulukkoa työntekoa jatkaessaan.
– Tehtävämme on edelleenkin kehittää pelaajia, ja seuraavat ottelut kehittävät heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on jokaisessa ottelussa mahdollisuudet voittoon, jos teemme asiat hyvin, oikein ja sovitusti, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen huomautti.
– Jokainen piste seuraavista otteluista on positiivista saatavaa, hän myönsi.

Keskihyökkäys toimi parhaiten

Kosonen näki joukkueensa otteissa Raisiossakin paljon hyvää. Eniten häntä miellyttivät keskipelaajien Mona Mäkkylän ja Daniela Öhmanin otteet.
Kumpikin nousi alkuvaikeuksien jälkeen hyvin esille saatuaan palloja paljon passari Outi Munnukalta. Sen sijaan kenestäkään laitahyökkääjästä ei tällä kertaa löytynyt tehoja toivotulla tavalla.
Ryhdin liberona pelasi jälleen yksi uusi pelaaja, Kalevan Lentopallon kakkossarjaporukasta saatu Minna Sikiö.
Vastaanottovastuuta tasoitettiin sillä, että varsin kokenut Katri Markkanen siirrettiin yleispelaajaksi.
Silti RaisU aiheutti välillä pahoja hankaluuksia varsinkin viitospaikalta viitoseen suunnatuilla syötöillään, joihin Ryhti ei reagoinut tarpeeksi nopeasti.
Vastaavasti Ryhdin aloituksiin jäi runsaasti toivomisen varaa. Kun syöttöjä ei suunnattu riittävän usein sovittuihin suuntiin, ongelmat heijastuivat ja kertautuivat torjuntaan ja puolustukseenkin.
– Kun syöttötaktiikkaa ei noudateta, pelaaminen on kuin tuuliajolla menemistä. Tässä näkyy selvästi se, että urheilutalon remontin takia pääsemme vain kerran viikossa harjoittelemaan syöttämistä ja vastaanottoa normaalikokoisessa salissa.

Ryhdin miehille komea avausvoitto

Sunnuntaina se vihdoin tapahtui: Ryhdin miesten koko ajan parantunut vire tuotti kauden ensimmäisen voiton lentopalloilun kakkossarjassa.
Ryhti juhli Lentisvirtain kustannuksella erin 3–0 (25–14, 25–15, 25–13), eivätkä numerot edes valehdelleet yhtään. Isännät olivat koko ajan erittäin vahvasti niskan päällä, kun kykenivät erittäin ehjään peliin.
Pienen alkutunnustelun jälkeen Mirza Vehabovic ja Lauri Vuori takoivat palloa lattiaan sellaisella vimmalla, ettei vastustajan torjunnalla ollut mitään asiaa sitä estämään.  Passari Juuso Rautakorpi on näyttänyt kerta kerralta vapautuneemmalta, ja nyt hän suorastaan nautti pelaamisesta käyttäessään hyökkäyksissä tilanteen mukaan kaikkia vaihtoehtoja.
Kun vastaanottokin toimi kaikilta ja kun erityisesti Andrea Gramattin syötöt olivat vaikeita, millään osa-alueella ei koettu vaikeuksia.
– Erityisen tyytyväinen olen siihen, että pelissämme säilyi tunne koko ajan mukana. Edes kolmannessa erässä ei mukavoiduttu, vaan jatkettiin hyvällä sykkeellä loppuun asti, tällä kertaa tilastomiehenä ottelua silmäillyt valmentaja Timo Hoivala iloitsi.
Ryhti nousi lohkossaan neloseksi, ja seuraavaksi se pääseekin mittaamaan tasoaan pykälää ylempänä sarjataulukossa majailevaa hämeenlinnalaista TT-Volleyta vastaan sunnuntaina Soppeenharjun koulussa kello 12 alkaen.

C-ikäisillä lupaava voittotahti

Ryhdin C-tytöt tekivät vastustajistaan selvää jälkeä syksyn kolmannessa tasonmittausturnauksessaan Vilppulassa voittaen kaikki kolme otteluaan.
Vilppulan Tähteä vastaan Ryhti teki aluksi virheitä mutta tokeni taistelulla 2–0-voittoon passari Emmi Jalosen löydettyä lopulta kuumat pelaajat.
Seinäjoen Lentistä vastaan pääosaan nousi Ryhdin keskitorjuja Kiia Sylvelin, joka käytti hyökkäyksessä järkeään. Ylöjärveläisten voittolukemiksi tulivat selvät 2–0.
Kurikkalaista kaimaseuraansa vastaan Ryhti sai heti juonesta kiinni ja pystyi vaikeasta lopusta huolimatta Elina Toimelan ja Emilia Hännisen johdolla naputtelemaan 2–0-voiton.
C-pojat sijoittuivat kolmanneksi SM-sarjansa D-pooliturnauksessa Loimaalla voitettuaan kaksi ottelua ja hävittyään yhden. Ykkössija ja nousu C-pooliin jäi yhden erävoiton päähän.
Alku oli Ryhdille hankala, sillä lahtelainen Salpis pyöritteli selvän 2–0-voiton. Tahti muuttui Raision Loimua vastaan käydyn ottelun puolivälissä, ja tuloksena oli 2–1-voitto. Loimaan Jankko meni kumoon jo vaivatta 2–0.
Passari Ville Kainulainen käytti nopeassa laitahyökkäyksessä paljon Atte Kivimäkeä nelospaikalta, ja jälki oli komeaa. Alkuhankaluudet johtuivat pitkälti siitä, ettei hyökkäys toiminut, mutta kun juoni löytyi, Kivimäkeä ei pidätellyt kukaan.
Myös vastaanotto ja puolustus sujuivat koko joukkueelta. Erityisesti hakkuri Ville Järnvall osoitti niissäkin monipuolisuutensa.

Comments are closed.