Ryhti pääsi ykkössarjassa taas pisteiden makuun

Ryhdin naisten  viikonvaihde lentopalloilun ykkössarjassa antoi neljä arvokasta sarjapistettä, joista yksi tuli kotitappiolla Kausalan Yritykselle ja kolme vierasvoitolla hämeenlinnalaisesta TT-Volleysta.
Mona Mäkkylä on pelannut hyvää kautta Ryhdissä.

Yritys haki Kaukajärveltä voiton lukemin 3–2 (25–13, 25–18, 23–25, 22–25, 15–13).
Viimeisen erän häviäminen oli harmillista sarjataulukon kannalta, sillä nyt eroa kolmossijaan eli ylemmän jatkosarjan viivaan on viisi pinnaa, ja Yritys puhaltaa pisteen päässä takaa.
Läheltä viimeisen erän voitto pitikin, sillä Ryhti johti viitoserää 5–1 ja 13–11, mutta loppuun tullut virhesuma käänsi kelkan.
Ensimmäiset kaksi erää Ryhti tuskaili vastaanottovaikeuksien kanssa, mutta vaihdot auttoivat, ja erityisesti hakkuriksi otettu Marika Mäkinen onnistui hyökkäyksissä.
– Rupesimme tekemään surkean alun jälkeen oikeita asioita oikein, ja se oli hieno nousu! Kausala puolusti todella hyvin, joten sinne eivät lääpäisyt jääneet, Ryhtiä kummassakin pelissä valmentanut Jari Mustajärvi luonnehti.
TT oli kotikentällään yhtä paljon Ryhdin perässä kuin syksyn ensimmäisessäkin kohtaamisessa, ja lukemiksi kirjattiin 3–0 (25–14, 25–17, 25–19).
Mäkinen jatkoi vahvoja hyökkäysratkaisujaan, mutta myös kolmanteen erään hänen paikalleen otettu Mari Kivi onnistui.
Outi Munnukan tilalle tullut nuori passari Emmi Jalonen näytti paitsi taitojaan myös rohkeuttaan.
Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueesta tullut yleispelaaja Eevi Yli-Viteli löysi myös selvästi paremmin tehoja laitahyökkäyksiinsä kuin lauantaina.
– Eevin otteista näkyi melkein olematon peliaika syksyn sarjapeleissä tähän asti.
Kukaan ei löydä tuntumaa hetkessä, mutta TT:tä vastaan Eevi näytti jo osaamistaan, Mustajärvi kiitteli.
Ensi sunnuntaina Ryhti kohtaa lohkossa viimeistä edellisenä olevan Mikkelin Passarit kotikentällään Kaukajärvellä kello 15 alkaen.

Ryhdin miehille avausvoitto

Ryhdin miesten kakkossarjajoukkue pääsi vihdoin juhlimaan voittoa kellistettyään Viialassa A-Volleyn 3–0 (26–24, 25–22, 25–19).
Ensimmäisen erän taistellen tullut voitto tartutti Ryhtiin letkeän pelihuumorin, ja valmentaja Timo Halttula onnistui taktisissa vaihdoissaankin nappiin.
Erittäin tärkeää oli yhteispelin hitsaantuminen toivotulle tasolle.
A-Volley tasoitti avauserässä Ryhdin viiden pisteen johdon muttei päässyt enää edelle. Toisen erän ratkaisuhahmoksi nousi penkiltä tilanteessa 21–21 syöttämään otettu Valtteri Jääskeläinen, joka paukutti kaksi ässää ja vielä kolmannenkin pahan aloituksen.
Kolmannessa saman roolin otti passariksi vaihdettu Juuso Rautakorpi kahdella ässällään, joiden jälkeen tilanne oli 21–19. Myös Aki Koukkulan kolme nappiin osunutta vastaanottoa olivat ratkaisevia.
– Nuoret onnistuivat ja juhlivat voittoa, kuten nuorille kuuluukin, mutta myös vanhemmista pelaajista näkyi, miten makealta voitto maistui. Heistä kapteeni Sami Mäkinen pelasi todella hyvin, Halttula kiitteli.
Ryhdin naisten kakkosjoukkue kärsi kakkossarjassa kaksi tappiota tamperelaisille.
Rientola otti torstaina kotivoiton luvuin 3–1 (25–8, 23–25, 25–21, 25–14), ja Supi haki sunnuntaina Soppeenharjulta pisteet selvästi eätuloksin 0–3 (16–25, 8–25, 6–25).