Ryhti jäi myös Helsingissä nollille

Ylöjärven Ryhdin naisten joukkue on hankkiutunut lentopalloilun ykkössarjassa siihen tilanteeseen, että tavoite ylemmästä jatkosarjasta vaatii toteutuakseen pian voittoja.
Keskipelaaja Mona Mäkkylä (15) pääsi Helsingissä Ryhdin selvästä tappiosta huolimatta monta kertaa joukkuetovereittensa onniteltavaksi hyvistä suorituksista.
Keskipelaaja Mona Mäkkylä (15) pääsi Helsingissä Ryhdin selvästä tappiosta huolimatta monta kertaa joukkuetovereittensa onniteltavaksi hyvistä suorituksista.

Ryhti jäi kolmannen kerran peräkkäin ilman erävoittoakaan, kun Helsinki Volley pyöritteli sen Töölön kisahallissa kumoon selvin luvuin 3–0 (25–17, 25–17, 25–15).
Ryhti on valahtanut sarjataulukossa kuudenneksi, ja eroa jatkosarjat erottavalle viivalle on kolme pistettä.
Pelejäkin on onneksi vielä kahdeksan, mutta otteiden kentällä on ehdottomasti kohennuttava, jotta kolmen parhaan joukkoon on asiaa.
– Oli tämä kuitenkin parempaa peliä kuin viikko sitten kotona Vampulan Urheilijoita vastaan, mutta vastustajakin oli kova, tilapäisenä päävalmentajana Helsingin-keikan heittänyt Tuomas Alatalo lohduttautui.
Alatalo tuurasi lauantaina työesteistä Heikki Kososta, joka puolestaan kertoi sunnuntaina pelaajistoa koskevan uutisen:
– Saamme Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueesta 18-vuotiaan yleispelaajan Eevi Ylä-Vitelin. Uskon, että 183-senttisenä hän tuo laitahyökkäykseemme tehoa.
Ylä-Vitelin pitäisi olla mukana jo ensi viikonloppuna, kun Ryhti kohtaa lauantaina kello 15 Kaukajärvellä Kausalan yrityksen ja sunnuntaina Hämeenlinnassa TT-Volleyn.

Hesalaiset tutun virheettömiä

Kokeneita pelaajia vilisevä Helsinki Volley oli ylöjärveläisille juuri niin inhottava vastus kuin viime kauden kohtaamisten perusteella voitiin olettaa. Silloinhan hesalaiset eivät antaneet erää sen kummemmin alkulohkossa kuin puolivälierissäkään.
– Ihan sama sävel oli pelissä. Kotijoukkue teki meitä vähemmän virheitä, vaikka mekin selvisimme paljon vähemmillä hyökkäyshasseilla kuin edellisessä ottelussa, Alatalo kuvaili.
– Pelaajamme osasivat olla nyt aiempaa  kärsivällisiä ratkaisuissaan, hän täsmensi.
Helsinki Volley yritti pelata muunkinlaista hyökkäystä kuin isoa passia laitaan, mutta nelospaikan peruskuviolla kuitenkin tuli valtaosa pisteistä passari Sari Järveläisen löydettyä kovakätisen Mirja Tuuren.
Myös hakkurin tontilta Ryhdille tehtiin paljon pisteitä, ja lähes jokaisella kotijoukkueen pelaajalla oli varastossaan myös ikäviä aloitussyöttöjä.

Joka erään tuli pisteputki

Pahimmin Ryhdin vastaanotto notkahti alussa, kun Helsinki Volley takoi pikatahtiin 7–0-johdon sekä toisessa erässä, jossa 16–16-tilanteesta edettiin yhdessä humauksessa 23–16-kotijohtoon.
– Joka erään vastustaja sai pisteputken, ja siitä oli hankala nousta, Alatalo vahvisti.
Ryhdiltä puuttuivat keskipelaajat Daniela Öhman ja Anni Meriläinen. Öhman pelasi Kalevan Lentopallon junnupelejä, ja Meriläisellä oli työeste.
Muutaman komean torjuntapinnan napanneelle Mona Mäkkylälle saatiin kuitenkin pelattua välillä keskihyökkäystä, ja myös nuori Paula Vihanto suoriutui ensimmäisestä ykkössarjaottelustaan hyvin. Takakenttä oli välillä vaikeuksissa pussinpohjapuolustuksessa, mutta paransi otteitaan pelin edetessä. Mari Kivi ja Tiia Virta kaivoivat vaikeitakin palloja lattian rajasta. Passarina pelasi koko ajan Outi Munnukka.