Ryhdin miehille tappio nousuvireestä huolimatta

Syksyn toistaiseksi paras pelivirekään ei riittänyt Ryhdin miehille kuin yhteen sarjapisteeseen kakkossarjaottelussa Vammalan Lentopallon kakkosjoukkuetta vastaan.

VaLePa haki Soppeenharjun koulun salista 3–2 (25–18, 16–25, 25–22, 22–25, 15–11) -vierasvoiton oltuaan ratkaisuvaiheissa hieman vastustajaansa terävämpi.
Viidennessä erässä Ryhdin vastaanotto antoi sen verran periksi, että VaLePa karkasi  6–1-johtoon. Kotijoukkue kampesi siitä vielä numeroihin 10–8  muttei pidemmälle.
– Pelasimme vastaanotto- ja hyökkäysprosenttien perusteella voittoon riittävää lentopalloa, mutta ihan siihen emme vielä pystyneet, valmentaja Timo Halttula ihmetteli.
Helposti voittamansa ensimmäisen erän jälkeen sastamalalaiset antoivat otteensa lipsua, mutta voittivat taas kolmannen. Siinä vaiheessa Ryhdin kapteeni Sami Mäkinen astui esiin ja antoi esimerkkiä sekä pelisuorituksillaan että kannustuksellaan.
Mäkinen päätti hyökkäyksiä tehokkaasti ja takoi pisteitä myös erittäin painavalla hyppysyötöllään, joka ei ole erityisen helppo tehtävä matalassa salissa.
Myös keskipelaaja Olli Kanerva sekä yleispelaajat Jani Ylen ja Lauri Vuori merkkauttivat useita onnistumisia tilastoihin.
– Keskihyökkäyksemme kulki paremmin kuin aiemmissa peleissämme, mutta laitahyökkäyksen kanssa riittää vielä tekemistä. Siinä näkyy se, ettemme ole vielä harjoitelleet ja pelanneet yhdessä pitkään, Halttula myönsi.
Osansa laitahyökkäyksen riittämättömyyteen oli VaLePa:n erinomaisella puolustus- ja liberopelillä. Palloa oli erittäin vaikea saada jäämään kenttään, ja usein se myös toimitettiin passarille hyvään paikkaan.
Ryhti yrittää kauden avausvoittoaan seuraavaksi sunnuntaina Viialassa A-Volleyn kustannuksella.